Kampeer groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana

Kampeerreis in kleine groep

Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana

Nu boeken

 • Algemeen
 • Dag-tot-dag
 • Extra reisinformatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief

Kampeer groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana

16 dagen | Vanaf € 1.790,- per persoon
 

Kampeerreis in een kleine groep

Tijdens deze kampeerreis reist u in een kleine groep van maximaal 12 deelnemers. De groepsreis start in Kurger National Park in Zuid-Afrika waar wordt gekampeerd in Kruger Park zelf. Natuurlijk maakt u hier safari's op zoek naar de Big Five. Vervolgens reist de groep door naar Zimbabwe.

 • Great Zimbabwe ligt in het zuiden van Zimbabwe. Hier zijn overblijfselen van de eeuwenoude beschaving van het land.
 • Matabos National Park is een divers park met wildlife, rotstekeningen van de San en het graf van Cecil Rhodes
 • Hwange National Park is wereldbekend vanwege de mooie safari's die hier kunnen worden gemaakt
 • In het noorden van Zimbabwe stort de Zambezi rivier naar beneden. De spectaculaire Victoria Falls worden vanzelfsprekend bezocht
 • Chobe National Park in Botswana staat bekend om de grote kuddes olifanten en buffels. Indrukwekkend om deze dieren tijdens een bootsafari op de Chobe rivier naar de waterkant te zien komen om te drinken. Een game drive door Chobe National Park is niet minder interessant. Met wat geluk spot u zelfs leeuw of luipaard
 • De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Bijzonder om te zien hoe de woestijn verandert in een oase. De waterwegen worden in een mokoro, een tradtionele kano, verkend. Overnachten gebeurt in tenten op een eilandje in de delta, Op de achtergrond hoort u de nijlpaarden knorren
 • De neushoorn wordt met uitsterven bedreigd. Eén van de meest kansrijke locaties om neushoorns te spotten in Botswana is Khama Rhino Sanctuary

De rondreis zoals beschreven van Dag-tot-Dag is het programma van de kampeer groepsreis. Deze route wordt ook uitgevoerd als een accommodatie groepsreis. Bekijk het programma van de Accommodatie Groeps Rondreis Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana.

Hoogtepunten Kampeerreis Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana:

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1 - 2: KRUGER NATIONAL PARK

De reis start om 6.30 uur in Johannesburg. U ontmoet mede-reizigers en de gidsen geven een briefing over de reis. Vervolgens is het vertrek naar het noordelijk deel van Kruger National Park waar u 's middags al de eerste safari maakt! U overnacht in Kruger Park zelf. De volgende dag maakt u een hele dag game drive door Kruger National Park op zoek naar wildlife. Laat in de middag wordt Kruger Park verlaten. U overnacht in een accommodatie net buiten het nationale park.

Kruger National Park ligt in het oosten van Zuid-Afrika en is een van de grootste nationale parken ter wereld. Van noord naar zuid bedraagt de afstand 325 kilometer, de gemiddelde breedte bedraagt 65 kilometer. Hiermee is Kruger National Park ongeveer zo groot als de helft van Nederland. Kruger National Park is een Big Five gebied. Maar naast de olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn valt er nog veel meer te spotten, zoals wilde hond, cheeta, zebra, giraffe, impala, nyala en vele andere antilopesoorten. Met maar liefst 500 vogelsoorten kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen. Het nationale park heeft een goede infrastructuur alhoewel er ook tracks zijn die alleen met een 4WD auto begaanbaar zijn.

DAG 3: GREAT ZIMBABWE

Via de grensovergang Beit Bridge verruilt u Zuid-Afrika voor Zimbabwe. U reist verder noordwaarts voor de overnachting. De volgende ochtend bezoekt u Great Zimbabwe Ruins. Een lokale gids vertelt tijdens een informatieve wandeling de historie van dit belangrijke gebied.

Great Zimbabwe Ruins is een ruïnestad gelegen in het zuidoosten van Zimbabwe. Great Enclosure is een van de best bewaarde ruïnes. Great Zimbabwe is gebouwd tussen de 13e en 15e eeuw door de Shona. Het was de hoofdstad van een machtig rijk dat zich uitstrekte tot in Zuid-Afrika en Mozambique. Archeologische vondsten wijzen op een eeuwenoude beschaving en internationale handel met onder andere China. De stenen muren zijn ruim 6 meter dik en 12 meter hoog en hebben zonder metselspecie de tand des tijds doorstaan! Aanvankelijk dachten westerlingen dat de plaatselijke bevolking niet tot dergelijke bouwwerken in staat waren. Opgravingen in de jaren dertig maakten echter onomstotelijk duidelijk dat het wel degelijk om een plaatselijke beschaving ging. Daarmee werd Great Zimbabwe een symbool van nationale trots.

DAG 4 - 5: MATOBO NATIONAL PARK

Via de stad Bulawayo reist u verder naar Matobo National Park.  ’s Middags geniet u van een sundowner met uitzicht op het park. De volgende ochtend bezoekt u World’s View en het graf van Cecil John Rhodes. Tijdens een game drive en walk verkent u het park en gaat u op zoek naar wild. Met wat geluk spot u neushoorns. Ook bekijkt u eeuwenoude rotstekeningen van de San.

Matobo National Park heeft een bijzonder landschap met vele granieten koppies en balancerende rotsformaties. Hier vindt u grotten met eeuwenoude rotstekeningen van de San. Het graf van Cecil John Rhodes, de grondlegger van Rhodesië (voormalig Zimbabwe), is te bezoeken. De locatie is door Rhodes zelf uitgekozen vanwege het onbeschrijfelijke uitzicht, dat hij View of the World noemde. Het nationale park staat bekend om haar zwarte neushoornpopulatie, maar er komen ook witte neushoorns voor. Het is eveneens het leefgebied van onder andere luipaard, zebra, gnoe, giraf, nijlpaard, krokodil en vele vogelsoorten waar onder black eagle.

DAG 6 - 7: HWANGE NATIONAL PARK

De reis gaat verder naar Hwange National Park. Tijdens een volle dag game drive gaat u in een open 4WD safari voertuig en onder leiding van een lokale gids op zoek naar wild.

Hwange National Park is het grootste wildreservaat van Zimbabwe. Het staat bekend vanwege de grote verscheidenheid en de enorme aantallen wild. Naast grote kuddes olifanten en buffels maakt u grote kans op het spotten van sable antiloop, neushoorn, zebra, gnoe, gemsbok, kudu, leeuw, luipaard, hyena en wild dog. Hwange National Park heeft geen permanente natuurlijke waterbronnen. Wildlife is daarom afhankelijk van poelen waar het water wordt opgepompt. Het loont zich vaak om hier rustig te zitten en af te wachten welke dieren er komen en gaan.

DAG 8 - 9: VICTORIA FALLS

In Victoria Falls maakt u wandeling met gids langs de spectaculaire Victoria watervallen. Optionele activiteiten zijn onder andere rafting, zonsondergang cruise, bungeejumpen, helikoptervlucht over de watervallen. Sommige activiteiten zijn seizoensgebonden.

Het is mogelijk om de reis op dag 10 van de groepsreis om 8.00 uur in Victoria Falls te beëindigen. Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en prijs.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

DAG 10: CHOBE NATIONAL PARK

Vandaag steekt u de grens over naar Botswana. U reist naar Kasane waar de accommodatie op de oever van de Chobe rivier ligt. ’s Middags wordt een bootcruise over de Chobe rivier gemaakt op zoek naar dieren die aan de waterkant hun dorst komen lessen. Niet zelden gaat het dan om grote kuddes buffels of olifanten. Deze laatste steken vaak de rivier over naar een van de eilandjes. De zonsondergang is adembenemend mooi.

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 11: GWETA

’s Ochtend wordt een game drive in Chobe National Park gemaakt. De reis wordt vervolgd door Kasane Forest Reserve naar Gweta.

DAG 12 - 13: OKAVANGO DELTA

Met een 4WD open safari voertuig en mokoro (traditionele kano) gaat u de Okavango Delta in waar u wild gaat kamperen.U verblijft in een mini meru tent met twee kampeerbedden, matras, beddengoed en een en-suite chemisch toilet.Geniet u van de vele vogelsoorten in dit gebied. Ook maakt u kans moerasantilopen (lechwe), krokodillen, nijlpaarden en olifanten te zien. U gaat de adembenemend mooie natuur te voet ontdekken tijdens ochtend en middag guided walks.

De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Kristalhelder water verandert de droge Kalahari woestijn in een oase. De Okavango Delta is het leefgebied van nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Op de eilanden en vlaktes kan wildlife worden gespot zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, impala's, zebra's en andere antilopensoorten. De meest authientiek manier om de Okavango Delta te verkennen is een mokoro, een traditionele kano.

DAG 14: MAUN

In een open 4WD safari voertuig gaat u naar Maun. Optioneel kan vanuit Maun een vlucht in een klein vliegtuigje over de Okavango Delta worden gemaakt. Het is een spectaculair gezicht om de waterwegen en eilandjes vanuit de lucht te zien. Omdat er niet hoog wordt gevlogen kan met wat geluk zelfs wild worden gespot.

Maun ligt aan de Thamalakane River en ontleent haar naam aan de taal van de San, ook wel Bushmen genoemd. In deze taal, bekend vanwege de klikklanken, betekent Maun “de plaats van het riet”. Ondanks de groei van de laatste jaren blijft Maun haar dorpse en traditionele karakter behouden. Maar Maun is ook de uitvalsbasis voor vele safari’s naar de Okavango Delta en Moremi Game Reserve. Deze combinatie maakt dat in Maun riet, kleihutten, ezelskarren, hotels, guesthouses en safarivoertuigen naast elkaar bestaan.

Het is mogelijk om de reis op dag 15 van de groepsreis om 8.00 uur in Maun te beëindigen. Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en prijs.

DAG 15: KHAMA RHINO SANCTUARY

De reis gaat verder in zuidelijke richting. Via de open vlaktes van de Kalahari Desert komt u aan in Khama Rhino Sanctuary., een wildgebied opgericht ter bescherming van de neushoorn. 's Middags wordt een game drive door het reservaat gemaakt. Optioneel kan een night drive in een open safarivoertuig worden gemaakt. Tijdens deze game drive na zonsondergang wordt de kans vergroot op het spotten van nachtdieren en actieve roofdieren.

Khama Rhino Sanctuary is een wildreservaat van circa 8.600 hectare groot en grenst aan de vlaktes van de Kalahari. Khama Sanctuary Trust is opgericht om de neushoorn voor uitsterven te behoedenDe natuurlijk waterpoelen in het reservaat hebben een grote aantrekkingskracht op zwarte en witte neushoorns. Andere wildsoorten die hier voorkomen zijn onder andere zebra, gnoe, hartebeest, struisvogel, bruine hyena, luipaard, jakhals, steenbok en duiker.

DAG 16: JOHANNESBURG

U reist terug naar Johannesburg in Zuid-Afrika. De groepsreis eindigt om circa 17.00 uur.  

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen. 
 • De vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata (hebben dus geen minimum aantal deelnemers).
 • De overige data hebben een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is.
 • De data met * zijn reisdata met een Duits-sprekende gids. 
Vertrekdata 2019
05 jan 2019 - 20 jan 2019
02 feb 2019 - 17 feb 2019
23 feb 2019 - 10 mrt 2019
16 mrt 2019 - 31 mrt 2019
06 apr 2019 - 21 apr 2019
13 apr 2019 - 28 apr 2019
27 apr 2019 - 12 mei 2019
11 mei 2019 - 26 mei 2019
01 jun 2019 - 16 jun 2019
29 jun 2019 - 14 jul 2019
13 jul 2019 - 28 jul 2019
20 jul 2019 - 04 aug 2019
10 aug 2019 - 25 aug 2019
31 aug 2019 - 15 sep 2019
21 sep 2019 - 06 okt 2019
12 okt 2019 - 27 okt 2019
02 nov 2019 - 17 nov 2019
23 nov 2019 - 08 dec 2019
14 dec 2019 - 29 dec 2019
Vertrekdata 2020
04 jan 2020 - 19 jan 2020
01 feb 2020 - 16 feb 2020
22 feb 2020 - 08 mrt 2020
14 apr 2020 - 29 apr 2020
04 apr 2020 - 19 apr 2020
11 apr 2020 - 26 apr 2020
25 apr 2020 - 10 mei 2020
09 mei 2020 - 24 mei 2020
06 jun 2020 - 21 jun 2020
27 jun 2020 - 12 jul 2020
11 jul 2020 - 26 jul 2020
18 jul 2020 - 02 aug 2020
08 aug 2020 - 23 aug 2020
29 aug 2020 - 13 sep 2020
19 sep 2020 - 04 okt 2020
10 okt 2020 - 25 okt 2020
31 okt 2020 - 15 nov 2020
21 nov 2020 - 06 dec 2020
12 dec 2020 - 27 dec 2020

Bij de prijs van deze accommodatiereis zijn de transfers inbegrepen. We bieden u hiermee een korting van € 60,- per persoon.
2019: € 1.850,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting. De lokale betaling bedraagt USD 300 per persoon.
2020: € 1.790,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting. De lokale betaling bedraagt USD 300 per persoon.

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 95,- (2019) / € 115,- (2020). Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de kamer mee te delen
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening
 • transfer van luchthaven
 • 15 nachten avontuurlijke safari waarvan 13 nachten op campsites met gemeenschappelijk sanitair en 2 nachten wild kamperen met bush sanitair
 • transfer naar luchthaven
 • 15x ontbijt, 13x lunch en 11x diner
 • activiteiten conform dag-tot-dag beschrijving
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door twee professionele Engelssprekende gidsen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • drankjes
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Aantal reizigers
Deze kleinschalige reis heeft maximaal 12 deelnemers. De vertrekdata met gegarandeerd vertrek hebben geen minimum aantal deelnemers. Op andere vertrekdata is het minimum aantal deelnemers 4. 

Gidsen
De groepsreis wordt begeleid door 2 Engels-sprekende gidsen/chauffeurs.

Verblijf
Dit is een avontuurlijke kampeerreis. De faciliteiten van de campsites zijn in het algemeen goed. Meestal is er gemeenschappelijk sanitair met warme douches en doorspoel toiletten. In geval van wild kamperen in de Okavango Delta zijn de faciliteiten basic en bestaan ze uit een bucket bush shower en een toilet tent (sand and bury). U kampeert in tweepersoons-koepeltenten (220 cm x 220 cm x 180 cm). Het campingmatras is van foam en 5 cm dik.

Mate van participatie
Dit is een participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken, assisteert bij in- en uitladen en bij het koken.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen safari-wagen. De safari-truck heeft 12 vooruitkijkende zitplaatsen en 2 zitplaatsen voor chauffeur en gids.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Op reis naar

Offerte aanvraag

Ontvang een vrijblijvende offerte op maat!

Offerte aanvraag

Contactgegevens

Fair Mundo Travel
Tesschenmacherstraat 43
7415 CS Deventer

+31 (0) 570 605 735
info@fairmundotravel.nl

Aangesloten bij

SGR VvKR

Reacties

Lees wat klanten over ons zeggen

Reacties bekijken