Spitzkoppe

Spitzkoppe       

Namibië

Bekijk Namibië Reizen     Neem contact op

Spitzkoppe

Spitzkoppe

Spitzkoppe in Namibië bestaat uit een groep van granieten bergen. De 1.784 hoge spitse berg is van ver zichtbaar in het vrij vlakke landschap.

Vlakbij Spitzkoppe ligt Klein Spitzkoppe van 1.572 meter hoog en het Pondokgebergte. Qua samenstelling zijn deze drie plaatsen verbonden aan de Brandberg iets noordelijker in Namibië bij Uis.

Spitzkoppe is een mooie stop tussen Swakopmund en Twyfelfontein.

Accommodaties in Spitzkoppe

Accommodaties in Spitzkoppe zelf bestaat uit basic campsites. Spitzkoppen Lodge ligt in een prachtig natuurreservaat dat aan Spitzkoppe grenst.

Bekijk onze rondreizen met Spitzkoppe:

20 dagen
Vanaf € 6.545,- p.p.
Luxe rondreis Namibië & BotswanaLuxe rondreis Namibië & Botswana
15 dagen
Vanaf € 2.120,- p.p.
Kampeer groepsreis Namibië & Victoria FallsKampeer groepsreis Namibië & Victoria Falls

Video over Spitzkoppe:

Bekijk deze prachtige video over Spitzkoppe. Deze hebben we gemaakt tijdens een van onze inkoopreizen door Namibië.

Wat te doen in Spitzkoppe?

1. Hiken / Wandelen

Spitzkoppe is een ideaal gebied om avontuurlijke wandelingen langs, over en door de rotsformaties te maken. Alhoewel de pieken van Spitzkoppe spits en puntig zijn, hebben vele rotsformaties ronde vormen. Winderosie heeft ook voor bruggen en doorkijkjes gezorgd. Het meest bekend is Rock Arch met een fenomenaal uitzicht.

2. Rotstekeningen van de San

In het Spitzkoppe gebied zijn eeuwenoude rotstekeningen van de San te vinden. Een aantal is door vandalisme beschadigd, maar een wandeling naar de Bushman’s Paradise is absoluut de moeite waard.

3. Klimmen

Spitzkoppe wordt wel de Matterhorn van Afrika genoemd en is erg geliefd bij klimmers. De routes variëren in moeilijkheidsgraad. Alhoewel wandelen het hele jaar door goed kan, zijn de Namibische wintermaanden, dus onze zomermaanden, de beste reisperiode om te klimmen. In de Namibische zomermaanden kunnen de granieten rotsen erg warm worden door de felle zon.

Bekijk alle Namibië Reizen