Botswana game drive

Botswana

De mooiste wildgebieden van Afrika

Bekijk alle Botswana Reizen     Neem contact op

Botswana mokoro

Botswana

Mokorotocht Okavango Delta

Bekijk alle Botswana Reizen     Neem contact op

Botswana Fly in

Botswana

Fly-in safari's naar afgelegen wildparken

Bekijk alle Botswana Reizen     Neem contact op

Botswana zoutpan

Botswana

Eindeloze zoutvlaktes

Bekijk alle Botswana Reizen     Neem contact op

Botswana dineren kaarslicht

Botswana

Bijzonder gelegen lodges en tented camps

Bekijk alle Botswana Reizen     Neem contact op

Botswana

Botswana is een onaangetast paradijs waar water en woestijn elkaar ontmoeten. Het is miraculeus om te zien hoe het water van de Okavango Delta, de grootste inlandse delta ter wereld, verdwijnt in het zand van de Kalahari woestijn.

Botswana is een wildlife paradijs. Wildgebieden zijn niet omheind waardoor dieren enorme afstanden kunnen afleggen. Ook kan wildlife bij de lodge of over uw campsite lopen. Hoe spannend om vanaf de veranda van uw kamer een olifant voorbij te zien lopen! Botswana is een avontuurlijke bestemming. Een self drive door de nationale parken vergt absoluut een 4x4. Of reist u liever met gids/chauffeur? Een fly-in safari is in Botswana erg gebruikelijk. Een klein vliegtuigje is vaak de enige manier om diep in de wildparken te komen.

Bekijk alle Botswana Rondreizen

Populairste Botswana Rondreizen:

11 dagen
Vanaf € 4.675,- p.p.
Fly-in safari Botswana & Victoria FallsFly-in safari Botswana & Victoria Falls
11 dagen
Vanaf € 1.990,- p.p.
Groeps kampeersafari Botswana HighlightsGroeps kampeersafari Botswana Highlights

Hoogtepunten Botswana

Het kristalheldere water van de Okavango Delta stroomt traag door een labyrint van waterwegen, moerassen en open watervlaktes. Uniek voor Botswana is een verkenningstocht in een mokoro. In deze traditionele kano glijdt u geruisloos door het water langs papyrus, waterlelies en palmboomeilandjes. Moremi Game Reserve maakt onderdeel uit van de Okavango Delta en bestaat uit uitgestrekte grasvlaktes en beboste rivieroevers. Het is een van de bekendste wildlife gebieden van Botswana.

In het noorden van Botswana ligt Chobe National Park dat bekend staat om de grote populatie olifanten. Grote kuddes komen naar de waterkant om hun dorst te lessen. Onvergetelijk is een bootsafari over de Chobe rivier.

Savuti, Linyanti en Kwando zijn moeilijker bereikbare safarigebieden. Erg aantrekkelijk voor safariliefhebbers die op zoek zijn naar een exclusieve ervaring.

Verder zuidwaarts in Botswana wordt het land steeds droger. In Central Kalahari Game Reserve heeft wildlife zich wonderbaarlijk weten aan te passen aan de barre omstandigheden van de Kalahari woestijn. Hier vindt in het groene seizoen een migratie van gnoes en zebra's plaats. Deze grazers worden natuurlijk op de voet gevolgd door roofdieren. De witte zoutpannen van Makgadikgadi Pans schitteren in de zon, terwijl het zout onder uw voeten kraakt. De stilte is indrukwekkend. Na een overnachting op de zoutpan, onder de blote Afrikaanse sterrenhemel, zorgt de kleurrijke zonsopgang voor een nooit-te-vergeten belevenis.

Helemaal in het zuiden van Botswana, tegen de grens met Zuid-Afrika, ligt Tuli Block met een uniek landschap dat nergens anders in het land te vinden is. In Tuli Block zijn diverse private game reserves gevestigd, waaronder Mashatu Game Reserve.


Hoe te reizen in Botswana?

 • Fly In safari. Reis in een klein vliegtuigje naar afgelegen lodges en tented camps.
 • Individuele mobiele kampeersafari. Verblijf in privé, luxe mobiele camps en maak safari’s met uw ervaren privé gids
 • Self drive. Verken Botswana in een huurauto en verblijf in accommodaties. Of u een 4WD nodig heeft, is afhankelijk van uw route. We adviseren u graag
 • Self drive in een 4WD met daktent. Rijd in een 4WD over de uitdagende tracks in de wildparken en slaap in de tent op uw huurauto
 • Kampeersafari in een kleine groep. Maak tijdens een kampeerreis safari’s in een kleine groep met eigen gids


Wat te doen in Botswana?

 • Vaar in een mokoro door de kristalheldere waterwegen van de Okavango Delta
 • Overnacht op de Makgadikgadi zoutpannen onder de schitterende Afrikaanse sterrenhemel
 • Maak een zonsondergang bootcruise over de Chobe rivier
 • Leer tijdens een bush walk met de San/Bushmen over sporen zoeken, medicinale planten en overleven in woestijn
 • Ga naar Baines Baobabs om zelf te zien hoe deze bomen voor ontdekkingsreizigers in de 19e eeuw als oriëntatiepunt dienst deden
 • Verblijf in een houseboat op de Chobe rivier. Als iedereen na zonsondergang het nationale parke heeft moeten verlaten, heeft u de rivier voor u zelf
 • Zie de migratie van zebrás en gnoe's die natuurlijk worden gevolgd door de roofdieren
 • Ervaar in de Okavango Delta twee verschillende habitats zodat u een mooie mix heeft van safari's vanaf het water en vanaf het land


Meest gekozen thema's voor een Botswana reis

Er zijn verschillende manieren om door Botswana te reizen. We hebben de meest gekozen thema's voor u op een rijtje gezet:

Bekijk alle Thema's