Zimbabwe Sunset

Zimbabwe

De beste plekken voor een sundowner

Bekijk alle Zimbabwe Reizen     Neem contact op

Zimbabwe Bezienswaardigheden

De bekendste bezienswaardigheid van Zimbabwe is ongetwijfeld de indrukwekkende Victoria Falls. Onvergetelijk hoe het water van de Zambezi rivier naar beneden stort. Deze muur van water is wel 170 meter breed! Zimbabwe is ook bekend om fantastische wildparken. Sommige zijn geschikt voor self drive safari's, andere lenen zich beter voor game drives met een ranger. Wandelsafari's en kanosafari's zijn een avontuurlijke manier om wildlife te spotten. Vooral in Mana Pools kunt u uitstekend op deze manier op safari. Het zullen zeker hoogtepunten van uw reis door Zimbabwe zijn. 

Bekijk onze rondreizen Zimbabwe

We hebben de bezienswaardigheden in Zimbabwe voor u ingedeeld in:

Zimbabwe bezienswaardigheden: Nationale Wildparken en Privé Game Reserves

De wildparken en reservaten zijn belangrijke bezienswaardigheden van Zimbabwe en liggen verspreid over het hele land. Hwange National Park in het westen en Mana Pools National Park in het noordoosten zijn de belangrijkste nationale parken.

Bekijk onze rondreizen Zimbabwe

Zimbabwe bezienswaardigheden: Nationale Natuurparken en Natuurreservaten

Behalve de wildparken zijn de natuurparken belangrijke bezineswaardigheden in Zimbabwe. De grote diversiteit maakt het land landschappelijk zeer aantrekkelijk. In de Eastern Highlight zijn de groene heuvels met vele watervallen en spiegelgladde meertjes niet te missen hoogtepunten. De Zambezi rivier, Limpopo-rivier en Lake Kariba zijn belangrijke waterbronnen in het droge landschap.

Bekijk onze rondreizen Zimbabwe

Zimbabwe bezienswaardigheden: Steden en Plaatsen

Harare is de hoofdstad en de grootste stad van Zimbabwe en ligt redelijk centraal in het noordoostelijke deel van het land. De twee stad is Bulawayo dat in het westen is gelegen. Victoria Falls is de belangrijkste toeristische plaats met de nabij gelegen gelijknamige watervallen als een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Zimbabwe.

Bekijk onze rondreizen Zimbabwe

Zimbabwe bezienswaardigheden: Cultuur en Geschiedenis

Zimbabwe staat bekend om de eeuwenoude cultuur en geschiedenis. Zo herinneren de Great Zimbabwe Ruins aan een welvarende cultuur uit de 13e eeuw. In de heuvels van Matobos getuigen de rotstekeningen van de San van de vroege aanwezigheid van dit jagersvolk.

Bekijk onze rondreizen Zimbabwe