Kampeersafari Namibië, Botswana en Victoria Falls

Kampeersafari Namibië, Botswana en Victoria Falls

Safari in een kleine groep

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Groespreis Kampeersafari Namibië, Botswana en Victoria Falls

15 dagen | Vanaf € 2.220,- per persoon
 

Safari in een kleine, internationale groep

Deze groeps kampeersafari brengt u naar Namibië en Botswana. Het is een kleinschalige groepsreis met maximaal 12 deelnemers.

De nadruk van de reis ligt op Botswana. In Namibië wordt de Caprivi-strook met Bwabwata National Park, Mahango Game Reserve en Popa Falls bezocht.

Nadat bij Tsodilo Hills de eeuwenoude rotstekeningen van de Bushmen zijn bewonderd, wordt u met een motorboot en een mokoro diep de Okavango Delta ingebracht.

Reisprogramma Groeps Kampeersafari Namibië, Botswana en Victoria Falls:

Vraag Offerte aan

In de Okavango Delta wordt overnacht op een van de eilanden. De waterwegen worden in een traditionele kano verkend en op eilanden worden bush walks gemaakt.

Optioneel kunt u in een klein vliegtuigje over de Okavango Delta vliegen naar Maun. Wat een spectaculair uitzicht! Na Maun staat de Botswaanse bush op u te wachten.

De rest van de kleinschalige groepsreis is als het ware één grote, avontuurlijke safari door de wildparken Moremi Game Reserve, Khwai Area, Savuti en Chobe National Park. Dichter bij de natuur en wildlife is niet mogelijk! De groeps kampeersafari eindigt bij de Victoria Falls in Zimbabwe.

We bieden ook kampeersafari's aan met grotere tenten, stretchers en eigen sanitair. Bekijk bijvoorbeeld deze Luxe Kampeersafari Botswana.

Hoogtepunten Groeps Kampeersafari Namibië, Botswana en Victoria Falls:

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

WAT IS EEN MOBIELE KAMPEERSAFARI IN EEN KLEINE GROEP?

De mobiele kampeersafari is een kleinschalige, internationale groepsreis met maximaal 12 personen. U reist in speciaal ontworpen safarivoertuig. De trailer biedt ruimte voor alle bagage en keukenbenodigdheden. Hoewel de wegen soms lastig en bumpy zijn, biedt de 4WD veel comfort. De reis is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert overwegend midden in de bush, meestal op zogeheten HATAB-campsites. Dit garandeert een exclusieve beleving van de parken in Botswana. Er zijn geen andere toeristen in uw directe omgeving. De campsites zijn niet omheind, waardoor wildlife in het camp kan komen. U kampeert in tweepersoons-koepeltenten (210 cm x 210 cm x 175 cm). Het campingmatras is van foam en 5 cm dik. Op veel campsites is geen permanent sanitair aanwezig. U kunt dan gebruik maken van het bush sanitair van het camp. Dit is een semi-participatie reis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

DAG 1: CHOBE RIVERFRONT

De groeps safari begint 's middags om 13.00 uur in Kasane, Botswana. U maakt kennis met de reisgenoten en krijgt een uitgebreide briefing over de reis. 's Middags wordt een bootsafari gemaakt over de Chobe rivier. Deze start is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de kampersafari.

Chobe Riverfront ligt in het noorden van Botswana. De Chobe rivier vormt hier de noordgrens van zowel Chobe National Park als Botswana. Net buiten het park ligt het levendige plaatsje Kasane met winkels, restaurantjes en diverse accommodaties. Chobe National Park staat bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. Ook komen er leeuwen, luipaarden, cheeta's, hyena's, vele antilopesoorten, giraffen, zebra's, krokodillen, nijlpaarden en natuurlijk vele water- en roofvogels voor. De dieren kunnen worden gespot op het land tijdens een game drive of vanaf het water tijdens een bootcruise. Bij zonsondergang is de bootcruise verbluffend mooi met de zon die de lucht oranje, rood en paars kleurt.

DAG 2: BWABWATA NATIONAL PARK

De reis gaat Namibië. Nadat het camp is opgezet wordt een middag game drive gemaakt om het gebied te verkennen en wild te gaan spotten.

Bwabwata National Park in Namibië stond voorheen bekend als Caprivi Game Reserve. Bwabwata wordt in het westen begrensd door de Okavango rivier en in het oosten door de Kwando rivier. Veel wildlife en weinig faciliteiten maken dit nationale park tot een bijzondere bestemming. In het nationale park maakt u kans om onder andere olifanten, kudu’s, sable antilopen, buffels en de zeldzame sitatoenga’s te spotten. Susuwe Triangle in Bwabwata wordt vanwege de vele wilde dieren ook wel de Golden Triangle genoemd. Horseshoe Lagoon is een U-vormig meer en staat vooral bekend om de grote kuddes olifanten. Het is de ideale plek voor een sundowner.
 

DAG 3: MAHANGO GAME RESERVE

U gaat westwaarts door de Caprivi-strook. Het camp wordt opgezet op de oevers van de Okavango rivier met zicht op Popa Falls. 's Middags heeft u de gelegenheid deze stroomversnellingen te bezoeken.

Mahango Game Reserve strekt zich uit van Popa Falls tot de grens met Botswana. Het reservaat kent droge en moerasachtige delen die verschillende wildsoorten aantrekken en garant staan voor afwisselende safari's. Olifanten, buffels, kudu's en impala's worden regelmatig bij de rivierbedding gespot.Verwacht bij Popa Falls geen grote waterval. Het zijn mooie stroomversnellingen in de Kavango rivier, die zich verderop uitwaaiert in het kanalenstelsel van de Okavango Delta in Botswana.

DAG 4: TSODILO HILLS

Vandag begint de dag vroeg. Eerst wordt Mahango Game Reserve bezocht om vervolgens de grens met Botswana over te steken. De reis wordt vervolgd naar Tsodilo Hills. 's Middags wordt hier het museum bezocht en kunt de wandelroutes bij deze heuvels verkennen. De routes leiden naar de eeuwenoude rotstekeningen van de San. Indrukwekkend om deze van dichtbij te bekijken. Ook het landschap en sfeer is er bijzonder. Door velen wordt het als een spirituele omgeving ervaren.

Tsodilo Hills is gelegen in het noordwesten van Botswana. Het woord Tsodilo is afgeleid van het Hambukushu woord 'sorile’, wat ‘steil' betekent. Als u de Tsodilo Hills ziet, begrijpt u meteen waarom: een groep van vier heuvels rijzen steil en abrupt op uit de droge, woestijnachtige omgeving. De grootste heuvel is 400 meter hoog en wordt Male Hill genoemd. De andere heuvels zijn Female, Child en Northern Hill. De heuvels zijn bekend om de vele rotstekeningen van de San. Er zijn wel 350 vindplaatsen. Sommige tekeningen zijn meer dan 20.000 jaar oud terwijl andere ‘slechts’ een eeuw oud zijn. Dit, voor de San heilig gebied, is in 2001 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Er zijn verschillende wandelroutes waaronder Rhino Trail, Cliff Trail, Lion Trail en Male Hill Trail. Geadviseerd wordt om de rotstekeningen met een lokale gids te bezoeken.

DAG 5-6: OKAVANGO DELTA

U reist naar de rand van de Okavango Delta waar u overstapt op een motorboot die u dieper de okavango Delta in brengt. U vaart door nauwe kanalen die met papyrus zijn omgeven. In de delta ontmoet de lokale polers. Deze mokoro gidsen duwen de traditionele knao met een lange paal geruisloss door het water. U overnacht op een eiland in de Okavngo Delta. Tijdens mokorotochten verkent u de waterwegen. Met een gids worden bush walks op eilandjes of op de floodplains gemaakt.

De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Kristalhelder water verandert de droge Kalahari woestijn in een oase. De Okavango Delta is het leefgebied van nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Op de eilanden en vlaktes kan wildlife worden gespot zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, impala's, zebra's en andere antilopensoorten. De meest authientiek manier om de Okavango Delta te verkennen is een mokoro, een traditionele kano.

DAG 7: MAUN

Vandaag gaat u terug naar Maun. U kunt dit in het safarivoertuig doen of in een klein vliegtuigje. Deze vlucht laat u de Okavango Delta vanuit een ander perspectief zien. Het uitzicht over dit unieke watersysteem is werkelijk schitterend.

Maun ligt aan de Thamalakane River en ontleent haar naam aan de taal van de San, ook wel Bushmen genoemd. In deze taal, bekend vanwege de klikklanken, betekent Maun “de plaats van het riet”. Ondanks de groei van de laatste jaren blijft Maun haar dorpse en traditionele karakter behouden. Maar Maun is ook de uitvalsbasis voor vele safari’s naar de Okavango Delta en Moremi Game Reserve. Deze combinatie maakt dat in Maun riet, kleihutten, ezelskarren, hotels, guesthouses en safarivoertuigen naast elkaar bestaan.

DAG 8-10: MOREMI GAME RESERVE en KHWAI AREA

Vandaag reist u naar het westelijk deel van Moremi Game Reserve. Hier maakt u ochtend en middag game drives op zoek naar wildlife. De laatste dag wordt het camp verplaatst naar het noordoostelijk deel van Moremi Game Reserve/Khwai Area zodat u in een ander deel van dit prachtige gebied safari's kunt maken.

Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta in Botswana. Moremi Game Reserve kent tal van verschillende ecosystemen, van rivierbossen en watergebieden met rietkragen, tot mopanebossen en droge savannebossen. De verschillende ecosystemen trekken een grote hoeveelheid verschillende (roof)dieren aan, zoals leeuw, cheeta, buffel, gnoe, zebra, nijlpaard, jakhals, wilde hond, lechwe, giraf en olifant. Een aantal jaren geleden zijn in Moremi neushoorns geherintroduceerd. Alhoewel de neushoorn hier de laatste tijd vaker wordt gespot, blijft deze moeilijk op te sporen. Door het water van de Okavango Delta komen in Moremi Game Reserve vele vogelsoorten voor. Dit ongerepte wildgebied is een paradijs voor de safariliefhebber.

Khwai Area is een prachtig gebied. Khwai Area ligt zowel binnen als grenzend aan Moremi Game Reserve, een landtong in de Okavango Delta. Khwai behoort volgens kenners tot de top wildlife gebieden van Afrika. De Khwai River stroomt hier het hele jaar door en heeft aantrekkingskracht op een grote hoeveelheid dieren. Olifanten worden er vaak gespot, net als lechwe, buffel, impala en nijlpaarden. Het gebied staat bekend om de luipaarden en wilde honden. Ook maakt u kans op het spotten van bijvoorbeeld giraffe, leeuw, cheeta, zebra, kudu en vele vogelsoorten.

DAG 11: SAVUTI

De reis gaat verder naar het noorden, naar Savuti in Chobe National Park. Ook nu is de reis weer een game drive op zoek naar wildlife.

Savuti ligt in het hart van Chobe National Park. Na droog te zijn gevallen in de tachtiger jaren, stroomt er sinds januari 2010 weer af en toe water in de Savuti Channel en Marsh. Savuti staat bekend om de grote populatie mannelijke olifanten en de leeuwen die er een kunst van hebben gemaakt deze grote 'lonely bulls' neer te halen. In november-december en in februari-april vindt in deze regio een grote zebra migratie plaats. En natuurlijk worden de zebra’s op de voet gevolgd door vele roofdieren.

DAG 12-13: CHOBE NATIONAL PARK

Vandaag trekt u verder naar de Chobe rivier in het uiterste noorden van Chobe National Park. Er worden game drives gemaakt door het nationale park en langs de rivieroever.

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 14: VICTORIA FALLS

Na een korte ochtend game drive in Chobe National Park verruilt u Botswana voor Zimbabwe. U gaat naar Victoria Falls van waaruit u de indrukwekkende Victoria watervallen kunt bekijken. U verblijft in een guesthouse.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

DAG 15: VICTORIA FALLS

Na het ontbijt eindigt de groepsreis.

Vraag Offerte aan

Deze groepsreis wordt helaas niet meer aangeboden. Een vergelijkbare route vindt u bij deze groepsreis

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen
 • Alle data hebben gegarandeerd vertrek
 • De vertrekdata met * zijn data in het hoogseizoen, de overige zijn laagseizoen data

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 1970
01 jan 1970 - 15 jan 1970

Deze groepsreis wordt helaas niet meer aangeboden. Een vergelijkbare route vindt u bij deze groepsreis


 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van . Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een tent/kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de tent/kamer mee te delen
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening

Vraag Offerte aan

 • vervoer, campsites, accommodaties, thee, koffie, activiteiten en excursies conform dagprogramma
 • 14x ontbijt, 14x lunch, 13x diner
 • alle entrance fees voor parken zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door professionele Engelssprekende gids/chauffeur en een camp assistent/kok
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden ter voorbereiding op de reis
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • overige maaltijden
 • drankjes (alcohol, frisdrank)
 • slaapzak en kussen (eventueel te huur voor de duur van de reis)
 • optionele vlucht over Okavango Delta
 • entrance fees Victoria Watervallen
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze mobiele kampeersafari heeft 1-12 deelnemers. Alle vertrekdata hebben gegarandeerd vertrek

Gidsen
De kampeersafari wodt begeleid door een professionele gids en camp assistent

Verblijf
Dit is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert overwegend midden in de bush. Op de bush campsites is geen permanent sanitair aanwezig. U kunt dan gebruik maken van het bush sanitair van het camp.

Mate van participatie
Dit is een semi-participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen 4WD safarivoertuig.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan