Zimbabwe Olifanten lodge

Zimbabwe

Wildlife van heel dichtbij

Bekijk alle Zimbabwe Reizen     Neem contact op

Zimbabwe Kano Zambezi

Zimbabwe

Kano safari Zambezi rivier

Bekijk alle Zimbabwe Reizen     Neem contact op

Zimbabwe walking safari

Zimbabwe

Onvergetelijke walking safari's

Bekijk alle Zimbabwe Reizen     Neem contact op

Zimbabwe Sunset

Zimbabwe

De beste plekken voor een sundowner

Bekijk alle Zimbabwe Reizen     Neem contact op

Zimbabwe Victoria Falls

Zimbabwe

De machtige Victoria Falls

Bekijk alle Zimbabwe Reizen     Neem contact op

Zimbabwe

Zimbabwe is vooral bekend vanwege de indrukwekkende Victoria Falls. Maar het land heeft veel meer te bieden, het is de perfecte bestemming voor liefhebbers van authentieke safari's. Geïnteresseerd in eeuwenoude beschaving? Ook dan heeft Zimbabwe u mooie locaties te bieden.

Zimbabwe staat bekend om Afrika's best opgeleide gidsen. Zij begeleiden uw avonturen in de bush, of u nu in een open jeep, te voet, per boot of per kano op safari gaat. Zimbabwe is geschikt voor een self drive. Een rondreis met gids/chauffeur of een fly-in safari zijn eveneens mogelijk. Geniet in Zimbabwe van de gevarieerde natuur, groot cultureel erfgoed en gastvrije lokale bevolking.

Bekijk alle Zimbabwe Rondreizen

Populairste Zimbabwe Rondreizen:

10 dagen
Vanaf € 7.675,- p.p.
Luxe fly-in safari Botswana & ZimbabweLuxe fly-in safari Botswana & Zimbabwe
16 dagen
Vanaf € 2.680,- p.p.
Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & BotswanaGroepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & Botswana

Safari's in Zimbabwe

Zimbabwe heeft verschillende nationale parken die verspreid over het hele land liggen. Hwange National Park is het grootste wildreservaat van Zimbabwe en ligt dichtbij Victoria Falls, waardoor een combinatie eenvoudig te maken is. De indrukwekkende watervallen in de Zambezi rivier kan ook vanuit buurland Zambia worden bewonderd. 

Legendarisch in Zimbabwe is Mana Pools National Park. Gelegen aan de Zambezi rivier leent het zich uitstekend voor kanosafari's. Game drives en wandelsafari's in het binnenland worden vrijwel altijd beloond met goede sightings. Grote kans dat u op een roedel wilde honden stuit. Of op een olifant die op zijn achterpoten staat om de takken met sappige bladeren te bereiken.

Helemaal in het zuiden ligt Gonarezhou National Park, een verborgen juweel dat vrijwel onbekend is. Het ruige en gevarieerde landschap maakt dit park bijzonder mooi. Het wegennet is beperkt, daarom worden er naast game drives in open safarivoertuig prachtige wandelsafari's gemaakt.

Andere activiteiten in Zimbabwe

Zimbabwe heeft nog veel meer te bieden. Overblijfselen van een eeuwenoude beschaving zijn te vinden bij Great Zimbabwe. De rotstekeningen van de San in Matobo National Park getuigen van de aanwezigheid van deze oorspronkelijke bewoners van Afrika. Matobo National Park is ook rijk aan wildlife en staat bekend om de rhino-trackings: tijdens een wandelsafari op zoek gaand naar neushoorns. Natuurlijk onder begeleiding van een gids en scout. 

De outdoor-liefhebber zal zich ook thuis voelen in Zimbabwe. De hooglanden, ruige heuvels, watervallen en uitgestrekte vlaktes is uitstekend terrein voor de wandelaar en mountainbiker. Al met al is Zimbabwe een prachtige, gevarieerde bestemming waar u door de lokale bevolking hartelijk en met open armen wordt ontvangen.


Hoe te reizen in Zimbabwe?

 • Fly In safari. Combineer afgelegen lodges en tented camps met elkaar. De afstanden worden overbrugd door en vlucht met een klein vliegtuigje
 • Road transfers. U wordt in een auto, minivan of 4WD van de ene naar de andere bestemming gebracht
 • Self drive. Ontdek Zimbabwe in een huurauto en verblijf in accommodaties
 • Self drive in een 4WD met daktent. Kampeer op bijzondere plekjes in de tent op het dak van de 4WD auto
 • Kleinschalige groepsreis. Ontdek Zimbabwe in een kleine groep waarbij u kunt kiezen tussen een kampeerreis of een accommodatiereis


Wat te doen in Zimbabwe?

 • Ga met een ranger op zoek naar witte en zwart neushoorns tijdens een rhino tracking in Matobo National Park
 • Combineer Victoria Falls met Hwange National Park
 • Geniet van een 'armchair' safari. U blijft bij de lodge en ziet vanuit uw comfortabele stoel wildlife komen en gaan
 • Maak een community tour en leer over het leven van alledag in Zimbabwe
 • Ga met een historische stoomtrein naar het tented camp in Hwange en wees niet verbaasd als er vertraging is door leeuwen op de rails
 • Bezoek het graf van Cecil Rhodes, de grondlegger van Zimbabwe
 • Maak een meerdaagse kanosafari over de Zambezi rivier
 • Denk eens aan een combinatie met buurlanden Zuid-Afrika, Botswana en Zambia


Meest gekozen thema's voor een Zimbabwe reis

Er zijn verschillende manieren om door Zimbabwe te reizen. We hebben de meest gekozen thema's voor u op een rijtje gezet:

Bekijk alle Thema's