Kampeersafari Botswana Effectief

Kampeersafari Botswana Effectief

Moremi, Khwai, Savuti, Chobe, Victoria Falls

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Groepsreis Kampeersafari Botswana Effectief

8 dagen | Vanaf € 1.450,- per persoon
 

Safari in een kleine groep naar Moremi, Khwai, Savuti, Chobe, Victoria Falls

Deze groeps kampeersafari Botswana laat u in acht dagen de belangrijkste wildparken zien. De groep is maximaal 12 personen, dit is een kleinschalige groepsreis

In een kleine, internationale groep maakt u safari's in de mooiste wildparken van Botswana: Moremi Game Reserve, Khwai Area, Savuti en Chobe National Park. Tijdens deze avontuurlijke groepsreis staan de game drives om op zoek te gaan naar wildlife centraal.

Reisprogramma Groeps Kampeersafari Botswana Effectief:

Vraag Offerte aan

De safari's worden gemaakt in een open voertuig die speciaal is ontworpen voor de uitdagende infrastructuur in de nationale parken van Botswana. De wegen bestaan grotendeels uit sandtracks met af en toe gravelwegen. De campsites in de bush zijn niet omheind waardoor wildlife onverwachts een bezoek kan brengen aan het camp.

De groeps kampeersafari wordt begeleid door een deskundige gids die zijn passie voor de natuur en wilde dieren graag met u deelt. Victoria Falls in Zimbabwe is de laatste highlight van de groepsreis. Zo heeft u in relatief korte tijd veel van Botswana gezien, terwijl er in een aangenaam tempo wordt gereisd.

We bieden ook kampeersafari's aan met grotere tenten, stretchers en eigen sanitair. Bekijk bijvoorbeeld deze Luxe Kampeersafari Botswana.

Hoogtepunten Groeps Kampeersafari Botswana Effectief:

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

WAT IS EEN MOBIELE KAMPEERSAFARI IN EEN KLEINE GROEP?

De mobiele kampeersafari is een kleinschalige, internationale groepsreis met maximaal 12 personen. U reist in speciaal ontworpen safarivoertuig. De trailer biedt ruimte voor alle bagage en keukenbenodigdheden. Hoewel de wegen soms lastig en bumpy zijn, biedt de 4WD veel comfort. De reis is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert overwegend midden in de bush, meestal op zogeheten HATAB-campsites. Dit garandeert een exclusieve beleving van de parken in Botswana. Er zijn geen andere toeristen in uw directe omgeving. De campsites zijn niet omheind, waardoor wildlife in het camp kan komen. U kampeert in tweepersoons-koepeltenten (210 cm x 210 cm x 175 cm). Het campingmatras is van foam en 5 cm dik. Op veel campsites is geen permanent sanitair aanwezig. U kunt dan gebruik maken van het bush sanitair van het camp. Dit is een semi-participatie reis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

DAG 1-3: MOREMI GAME RESERVE en KHWAI AREA

De groeps kampeersafari begint om 7.30 uur in Maun, Botswana. U wordt opgewacht door de gids en ontmoet de reisgenoten. Na de uitgebreide briefing over de reis vertrekt u naar het westelijk deel van Moremi Game Reserve. Hier maakt u ochtend en middag game drives op zoek naar wildlife. De laatste dag wordt het camp verplaatst naar het noordoostelijk deel van Moremi Game Reserve/Khwai Area zodat u in een ander deel van dit prachtige gebied safari's kunt maken.

Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta in Botswana. Moremi Game Reserve kent tal van verschillende ecosystemen, van rivierbossen en watergebieden met rietkragen, tot mopanebossen en droge savannebossen. De verschillende ecosystemen trekken een grote hoeveelheid verschillende (roof)dieren aan, zoals leeuw, cheeta, buffel, gnoe, zebra, nijlpaard, jakhals, wilde hond, lechwe, giraf en olifant. Een aantal jaren geleden zijn in Moremi neushoorns geherintroduceerd. Alhoewel de neushoorn hier de laatste tijd vaker wordt gespot, blijft deze moeilijk op te sporen. Door het water van de Okavango Delta komen in Moremi Game Reserve vele vogelsoorten voor. Dit ongerepte wildgebied is een paradijs voor de safariliefhebber.

Khwai Area is een prachtig gebied. Khwai Area ligt zowel binnen als grenzend aan Moremi Game Reserve, een landtong in de Okavango Delta. Khwai behoort volgens kenners tot de top wildlife gebieden van Afrika. De Khwai River stroomt hier het hele jaar door en heeft aantrekkingskracht op een grote hoeveelheid dieren. Olifanten worden er vaak gespot, net als lechwe, buffel, impala en nijlpaarden. Het gebied staat bekend om de luipaarden en wilde honden. Ook maakt u kans op het spotten van bijvoorbeeld giraffe, leeuw, cheeta, zebra, kudu en vele vogelsoorten.

DAG 4: SAVUTI

De reis gaat verder naar het noorden, naar Savuti in Chobe National Park. Ook nu is de reis weer een game drive op zoek naar wildlife.

Savuti ligt in het hart van Chobe National Park. Na droog te zijn gevallen in de tachtiger jaren, stroomt er sinds januari 2010 weer af en toe water in de Savuti Channel en Marsh. Savuti staat bekend om de grote populatie mannelijke olifanten en de leeuwen die er een kunst van hebben gemaakt deze grote 'lonely bulls' neer te halen. In november-december en in februari-april vindt in deze regio een grote zebra migratie plaats. En natuurlijk worden de zebra’s op de voet gevolgd door vele roofdieren.

DAG 5-6: CHOBE NATIONAL PARK

Vandaag trekt u verder naar de Chobe rivier in het uiterste noorden van Chobe National Park. Er worden game drives gemaakt door het nationale park en langs de rivieroever.

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 7: VICTORIA FALLS

Na een korte ochtend game drive in Chobe National Park verruilt u Botswana voor Zimbabwe. U gaat naar Victoria Falls van waaruit u de indrukwekkende Victoria watervallen kunt bekijken. U verblijft in een guesthouse.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

DAG 8: VICTORIA FALLS

Na het ontbijt eindigt de groepsreis.

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen
 • Informeer bij ons of de startdatum gegarandeerd heeft
 • De vertrekdata met * zijn data in het hoogseizoen, de overige zijn laagseizoen data

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2024
09 apr 2024 - 16 apr 2024
01 jun 2024 - 08 jun 2024
18 jun 2024 - 25 jun 2024
11 jul 2024 - 18 jul 2024 *
30 jul 2024 - 06 aug 2024 *
12 aug 2024 - 19 aug 2024 *
29 aug 2024 - 05 sep 2024 *
03 okt 2024 - 10 okt 2024 *
17 okt 2024 - 24 okt 2024 *
05 nov 2024 - 12 nov 2024
Vertrekdata 2025
02 apr 2025 - 09 apr 2025
23 apr 2025 - 30 apr 2025
18 jun 2025 - 25 jun 2025
08 jun 2025 - 15 jun 2025 *
24 jul 2025 - 31 jul 2025 *
12 aug 2025 - 19 aug 2025 *
26 aug 2025 - 02 sep 2025 *
02 sep 2025 - 09 sep 2025 *
16 sep 2025 - 23 sep 2025 *
07 okt 2025 - 14 okt 2025 *
14 okt 2025 - 21 okt 2025 *

Prijs 2024 en 2025

 • laagseizoen: € 1.490,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
 • hoogseizoen: € 1.630,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 175,- (2024) / € 185,- (2025). Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een tent/kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de tent/kamer mee te delen
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening

Vraag Offerte aan

 • vervoer, campsites, accommodaties, thee, koffie, activiteiten en excursies conform dagprogramma
 • 8x ontbijt, 7x lunch, 6x diner
 • alle entrance fees voor parken zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door professionele Engelssprekende gids/chauffeur en een camp assistent/kok
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden ter voorbereiding op de reis
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • overige maaltijden
 • drankjes (alcohol, frisdrank)
 • slaapzak en kussen (eventueel te huur voor de duur van de reis)
 • optionele vlucht over Okavango Delta
 • entrance fees Victoria Watervallen
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze mobiele kampeersafari heeft 4-12 deelnemers.

Gidsen
De kampeersafari wordt begeleid door een professionele gids en camp assistent

Verblijf
Dit is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert overwegend midden in de bush. Op de bush campsites is geen permanent sanitair aanwezig. U kunt dan gebruik maken van het bush sanitair van het camp.

Mate van participatie
Dit is een semi-participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen 4WD safarivoertuig.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan