Zuid-Afrika Muizenberg strand

Zuid-Afrika

Witte stranden en blauwe oceanen

Bekijk alle Zuid-Afrika Reizen     Neem contact op

Zuid-Afrika Bezienswaardigheden

In Zuid-Afrika zijn er talloze bezienswaardigheden, te veel om allemaal op te noemen. Bovendien zijn de hoogtepunten er divers: van widlife en natuur tot cultuur en geschiedenis. Maar ook liefhebbers van witte stranden en gezellige steden heeft Zuid-Afrika veel te bieden. Niet voor niets wordt Zuid-Afrika ook wel De Wereld in één Land genoemd.

Bekijk onze rondreizen Zuid-Afrika

We hebben de bezienswaardigheden in Zuid-Afrika voor u ingedeeld in:

Zuid-Afrika bezienswaardigheden: Nationale Wildparken en Privé Game Reserves

Voor velen zijn safari's een van de belangrijkste redenen om een reis door Zuid-Afrika te maken. Hier vindt u vele nationale parken en private game reserves. Kruger National Park is ongetwijfeld voor velen een hoogtepunt. In Zuid-Afrika kunnen safari's gemaakt worden in de eigen huurauto of in een open safarivoertuig met een ranger. 

Bekijk onze rondreizen Zuid-Afrika 

Zuid-Afrika bezienswaardigheden: Nationale Natuurparken en Natuurreservaten

De natuur in Zuid-Afrika is verbluffend mooi en erg afwisselend. Hierdoor leent het land zich uitstekend voor outdooractiviteiten zoals wandelen, mountainbiken, raften, kanoën en bungeejumpen. Ook zijn er prachtige autoroutes zoals de Panoramaroute en de Tuinroute, ieder met vele bezienswaardigheden. Zelfs in een metropool als Kaapstad is een natuurpark te vinden: waar u ook bent in de stad de Tafelberg is altijd zichtbaar.

Bekijk onze rondreizen Zuid-Afrika 

Zuid-Afrika bezienswaardigheden: Steden en Plaatsen

Zuid-Afrika heeft drie hoofdsteden: Pretoria voor de bestuurlijke macht, Kaapstad voor de wetgevende macht en Bloemfontein voor de rechterljk macht. Van deze steden is Kaapstad de bekendste. Ondanks de drukte is dit een relaxte stad met veel gezellige, hippe restauranttjes en winkels. Johannesburg en Durban zijn andere belangrijke steden. Verder heeft Zuid-Afrika veel kleinere plaatsen met elk hun bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Wijnlanden bij Stellenbosch, de Battlefields bij Dundee en het walvispad in Hermanus..

Bekijk onze rondreizen Zuid-Afrika 

Zuid-Afrika bezienswaardigheden: Wijn en Culinair

Zuid-Afrikaanse wijnen staan wereldwijd bekend om hun goede kwaliteit. Oorspronkelijk komen de Zuid-Afrikaanse wijnen uit de omgeveing van Stellenbosch, Franschhoek en Kaapstad, maar tegenwoordig zijn er veel meer gebieden waar de grond uitstekend is voor wijnbouw. Veel wine estates bieden de wijnproeverijen aan. Ook kan er vaak voortreffelijk worden geluncht of gedineerd. De Wijnlanden zijn overigens niet alleen een lust voor wijnliefhebbers. Een autorit door dit gebied laat u de landschappelijk schoonheid zien en maakt de WIjnlanden een bezienswaardigheid op zich.

Bekijk onze rondreizen Zuid-Afrika 

Zuid-Afrika bezienswaardigheden: Stranden

Zuid-Afrika heeft een kustlijn van maar liefst 2.800 kilometer, verdeeld langs de warme Indische Oceaan en de koelere Atlantische Oceaan. U vindt er enkele van 's werelds mooiste stranden te vinden. Tientallen stranden in Zuid-Afrika hebben het prestigeuze Blue Flag keurmerk waardoor u gegarandeerd bent van goede waterkwaliteit, schone stranden en milieuvriendelijk management.

Bekijk onze rondreizen Zuid-Afrika