Botswana game drive

Botswana

De mooiste wildgebieden van Afrika

Bekijk alle Botswana Reizen     Neem contact op

Botswana Bezienswaardigheden

Botswana is met name een safari bestemming en daarom zijn de wildparken dan ook de belangrijkste bezienswaardigheden in dit land. Maar ook landschappelijk heeft Botswana veel te bieden, zoals de grootste inlandse delta ter wereld de Okavango Delta, de uitgestrekte zoutpannen van de Makgadikgadi Pans en de historische Baines' Baobabs bij Nxai Pan. Qua cultuur zijn bush walks met de San of een kennismaking met het hedendaagse leven bijzonder interesssant en een van de hoogtepunten tijdens een rondreis door Botswana.

Bekijk onze rondreizen Botswana

We hebben de bezienswaardigheden in Botswana voor u ingedeeld in:

Botswana bezienswaardigheden: Nationale Wildparken en Privé Concessies

Botswana is hét safariland van Afrika. Er leeft ontzettend veel wild en de natuur is overweldigend. Wildparken en concessies zijn veelal niet omheind. Om wilde dieren en natuur te beschermen heeft de overheid conservation hoog in het vaandel staan. Massa toerisme wordt tegen gegaan, waardoor u regelmatig als enige bij een sighting bent en de dieren in alle rust kunt observeren. Behalve de Big Five staat Botswana ook bekend vanwege goede mogelijkheden om moeilijk te spotten dieren te zien, zoals wild dogs, cheeta's en brown hyena's. De zwarte neushoorn wordt in Botswana weer vaker gespot, bijvoorbeeld in Moremi Game Reserve. De wildparken en reservaten kunnen landschappelijk sterk van elkaar verschillen zoals het droge Savuti en het nattere Chobe National Park.

Bekijk onze rondreizen Botswana

Botswana bezienswaardigheden: Nationale Natuurparken en Natuurreservaten

Botswana heeft een overweldigende natuur. Deels komt dit door de vele wildparken die het land heeft. Er zijn ook parken die minder bekend staan vanwege wildlife maar waar het landschap juist de bezienswaardigheid is. Het overnachten op een zoutpan, onder de schitterende Afrikaanse sterrenhemel, met een verbluffende zonsondergang en zonsopgang is absoluut een van de hoogtepunten van Botswana.

Bekijk onze rondreizen Botswana

Botswana bezienswaardigheden: Steden en Plaatsen

Gaborone is de hoofdstad van Botswana. Deze snel groeiende stad ligt in het zuiden van Botswana, nabij de Zuid-Afrikaanse grens. Francistown is de op één na grootste stad van het land en ligt in het oosten nabij de grens met Zimbabwe. Maun wordt wel de safarihoofdstad van Botswana genoemd omdat het voor velen het begin- en/of eindpunt van de safari is. 

Bekijk onze rondreizen Botswana

Botswana bezienswaardigheden: Cultuur en Geschiedenis

Botswana betekent "Plaats van de Tswana". De Tswana, ook wel Batswana geheten, maken ongeveer tweederde deel van de bevolking uit. De eerste bewoners van het land zijn de San (Bushmen). Deze jagers en verzamelaars hebben zich erg goed aangepast aan het harde en moeilijke woestijnklimaat. Door de moderne samenleving staat de cultuur van de San onder druk. In Central Kalahari Game Reserve en omgeving is het mogelijk om kennis te maken met deze bijzondere cultuur. Maak een bush walk onder leiding van de San en leer hoe zij sporen zoeken, vuur maken en water vinden in de woestijn

Bekijk onze rondreizen Botswana