Safari Zambia Kafue National Park

Safari reis door Kafue National Park, Zambia

met verblijf op uitzonderlijk mooie locaties

Vraag Offerte aan     Neem contact op

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Safari Zambia Kafue National Park

9 dagen | Vanaf € 6.495,- per persoon
 

Lodge safari midden Kafue National Park en Busanga Plains

Deze safari reis door Zambia brengt u naar Kafue National Park. Dit relatief onbekende wildpark is de grootste van Zambia. Kafue National Park is een uniek gebied voor het maken van afwisselende safari's.

Zo worden game drives in een open safari voertuig, bootsafari's en wandelsafari's gemaakt. En dat alles in een ongerept wildpark, ver weg van massatoerisme. Het vervoer tijdens deze reis zijn transfers onder leiding van deskundige gidsen. Het zijn game drive transfers, waarbij het vervoer van de ene naar de andere accommodatie wordt gecombineerd met een safari. De laatste transfer vindt plaats in een klein vliegtuigje, waardoor u, na een fantastische safari reis door Zambia, tijdig terugkeert op de luchthaven van Lusaka.

Reisprogramma Safari Zambia Kafue National Park:

Vraag Offerte aan

Tijdens de safari reis door Zambia bezoekt u het middelste deel van Kafue National Park en de Busanga Plains, die in het noorden van Kafue zijn gelegen. Het landschap varieert sterk van de Kafue rivier met beboste oevers tot uitgestrekte grasvlaktes en de waterrijke moeraslanden van de Busanga Plains. Deze variatie maakt het zeer aantrekkelijk om door heen te reizen. Bovendien wordt de kans op het spotten van verschillende diersoorten vergroot.

In Kafue National Park komen onder andere leeuwen, luipaarden en wild dogs voor. Kafue is het enige park in Zambia waar cheeta's voorkomen. Deze jachtluipaarden worden voornamelijk in het uiterste noorden, op de Busanga Plains gezien. Andere diersoorten die in Kafue worden gespot zijn lechwe, sable antiloop, roan antiloop, zebra, buffel, gnoe en puku. De Kafue en Lufupa rivieren en de Busanga Plains vormen het leefgebied van vele vogelsoorten.

Verlenging

Deze safari reis Zambia kan worden verlengd naar bijvoorbeeld Livingstone om de Victoria Falls te bewonderen. Of naar andere gebieden in Zambia zoals South Luangwa National Park en Lower Zambezi National Park. Een strandverlenging naar Lake Malawi behoort ook tot de mogelijkheden.

Hoogtepunten Safari Zambia Kafue National Park:

Review van klanten over Safari Zambia Kafue National Park:

Door Ka Man

We hebben een 14-daagse rondreis gemaakt door twee parken in Zambia. Na een dag in Lusaka, zijn we gestart in Kafue National Park...De opbouw was perfect...We hebben tijdens de game drive en in de kampen prachtige momenten beleefd: vechtende hippos, jagende cheeta, een leeuwin die langs liep bij de lunch en daarna voor de ingang van onze tent ging liggen en olifant 1 meter naast mijn zoon's bed. In de 2e week zijn we naar South Luangwa National Park gevlogen...Wilde honden, een hyena en luipaard op 1 sighting, bavianen die een luipaard uit de boom wilden drijven. Zeer indrukkend!...We hebben wederom een prachtige reis gemaakt via Fair Mundo Travel, super bedankt!

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1-2: KAFUE NATIONAL PARK

Op de luchthaven van Lusaka wordt u opgewacht voor wegtransfer naar de lodge. De safari's kunnen beginnen. U heeft de keuze uit bootsafari's, game drives in een open safarivoertuig en wandelsafari's. Alle natuurlijk onder leiding van een deskundige gids.

Kafue National Park is het grootste en oudste nationale park van Zambia. Desalniettemin is het nog relatief onontwikkeld. Hier vindt u een ongerepte wildernis, ver weg van het massatoerisme. Busanga Plains liggen in het uiterste noorden. In en na het regenseizoen komen de enorme vlaktes grotendeels onder water te staan en zijn dan vrijwel onbereikbaar. Als het begint op te drogen zijn de meeste accommodaties eerst per boot bereikbaar. Daarna verandert het landschap snel en zijn vlaktes goed berijdbaar. Busanga Plains zijn een paradijs voor safariliefhebbers. Hier zijn grote aantallen nijlpaarden, lechwe’s, puku’s, roan en sable antilopen, zebra’s, waterbucks, olifanten, buffels en vogels te zien. Ook leeuwen, cheeta's, luipaarden en wild dogs kunnen worden gespot. In het midden van het park bevinden zich de meeste accommodaties, meestal gelegen op de oostelijke oever van de Kafue rivier. Wat zuidelijker ligt Lake Itezhi-Tezhi, een grote stuwdam.In het zuiden van Kafue liggen de Nanzhila Plains waar vlaktes worden afgewisseld met miombo, mopane en palmbomen.

Mukambi Safari Lodge ligt op de oever van de imposante Kafue rivier bij Kafue National Park. Het centrale deel van Mukambi is ruim opgezet en heeft een rieten dak. Hier bevinden zich het restaurant, de bar en verschillende lounges. Overal heeft u prachtig uitzicht op de Kafue rivier. Ook vanuit het zwembad kunt u van dit uitzicht genieten. De lodge is niet omheind waardoor er wildlife voorkomt. ‘s Avonds wordt u daarom van en naar uw kamer begeleid. Mukambi Safari Lodge biedt verschillende activiteiten aan. Voor game drives in het nationale park steekt u eerst per boot de rivier over. Hier staat het open safarivoertuig klaar. Game drives kunnen in de ochtend en in de middag worden gemaakt. U maakt kans om olifant, luipaard, leeuw, impala, puku, zebra en vele andere dieren te spotten. Een wandelsafari wordt begeleid door een bewapende gids. De nadruk ligt op kleine dieren. Een boottocht is een relaxte manier om de Kafue rivier te verkennen.

DAG 3-5: BUSANGA PLAINS, KAFUE NATIONAL PARK

Een game drive transfer brengt u naar Busanga Plains, in het noorden van Kafue National Park. De transfer gaat door het park en is als het ware een dagsafari. Onderweg wordt gestopt voor een picknick lunch.

Busanga Plains Camp is gelegen op Busanga Plains, in het noorden van Kafue National Park. Dit deel van het park is uitsluitend in het droge seizoen bereikbaar. Dan veranderen de ondergelopen vlaktes in wetlands met sappig grasland, geliefd bij vele grazers. Gnoes, zebra’s, sable antilopen, roan antilopen, puku’s en lechwe’s komen er in grote getalen voor. En natuurlijk worden deze prooidieren op de voet gevolgd door roofdieren als leeuwen, luipaarden, cheeta’s en wild dogs. De wetlands vormen een paradijs voor vogels die hier in ontelbare aantallen aanwezig zijn. Busanga Plains Camp is een kleinschalig camp in deze ongerepte wildernis. Het voorzien van een eetruimte, veranda en zwembad. Op het verhoogde deck kunt u heerlijk relaxen en genieten van wildlife, natuur en rust. De activiteiten die Busanga Plains Camp aanbiedt zijn afhankelijk van het seizoen en bestaan uit bootsafari's en game drives of een combinatie van beide. De comfortabele safaritent is voorzien van en-suite openlucht badkamer met toilet en bucket shower.

Tip: Maak een indrukwekkende ballonvaart over de Busanga Plains! Kijk uit over de prachtige watervlaktes en geniet ervan hoe de zonsopgang de lucht rood, paars en oranje kleurt. Zie de nijlpaarden onder u in de waterwegen spelen en hoe lechwe's over het water springen. Deze onvergetelijke ervaring wordt afgesloten met een heerlijk champagne-ontbijt.

DAG 6-8: KAFUE NATIONAL PARK

Middels een game drive transfer wordt u naar een heel ander deel van Kafue National Park gebracht. De transfer is een safari en eindigt met een bootsafari naar het camp.

Musekese Camp ligt in het noordelijk centrale deel van Kafue National Park in Zambia. Het kleinschalig bushcamp is prachtig gelegen aan een lagune nabij de Kafue rivier. In dit afgelegen deel van Kafue National Park is het aantal reizigers zeer beperkt terwijl het er rijk is aan wildlife.Tijdens game drives wordt op zoek gegaan naar wilde dieren. Een wandelsafari legt de nadruk meer op kleinere zaken die tijdens een game drive meestal over het hoofd worden gezien. Een boottocht over de Kafue rivier is de meest relaxte vorm van safari’s maken. Natuurlijk is dit het leefgebied van nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten, maar ook leeuwen en luipaarden worden regelmatig op de oevers gespot. Landschappelijk is het er verbluffend mooi, vooral als het windstil is en de bomen en bush weerspiegelt worden in het strakke water. Het loont zich overigens ook om tijd in het camp door te brengen. In het droge seizoen verzamelen grote kuddes olifanten en vele andere diersoorten zich in en rond het camp. In het centrale deel van Musekse Camp bevinden zich een gezellig lounge, bar en eetruimte. Op een groot houten deck wordt ‘s avonds vaak gedineerd. Er is een boma met kampvuur dat uitnodigt voor een drankje voor of na het diner. De safaritent heeft een rieten dak en is voorzien van en-suite badkamer met doorspoeltoilet en bucket shower. Een grote veranda, over de hele lengte van de safaritent, biedt zicht op de lagune.

DAG 9: LUSAKA

Per boot en open safarivoertuig wordt u naar de airstrip gebracht. In een klein vliegtuigje vliegt u naar de luchthaven van Lusaka. Met deze zogeheten fly-in wordt de reistijd naar de luchthaven enorm verkort.

WAT IS EEN FLY-IN SAFARI?

Een fly-in safari is een fantastische beleving. In een klein vliegtuigje gaat u van de ene lodge of tented camp naar de andere. Een fly-in safari is ideaal als u moeilijk toegankelijke wildparken wilt bezoeken of in korte tijd grote afstanden wilt overbruggen. Doordat de vliegtuigjes niet hoog vliegen is alles op de grond goed te zien. U ziet landschappen veranderen. En met wat geluk kunt u zelfs wildlife spotten, zoals kuddes olifanten, buffels of giraffen. Er wordt gebruik gemaakt van een (kleine) luchthaven of landingsstrip. Na de landing wordt u naar de lodge of het tented camp gebracht en bent u klaar voor de safari activiteiten. Niet zelden maakt u 's ochtends een safari  in het ene reservaat en 's middags in een andere, met een totaal ander landschap en andere diersoorten.

Vraag Offerte aan

Deze safari heeft geen vaste reisdata. Belangrijk is dat Busanga Plains van 1 juli tot en met 31 oktober begaanbaar is. De reis zoals beschreven kan alleen in deze periode worden gemaakt. De overige locaties van deze reis zijn het hele jaar door te bezoeken.

De reis kan helemaal aan uw wensen worden aangepast. Deze reis dient vooral ter inspiratie om te laten zien wat zoal mogelijk is. Het kan worden gewijzigd, verlengd of verkort, kortom geheel op maat worden aangepast. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Vraag Offerte aan

Prijsindicatie vanaf
€ 6.495,- per persoon


Gebaseerd op laagseizoen bij twee samenreizende personen.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdatum, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten van uw reis weten. Neem contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Safari Zambia Kafue National Park:

Door Ka Man

We hebben een 14-daagse rondreis gemaakt door twee parken in Zambia. Na een dag in Lusaka, zijn we gestart in Kafue National Park...De opbouw was perfect...We hebben tijdens de game drive en in de kampen prachtige momenten beleefd: vechtende hippos, jagende cheeta, een leeuwin die langs liep bij de lunch en daarna voor de ingang van onze tent ging liggen en olifant 1 meter naast mijn zoon's bed. In de 2e week zijn we naar South Luangwa National Park gevlogen...Wilde honden, een hyena en luipaard op 1 sighting, bavianen die een luipaard uit de boom wilden drijven. Zeer indrukkend!...We hebben wederom een prachtige reis gemaakt via Fair Mundo Travel, super bedankt!

 • accommodaties, maaltijden, drankjes, activiteiten, park fees en wegtransfers conform dag-tot-dag beschrijving
 • air transfer in een klein vliegtuigje conform dag-tot-dag beschrijving
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen op reis
 • uitgebreide reisbescheiden met Nederlandstalige (bestemmings)informatie en alle ins en outs die het reizen op de bestemming vergemakkelijkt
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • retourvluchten Lusaka
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan