Aantrekkelijk fly-in lodge safari Botswana en Victoria Falls

Fly-in safari Botswana en Victoria Falls

Victoria Falls, Chobe National Park, Savuti, Khwai Area, Okavango Delta

Vraag Offerte aan     Neem contact op

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Fly-in lodge safari Botswana en Victoria Falls

11 dagen | Vanaf € 4.945,- per persoon
 

Victoria Falls, Chobe National Park, Savuti, Khwai Area, Moremi Game Reserve en Okavango Delta

Tijdens deze fly-in safari door Botswana gaat u in een klein vliegtuigje van het ene wildpark naar het andere.

Zo ziet u in korte tijd verschillende landschappen met afwisselende natuur en daardoor een grote variëteit aan wildlife en vogelsoorten. Het verblijf is in comfortabele lodges en tented camps.

Reisprogramma Fly-in safari Botswana & Victoria Falls:

Vraag Offerte aan

Deze fly-in lodge reis laat u de mooiste safari's beleven in de wildrijkste gebieden van Botswana: Chobe National Park, Savuti, Khwai Area, Moremi Game Reserve en Okavango Delta. De safari activiteiten bestaan uit game drives, night drives, wandelsafari's, mokorotochten en motorboottochten.

Tijdens de vluchten tussen de lodges ziet u de schoonheid van Botswana vanuit een ander perspectief. De safari reis begint bij de Victoria Falls, de indrukwekkende watervallen in de Zambezi rivier.

Hoogtepunten Aantrekkelijke fly-in lodge safari Botswana en Victoria Falls:

Review klanten Fly-in safari Botswana:

Door Pierre Girardin

Botswana is een zeer unieke plek. Dankzij de kleinschalige accommodaties in een stijl die past bij de omgeving, erg aardige mensen en een fantastisch wildleven voelt het alsof je heel dicht bij de natuur staat waar de tijd heeft stilgestaan. De keuze van de parken en accommodaties van Fair Mundo Travel was uitstekend...We verbleven op 4 locaties met 5 vluchten tussen de kampen. Het werkte allemaal met de precisie van een Zwitsers horloge, maar tegelijkertijd voelde het erg ontspannen aan... Dit was een geweldig familie-avontuur en een zeer ontspannende tijd.

Door Roeland Mombers-schepers

...naar Victoria Falls National Park (4km en 40°C). Zeker de moeite waard, zelfs met laag water...Volgende dag transfer naar Botswana...om 16h al eerste safari in Chobe Park. Veel olifanten, bavianen, antilopen, vogels, nijlpaarden etc en zelfs een luipaard in een boom...Voor het eten 's avonds was er nog zang en dans van de personeelsleden: hartverwarmend! In de morgen transfer naar vliegveld van Kasane en vlucht naar Savuti...Op safari hebben we 'De' groep van leeuwen gezien, ongelooflijk. Natuurlijk ook olifanten,etc en een eenzaam nijlpaard...Moremi (= het mooiste park ). Excellent en voor het eerst een luipaard van heel dichtbij gezien (naast de wagen). Ook een bende wilde honden en zelf honingdassen.

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1-2: VICTORIA FALLS, ZIMBABWE

Op de luchthaven van Victoria Falls in Zimbabwe wordt u opgewacht voor een transfer naar de accommodatie. U heeft de rest van de dag en de volgende dag de tijd om het plaatsje Victoria Falls en de enorme watervallen te verkennen.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

Bayete Guest Lodge ligt op circa drie kilometer van de Victoria Watervallen. Het centrum ligt een kilometer dichter bij. Het guesthouse wordt door een familie gerund. Het heeft een zwembad, tropische tuin en boma.

DAG 3-4: CHOBE RIVERFRONT

Een transfer brengt u naar Kasane in Botswana. Kasane ligt op de oevers van de Chobe rivier, grenzend aan Chobe National Park. Dit is de uitvalsbasis voor bootcruises over de Chobe rivier. Een prachtig gezicht om wild dat naar de rivier komt te drinken vanaf het water te zien. De game drives in Chobe National Park zijn vanwege het vele wild vaak spectaculair.

Chobe Riverfront ligt in het noorden van Botswana. De Chobe rivier vormt hier de noordgrens van zowel Chobe National Park als Botswana. Net buiten het park ligt het levendige plaatsje Kasane met winkels, restaurantjes en diverse accommodaties. Chobe National Park staat bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. Ook komen er leeuwen, luipaarden, cheeta's, hyena's, vele antilopesoorten, giraffen, zebra's, krokodillen, nijlpaarden en natuurlijk vele water- en roofvogels voor. De dieren kunnen worden gespot op het land tijdens een game drive of vanaf het water tijdens een bootcruise. Bij zonsondergang is de bootcruise verbluffend mooi met de zon die de lucht oranje, rood en paars kleurt.

The Old House is kleinschalig, familie gerund guesthouse op de oevers van de Chobe rivier. Het ligt op loopafstand van de winkels in het levendige plaatsje Kasane op slechts 10 minuten rijden of varen van de gate van Chobe National Park. Het guesthouse heeft een klein zwembad met zonnedek, bar, restaurant, tuin en steiger voor de boot. Er worden diverse activiteiten aangeboden zoals bootcruise Chobe rivier, game drive Chobe National Park, dagexcursie Victoria Falls.

DAG 5-6: SAVUTI IN CHOBE NATIONAL PARK

Een transfer brengt u naar de luchthaven van Kasane. Vervolgens gaat u in een klein vliegtuigje naar Savuti. Geniet u van het uitzicht tijdens de fly-in transfer. U ziet het landschap onder u veranderen en maakt zelfs kans op het spotten van wild!

WAT IS EEN FLY-IN SAFARI?

Een fly-in safari is een fantastische beleving. In een klein vliegtuigje gaat u van de ene lodge of tented camp naar de andere. Een fly-in safari is ideaal als u moeilijk toegankelijke wildparken wilt bezoeken of in korte tijd grote afstanden wilt overbruggen. Doordat de vliegtuigjes niet hoog vliegen is alles op de grond goed te zien. U ziet landschappen veranderen. En met wat geluk kunt u zelfs wildlife spotten, zoals kuddes olifanten, buffels of giraffen. Er wordt gebruik gemaakt van een (kleine) luchthaven of landingsstrip. Na de landing wordt u naar de lodge of het tented camp gebracht en bent u klaar voor de safari activiteiten. Niet zelden maakt u 's ochtends een safari  in het ene reservaat en 's middags in een andere, met een totaal ander landschap en andere diersoorten.

Savuti ligt in het hart van Chobe National Park. Na droog te zijn gevallen in de tachtiger jaren, stroomt er sinds januari 2010 weer af en toe water in de Savuti Channel en Marsh. Savuti staat bekend om de grote populatie mannelijke olifanten en de leeuwen die er een kunst van hebben gemaakt deze grote 'lonely bulls' neer te halen. In november-december en in februari-april vindt in deze regio een grote zebra migratie plaats. En natuurlijk worden de zebra’s op de voet gevolgd door vele roofdieren.

Camp Savuti is een kleinschalige camp met prachtig uitzicht op de Savuti Channel. Het ligt nabij de publieke campsite van Savuti maar deze heeft, vanwege de strikte 'low impact'-regels van Botswana, slechts enkele plekken. De ligging aan de Savuti Channel maakt dit eenvoudige, maar comfortabele camp bijzonder. Er is een bar en eetruimte. Vanaf de veranda kunt u wildlife spotten. 's Avonds is het gezellig rond het kampvuur van de boma. De safaritent is gebouwd op een houten veranda en heeft een en-suite badkamer met buitendouche. Camp Savuti biedt game drives in open safarivoertuigen onder leiding van professionele rangers aan.

DAG 7-8: KHWAI AREA & MOREMI GAME RESERVE

Een klein vliegtuigje brengt u naar het mooie tented camp in Khwai Area. Met wat geluk kunt u vanuit lucht kuddes olifanten zien. Dichtbij de gate van Moremi Game Reserve is de locatie van het tented camp. Zo kunt u safari's maken in Khwai Area en in Moremi Game Reserve.

Khwai Area is een prachtig gebied. Khwai Area ligt zowel binnen als grenzend aan Moremi Game Reserve, een landtong in de Okavango Delta. Khwai behoort volgens kenners tot de top wildlife gebieden van Afrika. De Khwai River stroomt hier het hele jaar door en heeft aantrekkingskracht op een grote hoeveelheid dieren. Olifanten worden er vaak gespot, net als lechwe, buffel, impala en nijlpaarden. Het gebied staat bekend om de luipaarden en wilde honden. Ook maakt u kans op het spotten van bijvoorbeeld giraffe, leeuw, cheeta, zebra, kudu en vele vogelsoorten.

Sango Safari Camp is prachtig gelegen in de schaduw van de bomen en met uitzicht op de Khwai rivier. Het ligt nabij een traditioneel dorp in Khwai Area, op de grens met Moremi Game Reserve. U kunt safari's maken zowel in Moremi Game Reserve als in Khwai Area. Dit laatste heeft als voordeel dat er ook night drives gemaakt kunnen worden om zo nachtdieren en actieve roofdieren te spotten. Op de Khwai rivier leent zich uitstekend voor een mokorotocht. Sango Safari Camp is voorzien van een lounge, bar, eetruimte en plunge pool. Het deck biedt zicht op de Khwai rivier. De comfortabele safaritent is voorzien van en-suite badkamer met buitendouche. Er is een privé veranda met zitje.

DAG 9-10: OKAVANGO DELTA

Opnieuw reist u in een klein vliegtuigje. Deze keer brengt de air transfer u naar de Okavango Delta. Kijkt u goed naar buiten want vanuit de lucht zijn de slingerende waterwegen en vele kanaaltjes van de Okavango Delta goed te zien. Een ongelooflijke ervaring om dit unieke landschap in vogelvlucht te zien. Geniet u in het tented camp van de rust en stilte die zo typerend is voor de Okavango Delta.

De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Kristalhelder water verandert de droge Kalahari woestijn in een oase. De Okavango Delta is het leefgebied van nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Op de eilanden en vlaktes kan wildlife worden gespot zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, impala's, zebra's en andere antilopensoorten. De meest authientiek manier om de Okavango Delta te verkennen is een mokoro, een traditionele kano.

Moremi Crossing ligt in de schaduw van Llala palmen, enorme ebbe-, vijgenbomen en sausage trees. Het camp heeft een eetruimte, bar, veranda en zwembad. De safaritent is gebouwd op een verhoogd houten platform en heeft een privé deck met prachtige uitzicht over de Boro rivier en Chief’s Island in Moremi Game Reserve. Het is voorzien van en-suite badkamer met buitendouche. Onder leiding van een professionele gids maakt u mokorotochten, bush walks en motorboottochten. U maakt kans op het spotten van nijlpaarden, krokodillen, vele vogelsoorten, zebra's, gnoe's en diverse antilopesoorten.

DAG 11: MAUN

Een klein vliegtuigje brengt u naar de luchthaven van Maun.

Deze fly-in lodge safari heeft geen vaste reisdata en kan op elk gewenst moment starten. Bovendien kan deze reis aan uw wensen worden aangepast. Deze reis dient vooral ter inspiratie om te laten zien wat zoal mogelijk is. Het kan worden gewijzigd, verlengd of verkort, kortom geheel op maat worden aangepast. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Vraag Offerte aan

Prijsindicatie vanaf
€ 4.945,- per persoon


Gebaseerd op laagseizoen bij twee samenreizende personen.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdatum, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten van uw reis weten. Neem contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Vraag Offerte aan

Review klanten Fly-in safari Botswana:

Door Pierre Girardin

Botswana is een zeer unieke plek. Dankzij de kleinschalige accommodaties in een stijl die past bij de omgeving, erg aardige mensen en een fantastisch wildleven voelt het alsof je heel dicht bij de natuur staat waar de tijd heeft stilgestaan. De keuze van de parken en accommodaties van Fair Mundo Travel was uitstekend...We verbleven op 4 locaties met 5 vluchten tussen de kampen. Het werkte allemaal met de precisie van een Zwitsers horloge, maar tegelijkertijd voelde het erg ontspannen aan... Dit was een geweldig familie-avontuur en een zeer ontspannende tijd.

Door Roeland Mombers-schepers

...naar Victoria Falls National Park (4km en 40°C). Zeker de moeite waard, zelfs met laag water...Volgende dag transfer naar Botswana...om 16h al eerste safari in Chobe Park. Veel olifanten, bavianen, antilopen, vogels, nijlpaarden etc en zelfs een luipaard in een boom...Voor het eten 's avonds was er nog zang en dans van de personeelsleden: hartverwarmend! In de morgen transfer naar vliegveld van Kasane en vlucht naar Savuti...Op safari hebben we 'De' groep van leeuwen gezien, ongelooflijk. Natuurlijk ook olifanten,etc en een eenzaam nijlpaard...Moremi (= het mooiste park ). Excellent en voor het eerst een luipaard van heel dichtbij gezien (naast de wagen). Ook een bende wilde honden en zelf honingdassen.

 • accommodaties, maaltijden, activiteiten, park fees en wegtransfers conform dag-tot-dag beschrijving
 • air transfers in een klein vliegtuigje conform dag-tot-dag beschrijving
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen op reis
 • uitgebreide reisbescheiden met Nederlandstalige (bestemmings)informatie en alle ins en outs die het reizen op de bestemming vergemakkelijkt
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan