Kalahari woestijn

Kalahari woestijn

Afrika

Bekijk Namibië Reizen     Neem contact op

Kalahari woestijn

Kalahari woestijn

De Kalahari woestijn is gelegen in Zuidelijk Afrika. Het is een eeuwenoud gebied met hoge duinen met het typische rode zand. De oudste bewoners van dit gebied zijn de San of Bushmen. 

Bekijk alle Namibië Rondreizen

Kalahari betekent in de lokale Tswana-taal "de grote dorst". Hoewel de naam anders doet vermoeden is de Kalahari officieel geen woestijn. Daarvoor valt er te veel neerslag. De Kalahari is een semi-woestijn met een gevarieerd landschap bestaande uit zandduinen en grote savannevlaktes.

Bekijk onze rondreizen met de Kalahari:

of gebruik het filter op de Reizen pagina om de keuze te verfijnen

19 dagen
Vanaf € 2.395,- p.p.
Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan andersRondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders
19 dagen
Vanaf € 1.725,- p.p.
Namibië Rondreis in 4x4 met daktentNamibië Rondreis in 4x4 met daktent
19 dagen
Vanaf € 3.345,- p.p.
Rondreis Namibië BotswanaRondreis Namibië Botswana
21 dagen
Vanaf € 3.590,- p.p.
Groepsreis Namibië, Botswana & Victoria FallsGroepsreis Namibië, Botswana & Victoria Falls
17 dagen
Vanaf € 3.190,- p.p.
Groeps kampeersafari Botswana CompleetGroeps kampeersafari Botswana Compleet
12 dagen
Vanaf € 3.975,- p.p.
Groepsreis Namibië op z'n MooistGroepsreis Namibië op z'n Mooist

Kalahari woestijn: landschap en klimaat

Deze vlaktes worden getypeerd door lang stug gras, stekelige struiken en acacia's. Vooral de voor Afrika zo karakteristieke platte acacia’s zijn mooi. De open vlaktes worden doorsneden door rivierbeddingen die het grootste deel van het jaar droog staan.

Het klimaat in Kalahari is extreem. De nachten kunnen bijzonder koud zijn, het kan er flink vriezen. Terwijl overdag de temperatuur tot boven de dertig graden kan stijgen. Na een stevige regenbui verandert het landschap totaal. Het rode zand verdwijnt onder een deken van wilde bloemen in allerlei felle kleuren. Dit is voor veel wilde dieren de periode waarin jongen worden geboren.

Kalahari woestijn: ligging

De Kalahari is met een oppervlakte van 900.000 km2 onvoorstelbaar groot. De halfwoestijn beslaat het grootste deel van Botswana, het oosten van Namibië en delen van ZimbabweZuid-Afrika en Angola.

Door deze enorme omvang zijn de verschillen in landschap en wildlife groot. In Namibië wordt het vooral gekenmerkt door rode zandduinen. In Botswana maken onder andere Central Kalahari Game Reserve en de Okavango Delta onderdeel uit van de Kalahari. Het Kgalagadi Transfrontier Park ligt in het zuiden van de Kalahari en strekt zich uit over Zuid-Afrika en Botswana.

Bekijk alle Namibië Rondreizen

Kalahari woestijn: activiteiten

De Kalahari leent zich uitstekend voor een safari in Namibië. Ook sterrenkijken is hier een geliefde activiteit. Laat een deskundige gids u informeren over de Afrikaanse sterrenhemel. Die is in de Kalahari bijzonder helder omdat er nauwelijks lichtvervuiling is in dit dunbevolkte gebied. Interessant zijn ook de natuurwandelingen onder leiding van de San. Zij vertellen u graag hoe zij kunnen overleven in dit droge en harde klimaat.

Andere Wildparken in Namibië:

Behalve de Kalahari woestijn heeft Namibië vele andere prachtige wildparken zoals:

Neem vrijblijvend contact op