Hluhluwe-Imfolozi Park

Hluhluwe-iMfolozi Park

Zuid-Afrika

Bekijk Zuid-Afrika Reizen     Neem contact op

Hluhluwe-iMfolozi Park

Hluhluwe-iMfolozi Park

Hluhluwe-iMfolozi Park in Zuid-Afrika is in 1895 opgericht ter bescherming van de laatste neushoorns in Natal en al in 1897 uitgeroepen tot wildreservaat. 

Het game reserve is het op een na oudste wildreservaat van Afrika. Voorheen bestond Hluhluwe-iMfolozi Park uit twee verschillende parken: Hluhluwe Park in het noorden en Umfolozi Park in het zuiden.

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen

Hluhluwe-iMfolozi Park is bekend geworden vanwege “Operation White Rhino”. Er waren nog maar circa 20 neushoorns over toen met "Operation White Rhino" begon. Inmiddels zijn er weer meer dan 1.400 witte en 300 zwarte neushoorns te vinden in Hluhluwe-iMfolozi Park.

Meest bekeken reizen met Hluhluwe-iMfolozi Park:

19 dagen
Vanaf € 2.375,- p.p.
Safari Zuid-AfrikaSafari Zuid-Afrika

Hluhluwe-iMfolozi Park: Natuur en Wildlife

Hluhluwe-iMfolozi Park heeft een prachtige natuur met afwisselend landschap. iMfolozi is het zuidelijk deel van het park. Hier vindt u heuvels en uitgestrekte vlakten. Door dit deel van park stromen de Zwarte iMfolozi en de Witte iMfolozi rivier.

In het noorden ligt Hluhluwe. Met beboste bergen en groene hellingen lijkt het wel een ander wildpark. Door dit deel van het park stroomt de Hluhluwe river.

De rivieren hebben een grote aantrekkingskracht op vele diersoorten. Vooral in periodes van droogte zijn de rivieren de enige waterbronnen voor de dieren. In Hluhluwe-iMfolozi Park vindt u niet alleen de Big Five maar ook giraffen, zebra’s, nijlpaarden, krokodillen, wrattenzwijnen, impala’s, nyala’s, waterbokken, gnoes, kudu’s, duikers, hyena’s, bushbaby’s, vele antilopensoorten en meer dan 300 soorten vogels. Hluhluwe-iMfolozi Park is een fantastisch game reserve die niet mag ontbreken in een safari reis door Zuid-Afrika.

Het wildpark is bekend geworden vanwege “Operation White Rhino”. Specialisten van Game Capture Unit hebben de witte neushoorn weten te redden van uitsterving. De neushoorn werd bedreigd vanwege de jacht. Ook nu wordt de neushoorn nog altijd bedreigd met name door stroperij waarbij het vooral om de hoorns van deze dieren gaat. 

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen

Hluhluwe-iMfolozi Park: Witte en Zwarte Neushoorns

In Hluhluwe-iMfolozi Park zijn zowel de witte als de zwarte neushoorn te spotten. De namen kunnen tot verwarring leiden omdat beide neushoorns in feite grijs zijn. De witte neushoorn wordt ook wel de breedlipneushoorn genoemd. Een synoniem voor de zwarte neushoorn is puntlipneushoorn. 

De verwarring is ooit ontstaan doordat het Engels “wide” werd begrepen als “white”, waardoor de neushoorn met de brede bek de naam witte neushoorn kreeg. Als u een neushoorn ziet en zich afvraagt welke dit is, dan kunt u het beste naar de vorm van de bek kijken. 

Een ander verschil is dat de witte neushoorn grassen eet, terwijl de zwarte neushoorn veelal takken eet. Bovendien is de zwarte neushoorn agressiever dan de witte neushoorn.  

Hluhluwe-iMfolozi Park: Safari’s

De belangrijkste activiteit in Hluhluwe iMfolozi Park zijn natuurlijk safari’s. Dit kan bijvoorbeeld in uw eigen huurauto. Ook zijn game drives met een gids mogelijk. Een game drive zou zomaar is het hoogtepunt van uw reis kunnen zijn. Vergeet vooral uw fotocamera niet. In Hluhluwe-iMfolozi Park is er namelijk kans om prachtige foto’s gemaakt van natuur en wildlife.

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen

Andere Wildparken in Zuid-Afrika:

Behalve Hluhluwe-iMfolozi Park heeft Zuid-Afrika vele andere prachtige wildparken zoals:

Neem vrijblijvend contact op