Namibie rode duinen

Namibië

Rode duinen en zoutpannen

Bekijk alle Namibië Reizen     Neem contact op

Namibië Bezienswaardigheden

Namibië heeft veel te bieden en de bezienswaardigheden in dit uitgestrekte land zijn dan ook erg divers. Namibië staat bekend om de twee woestijnen: Namib Woestijn en Kalahari Woestijn. Maar wie denkt dat dit betekent dat er alleen maar zand te zien is Namibië, vergist zich sterk. In Namibië reist u van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Bekijk onze rondreizen Namibië

We hebben de bezienswaardigheden in Namibië voor u ingedeeld in:

Namibië bezienswaardigheden: Nationale Natuurparken en Natuurreservaten

Het landschap van Namibië is voor velen een van de belangrijkste redenen om door dit land te reizen. De indrukwekkende natuurparken en natuurreservaten vormen voor vele reizigers de hoogtepunten en belangrijkste bezienswaardigheden van Namibië. De natuurparken en natuurreservaten liggen verspreid over het hele land. Natuurlijk spelen de Namib woestijn en Kalahari woestijn een belangrijk rol. Want die felgekleurde rode duinen van Sossusvlei zijn het herkenningspunt waar Namibië aan wordt herkend. Maar ook de Fish River Canyon, de op een na grootste canyon ter wereld, in het zuiden en de Popa Falls in het noordoosten zijn veel bezochte bezienswaardigheden in Namibië.

Bekijk onze rondreizen Namibië

Namibië bezienswaardigheden: Nationale Wildparken en Privé Game Reserves

Andere hoogtepunten en bezienswaardigheden van Namibië zijn de nationale wildparken en privé game reserves. Dit zijn de belangrijkste gebieden voor het maken van safari's, alhoewel er in Namibië ook veel wildife buiten de wildparken en reservaten leeft. Het bekendste wildpark is Etosha National Park, in het noorden van Namibië. Ook in de Caprivi-strook in het noordoosten van het land bevinden zich prachtige nationale parken, zoals Bwabwata National Park.

Bekijk onze rondreizen Namibië   

Namibië bezienswaardigheden: Steden en Plaatsen

Namibië is geen bestemming voor een citytrip. Steden zijn hier niet echt een bezienswaardigheid op zich. Zelfs bij Windhoek, de hoofdstad van Namibië, moet u geen metropool verwachten maar eerder een gemoedelijke stad. Door de Duitse kolonisatie hebben verschillende steden en plaatsen een Duits karakter. Duitse (straat)namen, architectuur, gerechten kunt u bijvoorbeeld vinden in Swakopmund, Lüderitz en Windhoek.

   

Bekijk onze rondreizen Namibië

Namibië bezienswaardigheden: Cultuur en Geschiedenis

De San, ook wel Bushmen genoemd, zijn de eerste bewoners van Namibië. De San waren jagers en verzamelaars. Zij hebben zich extreem goed weten aan te passen aan het droge woestijnklimaat. In grote delen van het land zijn eeuwenoude rotstekeningen van de San teruggevonden en zijn belangrijke Namibische bezienswaardigheden. De cultuur van de San is uiterst interessant. Leren over hun hedendaagse leven waarin tradities en gebruiken uit het verleden centraal staat, is een hoogtepunt in een rondreis door Namibië. In de loop der tijd trokken andere bevolkingsgroepen naar de regio. Uit het noorden kwamen onder andere de Ovambo en Herero. Een deel van de Herero trokken verder zuidwaarts Namibië in. Degenen die achterbleven worden tegenwoordig Himba genoemd. De eerste Europeanen zetten aan het einde van de vijftiende eeuw voet op Namibische bodem. Eind 19e eeuw werd Namibië een Duitse kolonie waarvan tegenwoordig nog veel invloeden terug te vinden zijn. Na de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog bezette Zuid-Afrika de Duitse kolonie. Hierdoor werd rassensegregatie. apartheid, verder doorgevoerd. Op 21 maart 1990 werd Namibië onafhankelijk. 

Bekijk onze rondreizen Namibië