Kgalagadi Transfrontier Park

Kgalagadi Transfrontier Park

Zuid-Afrika & Botswana

Bekijk Zuid-Afrika Reizen     Neem contact op

Kgalagadi Transfrontier Park

Kgalagadi Transfrontier Park

Kgalagadi Transfrontier Park is een van de grootste wildparken van Afrika doordat in 1998 het Kalahari Gemsbok Park in Zuid-Afrika en het Gemsbok National Park in Botswana zijn samengevoegd. Zoals de naam als zegt is het dus een grensoverschrijdend park.

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen

Kgalagadi Transfrontier Park ligt in de Kalahari en is een semi-woestijn. Temperatuursverschillen zijn er groot. In de Afrikaanse wintermaanden kan het er 's nachts vriezen, terwijl in de zomer de dagtemperatuur kan oplopen tot 40+ graden.

In totaal is Kgalagadi Transfrontier Park circa 3,7 miljoen hectare groot, bijna dubbel zo groot als Kruger National Park. Maar de bezoekersaantallen zijn vele malen minder. Dit wildpark is wat ons betreft een van de minder bekende parels in Zuidelijk Afrika. Natuurlijk past Kgalagadi Transfrontier Park uitstekend voor safari's in Zuid-Afrika. Door de noordelijke ligging is het wildpark ook goed te combineren met een safari reis door Namibië.

Bekijk onze rondreizen met Kgalagadi Transfrontier Park:

19 dagen
Vanaf € 2.395,- p.p.
Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan andersRondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders

Kgalagadi Transfrontier Park in Zuid-Afrika

Het Zuid-Afrikaanse deel van de Kgalagdi wordt gekenmerkt door twee rivieren die meestal droog staan: de Nossob in het oosten en de Auob in het westen. Hoge, rode duinen met struiken worden afgewisseld met zandduinen zonder begroeiing, open vlakten en af en toe witte zoutpannen. In het Zuid-Afrikaanse deel zijn diverse restcamps, wilderness camps en campsites. Sommige hebben voorzieningen als restaurant, winkel en zwembad.

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen

Kgalagadi Transfrontier Park in Botswana

Het Botswaanse deel van Kgalagadi Transfrontier Park is uitsluitend toegankelijk voor 4WD voertuigen (én ervaren 4WD chauffeurs) waarbij in de meeste delen alleen een konvooi van minimaal twee voertuigen is toegestaan. Mabuasehube Game Reserve maakt tegenwoordig ook deel uit van Kgalagadi Transfrontier Park. In het Botswaanse deel zijn kampeermogelijkheden maar er zijn verder geen voorzieningen. 

Bekijk alle Botswana Rondreizen

Wildlife in Kgalagadi Transfrontier Park

Kgalagadi Transfrontier Park is opgericht om de gemsbok, ook wel oryx genoemd, en de springbok te beschermen. Deze kunnen dan ook regelmatig worden gespot. Verder komen hier ook onder andere elanden, gnoes, giraffen, kudu’s en stokstaartjes voor. Maar ook luipaarden, hyena’s, cheeta’s en wilde honden worden regelmatig gezien. Voor velen blijft het spotten van de grote Kalahari-leeuw met zijn zwarte manen het hoogtepunt van een bezoek aan dit uitgestrekte park.

Het park heeft circa 300 vogelsoorten en staat bekend om de vele roofvogelsoorten. Ongeveer 200 vogelsoorten zijn migratie vogels en kunnen van november tot en met maart worden gespot.

De rivieren in de Kgalagadi voeren onvoldoende water aan. In het park ziet u verschillende windmolens staan. Deze pompen grondwater op en creeëren een waterhole. Dieren worden veel bij deze waterholes gezien. Safariliefhebbers maken dankbaar gebruik van de windmolens. Ze zijn op afstand te zien en het is altijd de moeite waard om een kijkje te gaan nemen bij de nabijgelegen waterhole.

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen 

Bekijk alle Botswana Rondreizen

Andere Wildparken in Zuid-Afrika:

Behalve Kgalagadi Transfrontier Park heeft Zuid-Afrika vele andere prachtige wildparken zoals:

Neem vrijblijvend contact op