Zuid Afrika: Kruger Park, Addo Elephant Park, Route 62 en Kaapstad

Deze fly-drive rondreis laat u de verscheidenheid van Zuid Afrika zien. In het noorden zijn de Big Five en de Panoramaroute de highlights die u niet wilt missen. In het zuiden raakt u onder de indruk van het Addo Greater Elephant Park. De Tuinroute en Route 62 zorgen voor grote afwisseling: lagunes, wijnvelden, struisvogelboerderijen en indrukwekkende rotsformaties. In het kleurrijke Kaapstad kunt u vele activiteiten ondernemen.

HOOGTEPUNTEN:
Kruger National Park
Panoramaroute
Addo Elephant Park
Tuinroute
Swartbergpas
Oudtshoorn: struisvogels en Cango Caves
Route 62
Kaapstad

DAG 1-4: JOHANNESBURG – KRUGER NATIONAL PARK (ca. 510 km)
Op de luchthaven Johannesburg staat voor u een huurauto klaar. Vervolgens rijdt u naar Kruger Park, waar u de komende dagen in verschillende restcamps verblijft. De dagtochten tussen de restcamps is uw safari door Kruger. U verblijft in een bungalow dat van vele gemakken is voorzien. De restcamp biedt vele faciliteiten, zoals een restaurant, winkel en wasserette.

 Natuurlijk kunt u het Kruger Park met uw eigen huurauto verkennen, op zoek naar de Big Five. De buffel, olifant, neushoorn, leeuw en luipaard zijn de meest 'gewilde' dieren. Maar ook de antilopen, giraffen, impala's, zebra's en nijlpaarden zullen bijdragen aan een onvergetelijke safari. Een andere mogelijkheid is om met een open jeep onder begeleiding van een professionele ranger de sporen te volgen van de dieren die zich op slechts enkele meters afstand kunnen bevinden.


DAG 5: KRUGER PARK – PANORAMAROUTE – NELSPRUIT
(ca. 280km)
Vandaag reist u naar de provincie Mpumalanga, dat letterlijk betekent: plaats waar de zon opkomt. U verblijft in een 4-sterren guesthouse in Nelspruit, maar voordat u daar aankomt, heeft u een werkelijk schitterende route voor de boeg. De Panoramaroute wordt gekenmerkt door groene bergen en diep ravijnen. Op de groene heuvels worden thee, koffie, tabak en bananen verbouwd. De Blyde River heeft in de loop der tijd een tot 700 meter diepe ravijn uitgeslepen. De canyon is 26 kilometer lang. Bij helder weer kunt u genieten van spectaculaire uitzichten, vooral bij God's Window en de Three Rondavels. Bij Bourke's Luck Potholes komen de Blyde River en de Treur River samen en creëren bijzonder erosiegaten.

DAG 6-8: NELSPRUIT – JOHANNESBURG – ADDO ELEPHANT PARK (ca. 350 km en ca. 55 km)
Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven van Johannesburg en levert u uw huurauto in. Met een binnenlandse vlucht bent u in nog geen twee uur in Port Elizabeth. Op de luchthaven staat weer een huurauto uit dezelfde categorie voor u klaar. In een korte rit van circa drie kwartier rijdt u naar uw 3-sterren lodge, die gelegen is op slechts 8 kilometer van de hoofdingang van Addo Elephant National Park. 

In de jaren 30 van de twintigste eeuw is dit park opgericht om de op dat moment slechts elf olifanten te beschermen. De populatie olifanten was drastisch verminderd door de grootschalige ivoorhandel in de negentiende eeuw. Later werden vele dieren gedood omdat zij door de lokale boeren als last werden ervaren; de olifanten deden zich vaak te goed aan de oogst. In de beginfase was het park slechts 2.000 hectare groot. Plannen om het park uit te breiden tot 270.000 hectare zijn inmiddels deels uitgevoerd. Naast olifanten kunt u veel meer dieren spotten, zoals zwarte neushoorns, buffels, struisvogels, antilopen en leeuwen. Het oorspronkelijke deel van het Addo Park kunt u prima met uw huurauto bezoeken. Bekijk onze video over Addo Elephant Park.


DAG 9-11: ADDO ELEPHANT PARK – WILDERNESS (ca. 400 km)
Vandaag rijdt u naar Wilderness. Een groot deel van uw reis verloopt via de Tuinroute, die officieel bij Humansdorp start. Even verderop is de Paul Sauerbrug. Deze brug is 130 meter lang en hangt ongeveer 125 meter boven de Stormsriver. Andere hoogtepunten tijdens de route zijn: Tsitsikamma National Park, de 36 meter hoge en 800 jaar oude Big Tree, Plettenburg Bay en Knysna, gelegen aan een lagune en wordt wel het mooiste stadje langs de Tuinroute genoemd. Uw 4-sterren lodge in Wilderness is fantastisch gelegen. U heeft prachtig uitzicht over zee en hoeft voor het strand slechts 15 minuten te wandelen.

DAG 12-13: WILDERNESS – DE RUST (ca. 95 km)
De afstand die u vandaag aflegt is niet zo groot, dus u kunt het rustig aandoen. U kunt de omgeving van Wilderness nog verder verkennen. Of u rijdt via panoramatische routes naar De Rust. U kunt ook besluiten om vandaag de Swartberg Pass tussen Prince Albert en Oudtshoorn te rijden. Deze pas is bijzonder spectaculair en is tot nationaal monument verklaard. Ondanks dat de weg niet is geasfalteerd is deze met uw huurauto te berijden. De pas bereikt een hoogte van 1583 meter en kan in de (Zuidafrikaanse) winter vanwege sneeuw zijn afgesloten.

 Uw accommodatie is wel een hele bijzondere: uw kamer is namelijk een verbouwde ossewagen, die door eerdere generaties echt is gebruikt. Vanzelfsprekend is uw kamer comfortabel ingericht en voorzien van airconditioning. De accommodatie is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan een van de struisvogelboerderijen. De Cango Caves liggen ongeveer 20 kilometer ten noorden van Oudtshoorn en vormden eeuwenlang een schuilplaats voor de San. In deze kalksteengrotten zijn grote zalen en mooie druipsteenformaties te bewonderen.

DAG 14-15: DE RUST – ROBERTSON (ca. 300 km)
Vandaag reist u naar Robertson via Route 62, die wel de langste wijnroute van de wereld wordt genoemd. Naast wijngaarden passeert u onderweg ruige rotsformaties, prachtige valleien en bergpassen en weides met struisvogels. U komt langs Calitzdorp dat bekend staat om haar port en Ladismith wordt wel de juweel van de Klein Karoo genoemd.

Uw 4-sterren guesthouse is werkelijk prachtig gelegen tussen fruit- en wijngaarden. U heeft een schitterend uitzicht over de Robertson Wine Valley en Sonderend Mountains. De cottages zijn gebouwd in Cape Dutch stijl, zijn comfortabel ingericht en hebben elk een eigen veranda.

DAG 16-18: ROBERTSON – KAAPSTAD (ca. 165  km)
De resterende dagen van uw reis brengt u door in het kleurrijke Kaapstad . Uw 4-sterren guesthouse ligt de wijk Oranjezicht, dichtbij het stadscentrum maar tegelijkertijd toch rustig op de flanken van de Tafelberg. Binnen een straal van 5 tot 10 minuten rijden, kunt u genieten van de vele hoogtepunten die Kaapstad biedt, zoals de Tafelberg, Bokaap, Company's Gardens en de kusten van Camps Bay en Clifton.

 Natuurlijk zijn er tal van activiteiten die u kunt ondernemen tijdens uw verblijf in deze metropool: de Tafelberg, Robben Island, Kaap de Goede Hoop. Wat dacht u van een townshiptour? Tijdens een townshiptour krijgt u een idee van het leven in een township. U ontmoet mensen die iets te vertellen hebben, beleeft misschien de (Cape Jazz) muziek of leert van lokale vrouwen traditionele gerechten koken. Denkt u eens aan een gospel tour, soccer tour of 'meet the people' tour. Wees niet bang voor een voyeuristisch gevoel: toerisme is een steeds belangrijkere bron van inkomsten in townships en geeft bewoners kansen om hun talenten te benutten. Zo zijn bijvoorbeeld twee vrouwen een cateringbedrijfje gestart om deelnemers aan townshiptours van een maaltijd te voorzien.


DAG 19: KAAPSTAD
U rijdt naar de luchthaven van Kaapstad en levert de huurauto in.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.


 


 


Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?

De lodge waarin dag 6-8 verblijft:

 • bouwen van een creche voor kinderen van wie de ouders zijn overleden aan aids
  ondersteunen van de creche met voedsel en kleding
 • gebruiken van zoveel mogelijk lokale bedrijven en producten
  gebruiken voor de keuken vrijwel uitsluitend lokale ingrediënten
 • veel personeelsleden zijn afkomstig uit de lokale gemeenschap
 • bieden lokale medewerkers specifieke trainingen


De guesthouse waarin u dag 14-15 verblijft:

ondersteunt o.a. het lokale gospel choir Mkakhanye ("laat er licht zijn"). De zangers, dansers en songwriters zijn tussen de 14 en 26 jaar oud. Het gospel choir leidt niet alleen tot prachtige songs. Doordat het koor vijf keer per week oefent, regelmatig optreedt en intensief begeleid wordt, zorgt het er ook voor dat jeugd in de township een inspirerend doel heeft en veel minder in aanraking komt met drugs en misdaad. De guesthouse is ondersteunt het gospel choir financieel en met begeleiding. Tevens organiseert de gueshouse verschillende optredens voor het koor, onder andere tijdens diners van de accommodatie. Daarnaast zijn contacten gelegd met een koor in Duitsland, wat geleid heeft tot het opnemen van een CD.

Dit is slechts een aantal reisonderdelen met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.


Prijsindicatie:
€ 1.500 - € 2.000 per persoon, op basis van een 2-persoonsbezetting.   

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Inclusief:

 • autohuur in categorie 2. Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingen
 • 4 nachten in een bungalow in verschillende Kruger park restcamps op basis van logies
 • 1 nacht in een 4-sterren guesthouse in Nelspruit op basis van logies en ontbijt
 • 3 nachten in een 3-sterren guesthouse bij het Greater Addo Elephant Park op basis van logies en ontbijt
 • 3 nachten in een 4-sterren lodge in Wilderness op basis van logies en ontbijt
 • 3 nachten in een 4-sterren guesthouse nabij Robertson op basis van logies en ontbijt
 • 4 nachten in een 4-sterren guesthouse in Kaapstad op basis van logies en ontbijt
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • uitgebreid documentatiepakket

Exclusief:

 • intercontinentale en regionale vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • luchthavenbelastingen en toeslagen die uitsluitend lokaal voldaan kunnen worden
 • extra's ten behoeve van de autohuur, zoals een one way
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien
 • brandstof voor huurauto
 • entreegelden, tenzij anders vermeld

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen
Kinderkortingen op vele accommodaties en activiteiten mogelijk.

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook


 

 


 Beleef het Kruger Park!Bekijk de video's en foto's


 

 


Ontdek de Panoramaroute!

op video en foto's


 

 

 

 


Wandelend op zoek naar wild!

  

Spot onder begeleiding van een professionele gids wildlife tijdens een wandelsafari.
Wij informeren u graag over de mogelijkheden.


 

 

 

 

 


 

  Ervaar de jazz safaribekijk de video

 

 

 

 

 

 


Ontdek Kaapstad!

bekijk video's en foto's 
 


 

 

 

 

 


Wat betekent
Fair Tourism?

Lees meer

 


Inspiratie nodig?Bekijk onze voorbeeldreizen


 

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR