Okavango Delta

Okavango Delta

Botswana

Bekijk Botswana Reizen     Neem contact op

Okavango Delta

Okavango Delta

De Okavango Delta in Botswana is de grootste inlandse delta ter wereld. Kristalhelder water verandert de droge Kalahari woestijn in een oase.

De Okavango Delta is een uniek waterlandschap met weidse water- en grasvlaktes, moerassen, droge acacia's en mopanebossen. In een doolhof van waterwegen en lagunes liggen vele kleine eilandjes. Ook zijn er grote landoppervlaktes te vinden zoals Chief's Island en Moremi Game Reserve.

Geniet van de rust van de natuur tijdens een mokorotocht in een traditionele kano. U glijdt geruisloos door het water terwijl u nijlpaarden hoort knorren en vogels hoort tsjilpen en roepen.

Bekijk alle Botswana Rondreizen

Okavango Delta's wildlife en vogels

Natuurlijk is de waterrijke Okavango Delta de habitat van nijlpaarden en krokodillen en een broedgebied voor honderden vogelsoorten. Maar er zijn ook uitgestrekte vlaktes en bossen waar wildlife gespot kan worden als olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, impala's, zebra's en andere antilopensoorten.

Accommodaties in Okavango Delta

De meeste accommodaties in de Okavango Delta zijn gelegen in een van de private concessions. In een dergelijke privé reservaat zijn maar enkele lodges of tented camps gevestigd. Het hele natuurgebied van de concessie is exclusief voor de gasten die in één van deze accommodaties verblijven. Dit betekent dus een groot gebied met veel wildlife en slechts weinig reizigers. Een perfecte combinatie! Veel van de private concessions liggen diep in de Okavango Delta en zijn alleen maar in een klein vliegtuigje te bereiken: een fly-in safari.

Activiteiten in Okavango Delta

De Okavango Delta is een prachtig gebied voor diverse typen safari's in Botswana. Er kunnen veel verschillende activiteiten worden ondernomen. Deze kunnen worden ingedeeld in wateractiviteiten en landactiviteiten.

1. Wateractiviteiten in Okavango Delta

Een bijzondere manier om de Okavango Delta te verkennen is een mokoro boottocht. De gids staat achter in deze traditionele kano en duwt het met een lange stok geruisloos door het water langs waterlelies en papyrus. Op een van de kleine palmboomeilandjes wordt gestopt voor een bush walk.

De bredere waterwegen lenen zich uitstekend voor een motorboottocht. En op de uitgestrekte vlaktes en grote eilanden kunnen game drives in een open safarivoertuig worden gemaakt. De gids laat u de wilde dieren van dichtbij zien en vertelt enthousiast over hun gedrag en leefgebied en over de natuur.

Het zal u niet vreemd voor komen dat voor wateractiviteiten de waterstand in de delta cruciaal is. Niet alleen om mokoro- of motorboottochten te kunnen uitvoeren, maar ook vanwege de veiligheid. Bij een lager waterniveau kan het bijvoorbeeld zo zijn dat nijlpaarden zich samenvoegen en dat het niet meer veilig is om er om heen te varen.

Tip:
Het waterniveau van de Okavango Delta wordt bepaald door de regenval met name in Angola, en verschilt per seizoen en jaar. Ook de locatie in de Okavango Delta bepaalt hoeveel water er aanwezig is. Heeft u uw zinnen gezet op een mokoro- of motorboottocht tijdens uw reis? Neem dan contact met ons op voor goed advies over de juiste reisperiode, accommodaties en/of campsites.

Bekijk alle Botswana Rondreizen

2. Landactiviteiten in Okavango Delta

Op grote eilanden, concessies en landtongen in de Okavango Delta kunnen landactiviteiten plaatsvinden. In een open safarivoertuig maakt u onder leiding van een gids game drives. Ook tijdens een night drive kunt u met gids op zoek gaan naar wildlife. Op sommmige locaties worden wandelsafari's aangeboden. In sommige delen van de Okavango Delta, zoals in Moremi Game Reserve, zijn safari's met de eigen huurauto toegestaan.

Overigens is er nog een andere activiteit die u eigenlijk niet mag missen: een scenic flight over de Delta. Dit kan in een klein vliegtuigje zijn, maar eerlijk gezegd is het vanuit een helicopter nog meer spectaculair.

Bekijk alle Botswana Rondreizen

Bekijk onze rondreizen met de Okavango Delta:

of gebruik het filter op de Reizen pagina om de keuze te verfijnen

10 dagen
Vanaf € 7.675,- p.p.
Luxe fly-in safari Botswana & ZimbabweLuxe fly-in safari Botswana & Zimbabwe
20 dagen
Vanaf € 5.895,- p.p.
Rondreis Namibië Botswana ZimbabweRondreis Namibië Botswana Zimbabwe
20 dagen
Vanaf € 6.545,- p.p.
Luxe rondreis Namibië & BotswanaLuxe rondreis Namibië & Botswana
11 dagen
Vanaf € 4.945,- p.p.
Fly-in safari Botswana & Victoria FallsFly-in safari Botswana & Victoria Falls
15 dagen
Vanaf € 2.580,- p.p.
Groeps kampeersafari Botswana OptimaalGroeps kampeersafari Botswana Optimaal
16 dagen
Vanaf € 2.780,- p.p.
Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & BotswanaGroepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & Botswana
21 dagen
Vanaf € 3.590,- p.p.
Groepsreis Namibië, Botswana & Victoria FallsGroepsreis Namibië, Botswana & Victoria Falls
17 dagen
Vanaf € 3.190,- p.p.
Groeps kampeersafari Botswana CompleetGroeps kampeersafari Botswana Compleet

Neem contact op

Andere Wildparken in Botswana:

Behalve Okavango Delta heeft Botswana vele andere prachtige wildparken zoals: