Oeganda Gorilla

Oeganda

Op zoek naar gorilla's

Bekijk alle Oeganda Reizen     Neem contact op

Oeganda Murchison Waterval

Oeganda

Indrukwekkende natuur

Bekijk alle Oeganda Reizen     Neem contact op

Oeganda Chimpansee

Oeganda

Maak een Chimpansee trekking

Bekijk alle Oeganda Reizen     Neem contact op

Oeganda Kratermeer

Oeganda

Verblufffende landschappen

Bekijk alle Oeganda Reizen     Neem contact op

Oeganda Leeuwen in boom

Oeganda

Big Five spotten

Bekijk alle Oeganda Reizen     Neem contact op

Oeganda

Oeganda is een ongerept land in het oosten van Afrika. Gorilla's en chimpansees zijn voor de meesten een belangrijke reden om naar Oeganda te reizen. Maar dit is niet het enige wat het land te bieden heeft.

Oeganda wordt ook wel de Parel van Afrika genoemd. Hier vindt u prachtige landschappen met groene heuvels, vulkanische meren, watervallen, tropische regenwoud en uitgestrekte vlaktes. Spannende trackings op zoek naar gorilla's en chimpansees is niet het enige wat u in Oeganda's wildparken kunt ondernemen. Ook de Big Five -luipaard, leeuw, olifant, neushoorn en buffel- is te spotten, net als vele vogelsoorten. Laat u verwelkomen door de gastvrije bevolking en maak kennis met de lokale cultuur.

Ontdek Oeganda met Fair Mundo Travel. Wij hebben de mooist gelegen accommodaties, bijzondere locaties en speciale activiteiten geselecteerd en delen graag onze passie voor dit weinig bezochte land met u.

Bekijk alle Oeganda Rondreizen

Populairste Oeganda Rondreizen:

15 dagen
Vanaf € 5.295,- p.p.
Rondreis Oeganda Safari HoogtepuntenRondreis Oeganda Safari Hoogtepunten

Hoogtepunten Oeganda

Berggorilla's

Voor menigeen zijn de berggorilla's de belangrijkste reden om een reis naar Oeganda te maken. Een ontmoeting met een imposante zilverrug is werkelijk onvergetelijk. Berggorilla's komen alleen in Oeganda, Rwanda en Democratische Republiek Congo voor. Lange tijd zijn berggorilla's met uitsterven bedreigd. In de jaren 1980 leefden er naar schatting slechts 400 van deze mensapen meer. Door strikte bescherming en conservation, mede mogelijk door duurzaam toerisme, is het aantal van deze gentle giants bijna verdrievoudigd.

Tijdens een gorilla tracking krijgt u de unieke kans om een gorillafamilie van dichtbij te zien. Wat fascinerend om deze indrukwekkende dieren in het Afrikaanse bergoerwoud te observeren! In Oeganda kunnen gorilla trackings worden gemaakt in Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga Gorilla National Park.

Chimpansees en andere primaten

De chimpansee is de bekendste mensaap. Hun DNA komt voor meer dan 98% overeen met die van de mens. Om chimpansees in hun natuurlijke omgeving te zien is onvergetelijk. Oeganda staat bekend om de goede mogelijkheden van chimpansees trackings. Kibale National Park biedt de grootste kans om chimpansees te spotten. Maar u zult de chimps eerder horen dan zien. Luid krijsend en met veel kabaal springen zij door het bos. Die geluiden alleen al maken de chimpansee tracking buitengewone belevenis. Overigens komen in Oeganda ook veel andere primaten voor, zowel dag- als nachtapen.

Big Five

Behalve gorilla's, chimpansees en andere primaten is in Oeganda veel ander wild te spotten. Een Big Five safari behoort absoluut tot de mogelijkheden. Bwindi Impenetrable National Park staat bekend vanwege de gorilla's en Kibale National Park vanwege de chimpansees. Andere wildrijke nationale parken in Oeganda zijn Murchison Falls National Park en Queen Elizabeth National Park.

Vogels

Oeganda is een uitstekend land om vogels te spotten. Er zijn meer dan 1.000 verschillende soorten vogels in het land. Van grote roofvogels tot kleurrijke rollers en sunbirds. De meest gezochte Afrikaanse vogel is waarschijnlijk de shoebill. Oeganda heeft verschillende locaties waar u grote kans maakt op het spotten van deze bizarre, wat prehistorisch ogende vogel. De shoebill komt onder andere voor in Murchison Falls National Park en Mabamba swamp dichtbij Kampala, de hoofdstad van Oeganda.  

Landschap

Oeganda is een waterrijk land. Naast het grote Lake Victoria zijn er veel andere meren, zoals Lake Albert in Murchison Falls National Park en Lake Edward in Queen Elizabeth National Park. Landschappelijk is Oeganda erg gevarieerd. Hoge bergketens, oude vulkanen, kratermeren, rivieren en uitgestrekte savanne vlaktes wisselen elkaar af. Oeganda is uitstekend geschikt voor outdoor activiteiten als wandelen, kanovaren, mountainbiken en zwemmen. 


Hoe te reizen in Oeganda?

 • Rondreis met privé gids/chauffeur. Reis door Oeganda terwijl uw gids/chauffeur u informeert over wildlife, natuur, lokale bevolking, cultuur en geschiedenis
 • Fly-in reis. Maak gebruik van kleine vliegtuigjes om grote afstanden binnen Oeganda te overbruggen
 • Combinatie tussen een fly-in reis met een rondreis met privé gids/chauffeur. Combineer nationale parken door sommige trajecten te vliegen en andere met een privé auto met gids/chauffeur te doen
 • Kleinschalige groepsreis. Ontdek Oeganda in een kleine groep gelijkgestemden met een deskundige gids 


Wat te doen in Oeganda?

 • Maak een gorilla tracking om deze gentle giants van dichtbij te observeren
 • Spot bijzondere leeuwen die in oude vijgenbomen klimmen
 • Ga op zoek naar chimpansees
 • Maak een bootssafari over de Kazinga Channel
 • Kijk neer op het prachtige Murchison Falls vanuit een heteluchtballon
 • Ga vogel spotten en met wat geluk ziet u de bijzondere shoebill
 • Maak een boottocht over de Nijl en geniet van de adembenemende Murchison Falls


Meest gekozen thema's voor een Oeganda reis

Er is op verschillende manieren door Oeganda te reizen. Wij hebben de meest gekozen voor u naast elkaar gezet:

Bekijk alle Thema's