Matobo National Park

Matobo National Park

Zimbabwe

Bekijk Zimbabwe Reizen     Neem contact op

Matobo National Park

Matobo National Park

Matobo National Park, ook wel Matopos National Park genoemd, ligt in het zuidwesten van Zimbabwe op ongeveer 35 kilometer van Bulawayo. Het nationale park beslaat een gebied van ongeveer 40.000 hectare in de Matobo heuvels, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Matobo National Park heeft een bijzonder landschap met vele granieten koppies. De balancerende rotsformaties doen je afvragen hoe de natuur dit voor elkaar heeft gekregen. Matobo National Park is een prachtig wildpark met rhino tracking als een van de hoogtepunten. Matopos staat ook bekend vanwege de grotten met goed bewaarde, eeuwenoude rotstekeningen van de San. 

Meest bekeken reizen met Matobo National Park:

16 dagen
Vanaf € 2.680,- p.p.
Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & BotswanaGroepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & Botswana

Matobo National Park: View of the World

Matobo National Park bestaat uit twee delen. Het oostelijke deel is het grootst. Hier vindt u vooral de kenmerkende koppies, rotsformatiies en ondiepe grotten met eeuwenoude rotstekeningen van de San. Op verschillende locaties heeft u prachtig uitzicht over Matobo National Park.

Op een van deze locaties bevindt zich het graf van Cecil John Rhodes, de grondlegger van Rhodesië (voormalig Zimbabwe). De plek is door Rhodes zelf uitgekozen vanwege het onbeschrijfelijke uitzicht, dat hij View of the World noemde.

Matobo National Park: Whovi Wilderness Area

Het westelijk deel van Matobo National Park is het Whovi Wilderness Area. Hier komt het meeste wild voor. Ook zijn hier een aantal meertjes waar het goed nijlpaarden spotten is.

Matopos staat bekend om haar zwarte neushoornpopulatie, maar er komen ook witte neushoorns voor. Het rotsachtige landschap is een ideaal jachtterrein van de lastig te spotten luipaard. Matobo National Park is eveneens het leefgebied van onder andere zebra, gnoe, giraf, nijlpaard, krokodil en vele vogelsoorten waar onder black eagle.

Activiteiten in Matobo National Park

In Matobo National Park kunnen uitstekend safari's worden ondernomen. Dit kunnen game drives zijn in een open safari voertuig met gids. De accommodaties binnen en net buiten park bieden deze mogelijkheid en is vaak bij het verblijf inbegrepen.

De infrastructuur van Matopos is overwegend redelijk tot goed, waardoor safari's met de eigen huurauto ook tot de mogelijkheden behoren. Verder zijn er wandelingen met gids mogelijk. Rotstekeningen van San zijn zeker een klimpartij waard. Hoogtepunt van een bezoek aan Matobo National Park is voor velen een rhino tracking. Onder begeleiding van een gids en bewapende scout gaat u te voet op zoek naar neushoorns.

Matobo National Park is goed te combineren met een reis door Zuid-Afrika en Botswana.

Bekijk alle Zimbabwe Rondreizen