Zuid-Afrika leeuw

Zuid-Afrika

Wildlife en safari's

Zuid-Afrika Kariega game drive

Zuid-Afrika

Safari's met gekwalificeerde gidsen

Zuid-Afrika Kaapstad

Zuid-Afrika

Gezellig Kaapstad met altijd de Tafelberg in zicht

Zuid-Afrika Wijnlanden

Zuid-Afrika

Mooi gelegen accommodaties

Zuid-Afrika Muizenberg strand

Zuid-Afrika

Witte stranden en blauwe oceanen

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een land met een enorme verscheidenheid aan wildparken, natuur en cultuur. Voor velen staat een reis naar Zuid-Afrika hoog op de wensenlijst. Bovendien blijkt dit prachtige land een bestemming om steeds weer naar terug te keren.

De grote verscheidenheid aan ervaringen en activiteiten draagt hier ongetwijfeld aan bij. Onvergetelijke safari's, bruisende steden, verlaten zandstranden, prachtige natuur en niet te vergeten de gastvrije lokale bevolking maken dat Zuid-Afrika voor altijd een plek een  je hart verovert.

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen

Mooiste Zuid-Afrika Rondreizen:

19 dagen
Vanaf € 2.035,- p.p.
Safari Zuid-AfrikaSafari Zuid-Afrika
14 dagen
Vanaf € 3.585,- p.p.
Safari reis Zuid-Afrika met chauffeurSafari reis Zuid-Afrika met chauffeur

Zuid-Afrika kent vele nationale parken die ideaal zijn voor een self drive safari. Ervaar hoe het is om tijdens een safari oog in oog te staan met een van de Big Five in Kruger National Park. Kruger Park leent zich uitstekend voor een safari in de eigen huurauto. Spannend om op zoek te gaan en een enorme 'kick' om wildlife op het spoor te komen. Andere belangrijke safariparken zijn bijvoorbeeld Pilanesberg National Park in het noorden, Hluhluwe-iMfolozi Park in het oosten en Addo Elephant Park in het zuiden. De wildparken hebben hun eigen specifieke landschappen en bieden een grote variatie aan flora en fauna. In private game reserves, zoals Sabi Sands Game Reserve, Timbavati Game Reserve en Madikwe Game Reserve profiteert u van de expertise en ervaring van een professionele gids. Bovendien mag in veel private game reserves off-road gereden worden, waardoor u dichter bij de dieren komt. Ook zijn er meestal night drives mogelijk. Met een spotlight wordt dan gezocht naar nachtdieren.

Maar Zuid-Afrika heeft veel meer te bieden. Het wordt niet voor niets de wereld in één land genoemd. Geniet van de ontspannen sfeer in Kaapstad waarbij een proeverij van Zuid-Afrikaanse wijnen in de Kaapse Wijnlanden niet mag ontbreken. Struin over verlaten stranden of zie bij Hermanus de walvissen uit het water springen. Maak bergwandelingen bijvoorbeeld in Drakensbergen of ontmoet de lokale bevolking. Of verken de Panoramaroute met canyons, watervallen en vergezichten. Een reis door Zuid-Afrika kan op ontelbare manieren worden ingevuld. Ontdek hier de mogelijkheden en neem contact met ons op voor een reisvoorstel op maat!

Hoe te reizen in Zuid-Afrika? 

 • Fly drive in een huurauto. Of u een hoger gelegen auto of een 4WD nodig is, is onder andere afhankelijk van uw route. Wij adviseren u graag. Verblijf in lodges of tented camps op sublieme locaties of in gemoedelijke kleinschalige guesthouses.
 • Fly in reis. Overbrug grote afstanden in een klein vliegtuigje en verblijf in luxe lodges en tented camps.
 • Rondreis met privé gids/chauffeur. Reis ontspannen door Zuid-Afrika met een privé gids/chauffeur die u met passie informeert over de natuur, wildlife, geschiedenis en culturen
 • Kleinschalige groepsreis. Ontdek Zuid-Afrika in een kleine groep en verblijf in accommodaties of op campsites.

Wat te doen in Zuid-Afrika?

 • Maak een safari met de huurauto in een van de nationale parken
 • Ga op game drive in een open safarivoertuig onder leiding van een gids in een van de privé reservaten
 • Ontmoet de lokale bevolking tijdens een maaltijd bij mensen thuis, een townshiptour of een plattelandstour met een lokale gids
 • Geniet van heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen tijdens een proeverij op een wine estate
 • Leer over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis door Robben Island, het Apartheid Museum of de Battlefields te bezoeken
 • Spot walvissen tijdens een boottocht op de oceaan
 • Wandel door het unieke, Zuid-Afrikaanse fynbos flora
 • Beklim De Tafelberg of gebruik het sweefspoor
 • Reis door de woestijn tijdens de bloeiperiode van de felgekleurde wilde bloemen
 • Denk eens aan een combinatie met buurlanden Namibië, Botswana, Zimbabwe of Mozambique

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen