Duurzaam reizen

Duurzaam reizen Fair Mundo Travel

Verbeteren lokale leefomstandigheden

Neem contact met ons op

Conservation

Duurzaam reizen Fair Mundo Travel

Natuurbehoud en Conservation wildlife

Neem contact met ons op

Duurzaam reizen met Fair Mundo Travel

Duurzaam reizen wordt steeds belangrijker. Mensen gaan bewuster op reis, weg van massatoerisme en zorgen dat de voetprint die ze achterlaten zo klein mogelijk is. 

Fair Mundo Travel betekent letterlijk Eerlijke Wereld Reizen. Fair trade en duurzaamheid zijn al vanaf onze oprichting in 2006 erg belangrijk. We willen dat onze reizen toegevoegde waarde hebben en betekenisvol zijn, zowel voor u als reiziger als voor de bestemmingen die u bezoekt. Kortom: wij bieden reizen aan die zo duurzaam mogelijk zijn. Dit worden ook wel verantwoorde reizen genoemd.

Waarom duurzaam reizen?

Veel mensen vinden reizen geweldig. Reizen levert heel veel op: je ontdekt de mooiste plekken, leert nieuwe mensen en andere culturen kennen. Reizen brengt veel ontspanning, geeft energie en laadt je op. Maar niet alles en iedereen profiteert van toerisme.

We weten inmiddels allemaal dat toerisme positieve en negatieve effecten heeft op milieu, natuur, wildlife en lokale bevolking. Aan de ene kant worden lokale natuur en cultuur verstoord en wordt milieu vervuild. Aan de andere kant zorgen de inkomsten van toerisme dat lokaal op de bestemming kan worden geïnvesteerd in educatie, gezondheidszorg, werkgelegenheid, wildlife conservation en natuurbehoud.

Steeds meer mensen denken bewust na over hoe op reis te gaan en wat te doen op reis. Reizen van Fair Mundo Travel vergroten de positieve en verkleinen de negatieve gevolgen van toerisme. Wij pretenderen niet een oplossing te hebben voor alle problemen. Wel bieden we de mogelijkheid om te genieten van een geweldige reis die het milieu en de natuur zo weinig mogelijk belast en die ten goede komt aan de lokale economie en bevolking.

We leven op een prachtige planeet. Met onze reizen willen we niet alleen laten zien hoe onvergetelijk mooi de wereld is, maar het tegelijkertijd ook zo goed mogelijk beschermen, zodat wijzelf én komende generaties kunnen blijven verbazen over de schoonheid ervan. 

Duurzaam reizen, hoe werkt dat?

Als u uw reis door Fair Mundo Travel laat organiseren, versterkt u de positieve gevolgen van toerisme. Wij stellen onze reizen zo samen dat alle klanten hieraan bijdragen. U hoeft hier niets speciaals voor te doen of te laten. Wij selecteren de partners op onze bestemmingen op basis van onder andere hun integriteit en betrokkenheid bij de natuur en de lokale bevolking. Daar waar mogelijk kiezen wij voor bedrijven die voldoen aan criteria voor duurzame reizen. Eerlijk is eerlijk: dit lukt niet in álle situaties. Wel streven wij naar het maximaal haalbare. In de praktijk houdt dit in dat gemiddeld minimaal 80% van uw verblijf en activiteiten wordt uitgevoerd door bedrijven die wél aan die criteria voldoen. Uw reis met Fair Mundo Travel helpt; u maakt echt verschil!

Natuurlijk kunt u zelf de positieve impact nog verder vergroten en uw reis verder verduurzamen. Om dat makkelijker te maken, krijgt u van ons tips voor duurzaam reizen, die lokaal makkelijk zijn toe te passen. Verantwoord reizen hoeft echt niet zo moeilijk te zijn.

Reduceren, Compenseren en Stimuleren

Reduceren, Compenseren en Stimuleren zijn voor ons de belangrijkste manieren om invulling te geven aan onze duurzame reizen. Negatieve impact reduceren waar het kan en anders compenseren & Positieve impact stimuleren. Dit zijn dé ingrediënten om verantwoorde reizen te maken.

Lees meer over negatieve en positieve gevolgen van toerisme.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen worden aangeduid als SDG's: Sustainable Development Goals. In september 2015 heeft de Verenigde Naties een wereldwijde ontwikkelingsagenda aangenomen die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. De agenda bestaat uit 17 doelen. Deze SDG's gelden in alle landen en voor alle mensen. Landen voeren de SDG's uit op nationaal en internationaal niveau. 

Lees meer over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en hoe de projecten en de reizen van Fair Mundo Travel bijdragen aan één of meerdere doelen.

Meer weten over duurzaam reizen?

Stel uw vragen gerust:

Neem contact met ons op