Zambia Game drive buffel

Zambia

Heel veel wildlife, weinig reizigers

Bekijk alle Zambia Reizen     Neem contact op

Zambia wandelsafari

Zambia

Bakermat van de wandelsafari's

Bekijk alle Zambia Reizen     Neem contact op

Zambia acco

Zambia

Mooie lodges op bijzondere locaties

Bekijk alle Zambia Reizen     Neem contact op

Zambia Leopard

Zambia

Leopard Valley

Bekijk alle Zambia Reizen     Neem contact op

Zambia Victoria Falls

Zambia

De indrukwekkende Victoria Falls

Bekijk alle Zambia Reizen     Neem contact op

Zambia

Zambia is een relatief onbekende safaribestemming. Ongelooflijk eigenlijk gezien de ongerepte wildernis die met weinig andere reizigers gedeeld hoeft te worden.

Hier vindt u uitgestrekte nationale parken waar u zich alleen op de wereld waant. Ideaal voor game drives, wandelsafari's, kanosafari's, bootsafari's en ballonsafari's. Geniet van een overvloed aan wildlife in Zambia!

Bekijk alle Zambia rondreizen

Populairste Zambia Rondreizen:

9 dagen
Vanaf € 6.495,- p.p.
Safari Zambia Kafue National ParkSafari Zambia Kafue National Park
16 dagen
Vanaf € 3.280,- p.p.
Groepsreis Zambia MalawiGroepsreis Zambia Malawi

Zambia en de Kafue, Luangwa en Zambezi rivieren

Drie grote rivieren in Zambia voorzien de belangrijkste parken South Luangwa National Park, Kafue National Park en Lower Zambezi National Park, van water en zijn cruciaal voor wildlife. De afwisselende landschappen en grote diversiteit aan wildlife en vogelsoorten maken de safari's zeer interessant. Bovendien biedt Zambia vele vormen van safari's. Het land is de bakermat van de wandelsafari. Ooit zijn de wandelsafari's ontstaan vanwege de beperkte infrastructuur in de nationale parken. Rivieren treden elk jaar buiten hun oevers en de loop van de rivieren is steeds in beweging. Sandtracks komen onder water te staan en veranderen per seizoen. Dit heeft de basis gelegd voor de wandelsafari.

Zambia: de bakermat van wandelsafari's

In Zambia zijn veel camps die wandelsafari's aanbieden. Soms in combinatie met een game drive, soms als aparte safariactiviteit maar altijd in een aangenaam tempo. Zelfs meerdaagse wandelsafari's zijn mogelijk waarbij u van bushcamp naar bushcamp loopt. De ervaren safarigids loodst u te voet door de bush. Al uw zintuigen staan op scherp als de gids de geheimen van de bush met u deelt. U ruikt, ziet en hoort opvallend veel, veel meer dan in een open safarivoertuig. Een wandelsafari in Zambia is een speciale ervaring die u zich bewust laat zijn van de prachtige natuur om u heen.

Zambia: veel verschillende safarimogelijkheden

Natuurlijk zijn in Zambia volop game drives in open safarivoertuigen mogelijk. Langs rivieren of juist dieper de bush in, afhankelijk waar de sporen van wildlife u brengen. Motorbootsafari's en kanosafari's bieden vanaf het water heel ander zicht op wildlife. Vooral de Zambezi rivier is geschikt voor de kanosafari's. U kunt zelfs overnachten op een eiland in de rivier met het geluid van knorrende nijlpaarden op de achtergrond.

Zambia en de Victoria Watervallen

De Zambezi rivier die de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe, zorgt ook voor een van de grootste bezienswaardigheden van het land: Victoria Falls. De prachtige watervallen liggen vlak bij het plaatsje Livingstone, toeristisch gezien vaak het start- of eindpunt van een reis. De hoofdstad van Zambia is Lusaka.


Hoe te reizen in Zambia?

 • Fly In safari. Reis in een klein vliegtuigje naar afgelegen lodges en tented camps
 • Road transfers. U wordt in een auto of minivan naar de bestemming gebracht. Deze transfers kunnen tot circa vier uur enkele reis duren
 • Combinatie road transfers en fly in. Combineer nationale parken door sommige trajecten over de weg te reizen en andere per vliegtuig(je)
 • Kleinschalige groepsreis. Ontdek Zambia in een kleine groep waarbij u de keuze heeft uit een kampeerreis of een accommodatiereis


Wat te doen in Zambia?

 • Combineer Victoria Falls met Kafue National Park
 • Bezoek Liuwe Plain National Park en maak de jaarlijkse migratie van de gnoes mee
 • Maak een meerdaagse kanosafari over de Zambezi rivier
 • Verleng een safarireis in Zambia met een strandvakantie bij Lake Malawi
 • Zie de grootste migratie van zoogdieren in Afrika: de fruit-vleermuizen migratie in Kasanka National Park
 • Bekijk de grootsheid van de Victoria watervallen vanuit een klein vliegtuigje
 • Ga op safari met kinderen en verblijf in privé huizen met eigen safarivoertuig en gids. Ook ideaal voor drie-generatie-reizen


Meest gekozen thema's voor een Zambia reis

Er zijn verschillende manieren om door Zambia te reizen. We hebben de meest gekozen thema's voor u op een rijtje gezet:

Bekijk alle Thema's