Luxe Groepsreis Botswana Namibië Zimbabwe

Luxe Groepsreis Botswana Namibië Zimbabwe

Maximaal: 12 reizigers    Begeleiding: 2 gidsen

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Luxe groepsreis Botswana Namibië Zimbabwe

15 dagen | Vanaf € 4.350,- per persoon
 

Kleinschalige groepsreis met verblijf in luxe accommodaties

Deze kleinschalige groepsreis brengt u door Botswana, Namibië en Zimbabwe. De prachtige groepsreis begint en eindigt in Victoria Falls, Zimbabwe.

Met maximaal 12 deelnemers is dit een kleinschalige groepsreis. U verblijft in luxe en comfortabel+ accommodaties op unieke locaties. De luxe groepsreis wordt begeleid door 2 deskundige, gekwalificeerde gidsen. Reis door de mooiste wildparken en landschappen en geniet van Afrika op z'n best.

Reisprogramma Luxe groepsreis Botswana Namibië Zimbabwe:

Vraag Offerte aan

De groepsreis begint bij de indrukwekkende Victoria Watervallen. Vervolgens reist u zuidwaarts door Zimbabwe om aan te komen bij Hwange National Park. Hier maakt u de eerste safari's van de rondreis. Hwange National Park is een uitgestrekt wildpark waar u behalve de Big Five heel veel andere wilde dieren en vogelsoorten kunt spotten.

De reis gaat verder naar het zuiden in Zimbabwe om aan te komen bij Matobo National Park. Dit veelzijdige park staat bekend om wildlife, waaronder de zwarte neushoorn, eeuwenoude rotstekeningen van de San en View of the World met het graf van Cecil Rhodes.

De groepsreis wordt vervolg in Botswana. Natuurlijk gaat u de hoogtepunten van Botswana: Moremi Game Reserve en de Okavango Delta. Maak game drives in een open safarivoertuig en ervaar de rust van de natuur in een mokoro (traditionele kano).

Mahango Game Reserve ligt in de Caprivi-strook van Namibië. Hier maakt u een bootcruise over de Kavango rivier.

Dan keert de groep weer terug in Botswana om het wereldberoemde Chobe National Park te ontdekken. Vervolgens eindigt de groepsreis in Victoria Falls in Zimbabwe of in Kasane in Botswana, aan u de keus.

Hoogtepunten Luxe groepsreis Botswana Namibië Zimbabwe:

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1: VICTORIA FALLS

De luxe groepsreis begint om 14.00 uur. U maakt kennis met de medereizigers en de gids 's Middags worden de Victoria Watervallen en het omliggende tropisch regenwoud te voet verkend.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

DAG 2-3: HWANGE NATIONAL PARK

U reist naar Hwange National Park, een Big Five gebied en één van de bekendste wildparken van Zimbabwe. De accommodatie ligt dichtbij de main gate van Hwange National Park.  U maakt een hele dag game drive in een open safarivoertuig.

Hwange National Park is het grootste wildreservaat van Zimbabwe. Het staat bekend vanwege de grote verscheidenheid en de enorme aantallen wild. De olifanten van Hwange zijn wereldberoemd en de populatie is één van de grootste ter wereld. Naast enorme kuddes olifanten en buffels maakt u grote kans op het spotten van sable antiloop, neushoorn, zebra, gnoe, gemsbok, kudu, leeuw, luipaard, hyena en wild dog. Hwange National Park heeft geen permanente natuurlijke waterbronnen. Wildlife is daarom afhankelijk van poelen waar het water wordt opgepompt. Het loont zich vaak om hier rustig te zitten en af te wachten welke dieren er komen en gaan.

DAG 4-5: MATOBO NATIONAL PARK

De groepsreis gaat verder zuidwaarts naar Matobo National Park, met name bekend vanwege de neushoorns. U brengt de hele dag in het park en onderneemt verschillende activiteiten. Zo wordt een game walk gemaakt met ranger op zoek naar neushoorns. Eeuwenoude rotstekening van de San worden bezocht. Geniet van het uitzicht en landschap bij View of the World, waar ook het graf van Cecils Rhodes zich bevindt

Matobo National Park heeft een bijzonder landschap met vele granieten koppies en balancerende rotsformaties. Hier vindt u grotten met eeuwenoude rotstekeningen van de San. Het graf van Cecil John Rhodes, de grondlegger van Rhodesië (voormalig Zimbabwe), is te bezoeken. De locatie is door Rhodes zelf uitgekozen vanwege het onbeschrijfelijke uitzicht, dat hij View of the World noemde. Het nationale park staat bekend om haar zwarte neushoornpopulatie, maar er komen ook witte neushoorns voor. Het is eveneens het leefgebied van onder andere luipaard, zebra, gnoe, giraf, nijlpaard, krokodil en vele vogelsoorten waar onder black eagle.

DAG 6: NATA

U laat Zimbabwe achter zich en steekt de grens over naar Botswana. 's Middags bereikt u Nata. Van hieruit worden de zoutpannen Makgadikgadi Pans bezocht en is er tijd om mooie en grappige foto's te maken van deze uitgestrekte zoutvlaktes.

Makgadikgadi Pans zijn zoutpannen gelegen in centraal Botswana. De Makgadikgadi Salt Pans behoren tot de grootste zoutpannen wereldwijd. Slecht een deel ervan ligt binnen de grenzen van Makgadikgadi National Park. De zoutpannen resteren van een gigantisch binnenmeer van miljoenen jaren terug. De grijs-witte zoutpannen vormen een zilveren, verblindende spiegel als midden op de dag de zon er op staat en kleuren zachtroze bij de meestal wolkeloze zonsondergang. Naast de zoutpannen zijn er in Makgadikgadi grasvlaktes en fossiele duinen te vinden. Hierdoor is het het leefgebied van vele wild- en vogelsoorten, variërend van grote kuddes zebra's en gnoes, leeuwen, flamingo's en andere watervogels en schichtige stokstaartjes.

DAG 7: MAUN

In Maun worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het komende verblijf in de bush. Optioneel kan er 's middags is er tijd om een scenic flight over de Okavango Delta gemaakt. Een uniek kans om de vele waterwegen van deze grootste inlandse delta ter wereld van boven af te bewonderen.

Maun ligt aan de Thamalakane River en ontleent haar naam aan de taal van de San, ook wel Bushmen genoemd. In deze taal, bekend vanwege de klikklanken, betekent Maun “de plaats van het riet”. Ondanks de groei van de laatste jaren blijft Maun haar dorpse en traditionele karakter behouden. Maar Maun is ook de uitvalsbasis voor vele safari’s naar de Okavango Delta en Moremi Game Reserve. Deze combinatie maakt dat in Maun riet, kleihutten, ezelskarren, hotels, guesthouses en safarivoertuigen naast elkaar bestaan.

DAG 8-9: MOREMI GAME RESERVE

De groepsreis gaat diep de bush in. Moremi Game Reserve is een landtong in de Okavango Delta. Rivieren, lagunes, savanne en bossen vormen een uitstekende habitat voor vele diersoorten. Natuurlijk maakt u game drives in dit prachtige gebied. Ook in een privé concessie ten oosten van Moremi, waar de tented lodge zich bevindt, worden game drives gemaakt in een open safarivoertuig.

Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta in Botswana. Moremi Game Reserve kent tal van verschillende ecosystemen, van rivierbossen en watergebieden met rietkragen, tot mopanebossen en droge savannebossen. De verschillende ecosystemen trekken een grote hoeveelheid verschillende (roof)dieren aan, zoals leeuw, cheeta, buffel, gnoe, zebra, nijlpaard, jakhals, wilde hond, lechwe, giraf en olifant. Een aantal jaren geleden zijn in Moremi neushoorns geherintroduceerd. Alhoewel de neushoorn hier de laatste tijd vaker wordt gespot, blijft deze moeilijk op te sporen. Door het water van de Okavango Delta komen in Moremi Game Reserve vele vogelsoorten voor. Dit ongerepte wildgebied is een paradijs voor de safariliefhebber.

DAG 7: MAUN

Na een ochtend game drive in de privé concessie reist u terug naar Maun.

DAG 11-12: OKAVANGO DELTA

De luxe groepsreis gaat naar het noorden van Okavango Delta, ook wel de Okavango Panhandle genoemd. Dit is het leefgebied van vele vogels, krokodillen en nijlpaarden. Vanuit de lodge wordt de Okavango verkend per motorboot en in een mokoro. Een mokoro is een tradiitonele kano die door de gids wordt voortgeduwd met een lange stok. Geruisloos glijdt de mokoro door het kristalheldere water.

De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Kristalhelder water verandert de droge Kalahari woestijn in een oase. De Okavango Delta is het leefgebied van nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Op de eilanden en vlaktes kan wildlife worden gespot zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, impala's, zebra's en andere antilopensoorten. De meest authientiek manier om de Okavango Delta te verkennen is een mokoro, een traditionele kano.

DAG 13: MAHANGO GAME RESERVE

De groepsreis steekt de grens over met Namibië. En route wordt een game drive gemaakt door Mahango Game Reserve. De lodge ligt aan de Kwando rivier. 's Middags wordt een bootcruise gemaakt.

Mahango Game Reserve strekt zich uit van Popa Falls tot de grens met Botswana. Het reservaat kent droge en moerasachtige delen die verschillende wildsoorten aantrekken en garant staan voor afwisselende safari's. Olifanten, buffels, kudu's en impala's worden regelmatig bij de rivierbedding gespot.Verwacht bij Popa Falls geen grote waterval. Het zijn mooie stroomversnellingen in de Kavango rivier, die zich verderop uitwaaiert in het kanalenstelsel van de Okavango Delta in Botswana.

DAG 14: CHOBE NATIONAL PARK

Vandaag reist u oostwaarts door de Caprivi-strook naar Botswana. De lodge is gelegen op de oevers van de Chobe rivier en grenst aan Chobe National Park. Chobe National Park wordt geroemd om de enorme aantallen wildlife en specifiek om de grote kuddes olifanten. 's Middags maakt u een bootsafari over de Chobe rivier, misschien wel de mooiste safari activiteit van de reis. Olifanten die de rivier oversteken, nijlpaarden, grote krokodillen, buffels die naar de waterkant komen om te drinken, vele (roof)vogels...wat een fantastische afsluiting van de groepsreis!

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 15: VICTORIA FALLS

Optioneel is om 's ochtends voor het ontbijt een game drive door Chobe National Park te maken. De groepsreis eindigt om circa 11.00 uur. De shuttle transfer brengt u naar Kasane airport of naar Victoria Falls airport.

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen. 
 • De vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata (hebben dus geen minimum aantal deelnemers).
 • De overige data hebben een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is.
 • De data met * zijn reisdata met een Duits-sprekende gids. 

Vraag offerte aan

Vertrekdata 2024
03 mrt 2024 - 17 mrt 2024 *
24 mrt 2024 - 07 apr 2024
14 apr 2024 - 28 apr 2024
16 jun 2024 - 30 jun 2024
07 jul 2024 - 21 jul 2024 *
21 jul 2024 - 04 aug 2024
11 aug 2024 - 25 aug 2024 *
08 sep 2024 - 22 sep 2024
29 sep 2024 - 13 okt 2024
13 okt 2024 - 27 okt 2024
03 nov 2024 - 17 nov 2024 *
10 nov 2024 - 24 nov 2024
08 dec 2024 - 22 dec 2024
Vertrekdata 2025
02 mrt 2025 - 16 mrt 2025
23 mrt 2025 - 06 apr 2025
13 apr 2025 - 27 apr 2025
15 jun 2025 - 29 jun 2025
06 jul 2025 - 20 jul 2025 *
20 jul 2025 - 03 aug 2025
10 aug 2025 - 24 aug 2025 *
07 sep 2025 - 21 sep 2025
28 sep 2025 - 12 okt 2025
12 okt 2025 - 26 okt 2025
26 okt 2025 - 09 nov 2025 *
02 nov 2025 - 16 nov 2025
09 nov 2025 - 23 nov 2025

Bij de prijs van deze accommodatiereis zijn de transfers inbegrepen. We bieden u hiermee een korting van € 60,- per persoon.
2024: € 4.350,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
2025: € ,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting.
*** Vroegboekkorting 2025 *** Zolang de 2025-prijzen nog niet bij ons bekend zijn, bieden wij de groepsreis aan tegen 2024-prijzen! Informeer bij ons naar de status en voorwaarden.

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van €980,- (2024) / € ,- (2025).
 • Er is geen lokale betaling van toepassing.
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening.

Vraag Offerte aan

 • transfer van luchthaven
 • 14 nachten avontuurlijke safari met verblijf in luxe accommodaties
 • transfer naar luchthaven
 • 2023: 14x ontbijt, 7x lunch en 9x diner; 2024: 14x ontbijt, 5x lunch en 7x diner
 • activiteiten conform dag-tot-dag beschrijving
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door twee professionele Engelssprekende gidsen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag offerte aan

 • vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze kleinschalige reis heeft maximaal 12 deelnemers. De vertrekdata met gegarandeerd vertrek hebben geen minimum aantal deelnemers. Op andere vertrekdata is het minimum aantal deelnemers 4.

Gidsen
De groepsreis wordt begeleid door 2 Engels-sprekende gidsen/chauffeurs.

Verblijf
Dit is een avontuurlijke reis met verblijf in accommodaties. Alle accommodaties hebben 3+ en 4 sterren en zijn niet alleen gekozen vanwege de service en comfort niveau, maar ook om hun prachtige locatie en wildlife-viewing kansen.

Mate van participatie
Dit is een non-participatie reis. Soms zijn er porters en anders wordt gevraagd zelf uw bagage te dragen. Voor de rest hoeft u zelf niets te doen, alleen maar genieten van de reis.

Reizen
Het grootste deel van de afstanden wordt overbrugd in een airconditioned Mercedes Sprinter bus met 12 vooruitkijkende stoelen. Soms komt het voor dat de reis plaatsvindt in een speciaal ontworpen safari-wagen. De safari-truck heeft 12 vooruitkijkende zitplaatsen en 2 zitplaatsen voor chauffeur en gids. Game drives in Hwange National Park, Matobo National Park, Moremi Game Reserve en Chobe National Park vinden plaats in een open 4WD safarivoertuig.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag offerte aan