Kampeer groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana

Kampeerreis in kleine groep

Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana

Nu boeken

 • Algemeen
 • Dag-tot-dag
 • Extra reisinformatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte aanvragen

Kampeer groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana

16 dagen | Vanaf € 1.790,- per persoon
 

Kampeerreis in een kleine groep

Tijdens deze kampeer groepsreis reist u in een kleine groep van maximaal 12 deelnemers. De groepsreis start in Kruger National Park in Zuid-Afrika waar wordt gekampeerd in Kruger Park zelf.

Natuurlijk maakt u hier safari's op zoek naar de Big Five. Vervolgens gaat de kleinschalige groepreis door naar Zimbabwe. Hier maakt u kennis met de eeuwenoude beschaving, maakt u verschillende safari's en bewondert u de rotstekeningen van de San. Natuurlijk kan deze mooie kampeer groepsreis niet zonder een bezoek aan de grootse Victoria Falls.

De groep steekt de grens over met Botswana en de reis vervolgt zich langs de mooiste wildparken van Afrika. Met geluk kunt u zelfs neushoorns spotten.

Reisprogramma Kampeer Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana:

Vraag vrijblijvende Offerte aan

Deze kleinschalige kampeer groepsreis gaat langs vele bezienswaardigheden zoals:

 • Great Zimbabwe ligt in het zuiden van Zimbabwe. Hier zijn overblijfselen van de eeuwenoude beschaving van het land.
 • Matabos National Park is een divers park met wildlife, rotstekeningen van de San en het graf van Cecil Rhodes
 • Hwange National Park is wereldbekend vanwege de mooie safari's die hier kunnen worden gemaakt
 • In het noorden van Zimbabwe stort de Zambezi rivier naar beneden. De spectaculaire Victoria Falls worden vanzelfsprekend bezocht
 • Chobe National Park in Botswana staat bekend om de grote kuddes olifanten en buffels. Indrukwekkend om deze dieren tijdens een bootsafari op de Chobe rivier naar de waterkant te zien komen om te drinken. Een game drive door Chobe National Park is niet minder interessant. Met wat geluk spot u zelfs leeuw of luipaard
 • De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Bijzonder om te zien hoe de woestijn verandert in een oase. De waterwegen worden in een mokoro, een tradtionele kano, verkend. Overnachten gebeurt in tenten op een eilandje in de delta, Op de achtergrond hoort u de nijlpaarden knorren
 • De neushoorn wordt met uitsterven bedreigd. Eén van de meest kansrijke locaties om neushoorns te spotten in Botswana is Khama Rhino Sanctuary

De rondreis zoals beschreven van Dag-tot-Dag is het programma van de kampeer groepsreis. Deze route wordt ook uitgevoerd als een accommodatie groepsreis. Bekijk het programma van de Accommodatie Groeps Rondreis Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana.

Hoogtepunten Kampeer Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana:

Review van klanten over Kampeer Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana:

Door Martiene Hof

Na wat rond zoeken op internet kwam ik in contact met Marja. Ik heb haar gemaild en vrijwel meteen daarna hadden we telefonisch contact! Ze begreep meteen mijn wensen wat betreft de reis!..Het was onze eerste groepsreis, maar wij raden het iedereen aan. Het is zo ontspannen dat je zelf niet hoeft te rijden, maar dat je alleen maar hoeft te genieten!..Twee geweldige reisleiders die weten waar ze het over hebben! We hadden een zeer gemengde groep uit verschillende landen. Dit maakte het nog leuker...We hebben heel veel gezien en beleefd! Prachtige natuur en geweldige landschappen. Vooral de Victoria Falls en de Okavango Delta hebben op ons zeer veel indruk gemaakt..Een geweldige ervaring.

Vraag vrijblijvende Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1-2: KRUGER NATIONAL PARK

De start van de kampeerrreis is om 6.30 uur in Johannesburg. Na een kennismaking met mede-reizigers geven de gidsen een briefing over de reis. Dan start de reis en vertrekt u naar het noordelijk deel van Kruger National Park. 's Middags maakt u al de eerste safari in dit wereldberoemde wildpark! Na een overnachting in het park zelf, maakt u een hele dag game drive door Kruger National Park op zoek naar de Big Five. U bent aangekomen in het noorden van Kruger Park. OPnieuw overnacht u in het park zelf.

Kruger National Park ligt in het oosten van Zuid-Afrika en is een van de grootste nationale parken ter wereld. Van noord naar zuid bedraagt de afstand 325 kilometer, de gemiddelde breedte bedraagt 65 kilometer. Hiermee is Kruger National Park ongeveer zo groot als de helft van Nederland. Kruger National Park is een Big Five gebied. Maar naast de olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn valt er nog veel meer te spotten, zoals wilde hond, cheeta, zebra, giraffe, impala, nyala en vele andere antilopesoorten. Met maar liefst 500 vogelsoorten kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen. Het nationale park heeft een goede infrastructuur alhoewel er ook tracks zijn die alleen met een 4WD auto begaanbaar zijn.

DAG 3: GREAT ZIMBABWE

Zuid-Afrika wordt verlaten en Zimbabwe wordt ontdekt. De reis gaat noordwaarts naar Great Zimbabwe De volgende ochtend bezoekt u met een lokale gids Great Zimbabwe Ruins. Tijdens een wandeling maakt u kennis met de geschiedenis van dit belangrijke gebied.

Great Zimbabwe Ruins is een ruïnestad gelegen in het zuidoosten van Zimbabwe. Great Enclosure is een van de best bewaarde ruïnes. Great Zimbabwe is gebouwd tussen de 13e en 15e eeuw door de Shona. Het was de hoofdstad van een machtig rijk dat zich uitstrekte tot in Zuid-Afrika en Mozambique. Archeologische vondsten wijzen op een eeuwenoude beschaving en internationale handel met onder andere China. De stenen muren zijn ruim 6 meter dik en 12 meter hoog en hebben zonder metselspecie de tand des tijds doorstaan! Aanvankelijk dachten westerlingen dat de plaatselijke bevolking niet tot dergelijke bouwwerken in staat waren. Opgravingen in de jaren dertig maakten echter onomstotelijk duidelijk dat het wel degelijk om een plaatselijke beschaving ging. Daarmee werd Great Zimbabwe een symbool van nationale trots.

DAG 4-5: MATOBO NATIONAL PARK

Vandaag gaat de reis naar Matobo National Park. ’s Middags geniet u van een sundowner met uitzicht op het park. De volgende dag bezoekt u het graf van Cecil John Rhodes en World’s View. Er wordt zowel een game drive als een walk gemaakt om op zoek te gaan naar wilde dieren.Met wat geluk spot u neushoorns. Ook worden eeuwenoude rotstekeningen van de San bekeken.

Matobo National Park heeft een bijzonder landschap met vele granieten koppies en balancerende rotsformaties. Hier vindt u grotten met eeuwenoude rotstekeningen van de San. Het graf van Cecil John Rhodes, de grondlegger van Rhodesië (voormalig Zimbabwe), is te bezoeken. De locatie is door Rhodes zelf uitgekozen vanwege het onbeschrijfelijke uitzicht, dat hij View of the World noemde. Het nationale park staat bekend om haar zwarte neushoornpopulatie, maar er komen ook witte neushoorns voor. Het is eveneens het leefgebied van onder andere luipaard, zebra, gnoe, giraf, nijlpaard, krokodil en vele vogelsoorten waar onder black eagle.

DAG 6-7: HWANGE NATIONAL PARK

Hwange National Park is een van de bekendste wildparken van Zimbabwe. Tijdens een volle dag game drive gaat u in een open 4WD safari voertuig en onder leiding van een lokale gids op zoek naar wild.

Hwange National Park is het grootste wildreservaat van Zimbabwe. Het staat bekend vanwege de grote verscheidenheid en de enorme aantallen wild. De olifanten van Hwange zijn wereldberoemd en de populatie is één van de grootste ter wereld. Naast enorme kuddes olifanten en buffels maakt u grote kans op het spotten van sable antiloop, neushoorn, zebra, gnoe, gemsbok, kudu, leeuw, luipaard, hyena en wild dog. Hwange National Park heeft geen permanente natuurlijke waterbronnen. Wildlife is daarom afhankelijk van poelen waar het water wordt opgepompt. Het loont zich vaak om hier rustig te zitten en af te wachten welke dieren er komen en gaan.

DAG 8-9: VICTORIA FALLS

Het volgende hoogtepunt van de kampeerreis zijn de spectaculaire Victoria Falls. Met gids maakt u wandeling langs Victoria watervallen. In de omgeving zijn vele pptionele activiteiten  te ondernemen zoals bungeejumpen, zonsondergang bootcruise en helikoptervlucht over de watervallen. Sommige activiteiten zijn seizoensgebonden.

Het is mogelijk om de reis op dag 10 van de groepsreis om 8.00 uur in Victoria Falls te beëindigen. Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en prijs.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

DAG 10: CHOBE NATIONAL PARK

Vandaag wordt Zimbabwe verruild voor Botswana. U verblijft in Kasane op de oever van de Chobe rivier. Onvergetelijk is de bootsafari die ’s middags over de Chobe rivier wordt gemaakt op zoek naar dieren die naar de oevers komen om te drinken en te baden. Niet zelden gaat het dan om grote kuddes buffels of olifanten. Deze laatste steken vaak de rivier over naar een van de eilandjes. Geniet van een prachtige, kleurrijke zonsondergang.

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

 

DAG 11: GWETA

Na een ochtend game drive in Chobe National Park wordt de reis vervolgd via Kasane Forest Reserve naar Gweta.

DAG 12-13: OKAVANGO DELTA

Met een 4WD open safari voertuig en mokoro (traditionele kano) gaat u de Okavango Delta in waar u wild gaat kamperen. Tijdens ochtend en middag guided walks verkent u eilandjes in de delta. Geniet u van de vele vogelsoorten en maak kans om moerasantilopen (lechwe), krokodillen, nijlpaarden en olifanten te zien.

De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Kristalhelder water verandert de droge Kalahari woestijn in een oase. De Okavango Delta is het leefgebied van nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Op de eilanden en vlaktes kan wildlife worden gespot zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, impala's, zebra's en andere antilopensoorten. De meest authientiek manier om de Okavango Delta te verkennen is een mokoro, een traditionele kano.

DAG 14: MAUN

Terug in Maun is het optioneel om een vlucht in een klein vliegtuigje over de Okavango Delta te maken. Fantastisch om de waterwegen en eilandjes vanuit de lucht te zien. Met wat geluk kan er zelfs wild worden gespot.

Maun ligt aan de Thamalakane River en ontleent haar naam aan de taal van de San, ook wel Bushmen genoemd. In deze taal, bekend vanwege de klikklanken, betekent Maun “de plaats van het riet”. Ondanks de groei van de laatste jaren blijft Maun haar dorpse en traditionele karakter behouden. Maar Maun is ook de uitvalsbasis voor vele safari’s naar de Okavango Delta en Moremi Game Reserve. Deze combinatie maakt dat in Maun riet, kleihutten, ezelskarren, hotels, guesthouses en safarivoertuigen naast elkaar bestaan.

 
 
 
 
 
 

Het is mogelijk om de reis op dag 15 van de groepsreis om 8.00 uur in Maun te beëindigen. Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en prijs.

DAG 15: KHAMA RHINO SANCTUARY

De reis gaat zuidwaarts via de Kalahari Desert naar Khama Rhino Sanctuary. Dit is een reservaat opgericht ter bescherming van de neushoorn. 's Middags wordt een game drive door Khama Rhino Sanctuary gemaakt. Optioneel is een night drive in een open safarivoertuig. De nadruk tijdens een night drive ligt op nachtdieren en actieve roofdieren.

Khama Rhino Sanctuary is een wildreservaat van circa 8.600 hectare groot en grenst aan de vlaktes van de Kalahari. Khama Sanctuary Trust is opgericht om de neushoorn voor uitsterven te behoedenDe natuurlijk waterpoelen in het reservaat hebben een grote aantrekkingskracht op zwarte en witte neushoorns. Andere wildsoorten die hier voorkomen zijn onder andere zebra, gnoe, hartebeest, struisvogel, bruine hyena, luipaard, jakhals, steenbok en duiker.

DAG 16: JOHANNESBURG

U reist terug naar Johannesburg in Zuid-Afrika waar de kampeerreis om circa 17.00 uur eindigt.  

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen. 
 • De vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata (hebben dus geen minimum aantal deelnemers).
 • De overige data hebben een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is.
 • De data met * zijn reisdata met een Duits-sprekende gids. 

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2021
09 jan 2021 - 24 jan 2021
06 feb 2021 - 21 feb 2021
27 feb 2021 - 14 mrt 2021
20 mrt 2021 - 04 apr 2021
27 mrt 2021 - 11 apr 2021
10 apr 2021 - 25 apr 2021 *
24 apr 2021 - 09 mei 2021
01 mei 2021 - 16 mei 2021
15 mei 2021 - 30 mei 2021
12 jun 2021 - 27 jun 2021
26 jun 2021 - 11 jul 2021
10 jul 2021 - 25 jul 2021
17 jul 2021 - 01 aug 2021
07 aug 2021 - 22 aug 2021
28 aug 2021 - 12 sep 2021 *
18 sep 2021 - 03 okt 2021
09 okt 2021 - 24 okt 2021
30 okt 2021 - 14 nov 2021
20 nov 2021 - 05 dec 2021
11 dec 2021 - 26 dec 2021
Vertrekdata 2022
08 jan 2022 - 23 jan 2022
05 feb 2022 - 20 feb 2022
26 feb 2022 - 13 mrt 2022
19 mrt 2022 - 03 apr 2022
09 apr 2022 - 24 apr 2022
16 apr 2022 - 01 mei 2022
30 apr 2022 - 15 mei 2022
14 mei 2022 - 29 mei 2022
11 jun 2022 - 26 jun 2022
25 jun 2022 - 10 jul 2022
09 jul 2022 - 24 jul 2022
16 jul 2022 - 31 jul 2022
06 aug 2022 - 21 aug 2022
13 aug 2022 - 28 aug 2022
27 aug 2022 - 11 sep 2022
03 sep 2022 - 18 sep 2022
17 sep 2022 - 02 okt 2022
08 okt 2022 - 23 okt 2022
29 okt 2022 - 13 nov 2022
19 nov 2022 - 04 dec 2022
10 dec 2022 - 25 dec 2022

Bij de prijs van deze accommodatiereis zijn de transfers inbegrepen. We bieden u hiermee een korting van € 60,- per persoon.
2021: € 1.790,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting. De lokale betaling bedraagt USD 300 per persoon.
2022: € 1.790,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting. De lokale betaling bedraagt USD 300 per persoon.

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 115,- (2021 en 2022). Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de kamer mee te delen
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Kampeer Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana:

Door Martiene Hof

Na wat rond zoeken op internet kwam ik in contact met Marja. Ik heb haar gemaild en vrijwel meteen daarna hadden we telefonisch contact! Ze begreep meteen mijn wensen wat betreft de reis!..Het was onze eerste groepsreis, maar wij raden het iedereen aan. Het is zo ontspannen dat je zelf niet hoeft te rijden, maar dat je alleen maar hoeft te genieten!..Twee geweldige reisleiders die weten waar ze het over hebben! We hadden een zeer gemengde groep uit verschillende landen. Dit maakte het nog leuker...We hebben heel veel gezien en beleefd! Prachtige natuur en geweldige landschappen. Vooral de Victoria Falls en de Okavango Delta hebben op ons zeer veel indruk gemaakt..Een geweldige ervaring.

 • transfer van luchthaven
 • 15 nachten avontuurlijke safari waarvan 13 nachten op campsites met gemeenschappelijk sanitair en 2 nachten wild kamperen met bush sanitair
 • transfer naar luchthaven
 • 15x ontbijt, 13x lunch en 11x diner
 • activiteiten conform dag-tot-dag beschrijving
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door twee professionele Engelssprekende gidsen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • drankjes
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze kleinschalige reis heeft maximaal 12 deelnemers. De vertrekdata met gegarandeerd vertrek hebben geen minimum aantal deelnemers. Op andere vertrekdata is het minimum aantal deelnemers 4. 

Gidsen
De groepsreis wordt begeleid door 2 Engels-sprekende gidsen/chauffeurs.

Verblijf
Dit is een avontuurlijke kampeerreis. De faciliteiten van de campsites zijn in het algemeen goed. Meestal is er gemeenschappelijk sanitair met warme douches en doorspoel toiletten. In geval van wild kamperen in de Okavango Delta zijn de faciliteiten basic en bestaan ze uit een bucket bush shower en een toilet tent (sand and bury). U kampeert in tweepersoons-koepeltenten (220 cm x 220 cm x 180 cm). Het campingmatras is van foam en 5 cm dik.

Mate van participatie
Dit is een participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken, assisteert bij in- en uitladen en bij het koken.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen safari-wagen. De safari-truck heeft 12 vooruitkijkende zitplaatsen en 2 zitplaatsen voor chauffeur en gids.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan