Etosha National Park

Etosha National Park

Namibië

Bekijk Namibië Reizen     Neem contact op

Etosha National Park

Etosha National Park

Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. De naam Etosha is te vertalen als 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'.

Etosha National Park dankt zijn naam aan de enorme zoutpan in het hart van het park. Het zout slaat in het droge seizoen neer op de dieren en zorgt bijvoorbeeld voor de wit uitgeslagen olifanten die zo typerend zijn voor Etosha National Park.

Het wildpark is erg geschikt voor het maken van self drive safari's. Maar ook game drives met gids in een open safarivoertuig zijn mogelijk. Etosha National Park mag niet ontbreken in een safari reis door Namibië.

Mooiste Rondreizen met Etosha National Park:

of gebruik het filter op de Reizen pagina om de keuze te verfijnen

18 dagen
Vanaf € 2.645,- p.p.
Selfdrive NamibiëSelfdrive Namibië
19 dagen
Vanaf € 3.345,- p.p.
Rondreis Namibië BotswanaRondreis Namibië Botswana
19 dagen
Vanaf € 2.395,- p.p.
Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan andersRondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders
20 dagen
Vanaf € 6.545,- p.p.
Luxe rondreis Namibië & BotswanaLuxe rondreis Namibië & Botswana
21 dagen
Vanaf € 3.560,- p.p.
Groepsreis Namibië, Botswana & Victoria FallsGroepsreis Namibië, Botswana & Victoria Falls
19 dagen
Vanaf € 1.725,- p.p.
Namibië Rondreis in 4x4 met daktentNamibië Rondreis in 4x4 met daktent
15 dagen
Vanaf € 6.795,- p.p.
Rondreis Namibië met privéchauffeur/gidsRondreis Namibië met privéchauffeur/gids
12 dagen
Vanaf € 3.975,- p.p.
Groepsreis Namibië op z'n MooistGroepsreis Namibië op z'n Mooist
20 dagen
Vanaf € 5.895,- p.p.
Rondreis Namibië Botswana ZimbabweRondreis Namibië Botswana Zimbabwe
15 dagen
Vanaf € 2.760,- p.p.
Groepsreis Namibië & Victoria FallsGroepsreis Namibië & Victoria Falls
15 dagen
Vanaf € 2.120,- p.p.
Kampeer groepsreis Namibië & Victoria FallsKampeer groepsreis Namibië & Victoria Falls
15 dagen
Vanaf € 4.945,- p.p.
Luxe Groepsreis Namibie HighlightsLuxe Groepsreis Namibie Highlights

De zoutpan van Etosha National Park

De zoutpan, Etosha Pan, zijn de overblijfselen van een drooggevallen meer. In het regenseizoen kan de pan zich vullen met water. De oppervlakte spiegelt dan enorm. Door het water beginnen algen te groeien waar grote groepen flamingo's op af komen.

Als het water verdampt, komt Etosha Pan droog te liggen. Dan is de oppervlakte spierwit met vele schitteringen. Het witte zout slaat vervolgens neer op de dieren. Een bekend beeld van Etosha zijn de wit uitgeslagen olifanten.

Etosha Pan is van oost naar west ongeveer 110 kilometer lang en van noord naar zuid ongeveer 60 kilometer. Hiermee neemt de zoutpan circa een kwart van Etosha Park in beslag dat in totaal wel 23.000 km2 groot is.

Bekijk alle Namibië Rondreizen

Wildlife in Etosha National Park

Etosha National Park biedt niet alleen een enorme variatie aan wildlife, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. Dit komt onder andere doordat de zoutpan halverwege Etosha stopt. Het westelijk deel van het park is landschappelijk anders en trekt daarmee ook andere diersoorten aan. Bij zonsopgang en zonsondergang is de kans om veel dieren te zien het grootst.

In Etosha vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook onder meer gemsbokken, gnoes, luipaarden, cheeta's, hyena's en leeuwen. De lage begroeiing vergroot de kans om wild te spotten, zeker als u in de vroege ochtend of late middag bij een waterpoel gaat kijken.

In Etosha National Park vier van de Big Five voor: leeuw, luipaard, neushoorn en olifant. Alleen de buffel komt er niet voor. Wilt u deze graag spotten in Namibië? Combineer dan in een rondreis Namibië safari's in Etosha National Park met safari's in Bwabwata National Park.

Bekijk alle Namibië Rondreizen

Op Safari in Etosha National Park

Etosha National Park is hét park voor een safari in Namibië. Niet voor niets staat het hoog op het verlanglijstje van safariliefhebbers. De combinatie van een uitgebreid wegennet, ontelbare waterpoelen en heel veel wildlife vergroten uw kans op een geslaagde safari.

1. Verken Etosha National Park tijdens een self drive safari

Etosha National Park leent zich uitstekend om met de eigen huurauto op safari te gaan. De infrastructuur bestaat uit gravelwegen die goed begaanbaar zijn. Routes en waterpoelen staan prima aangeven. Dit alles maakt een safari met de huurauto erg toegankelijk en aantrekkelijk. Een self drive safari kan worden gemaakt tussen zonsopgang en zonsondergang.

Tip voor self drive safari Etosha:

Zorg voor een hoog gelegen huurauto. Vanwege de goede gravelwegen is een 4x4 niet persé noodzakelijk, maar een hoger gelegen auto is de meerprijs zeker waard. U kunt zo namelijk veel makkelijker door en over de bush kijken en de dieren veel beter zien. Bovendien geven gravelwegen veel steenslag aan de onderkant van de auto en rijdt een hoger gelegen auto daarom veel comfortabeler.

2. Maak een game drive safari in Etosha National Park met gids

Het is ook mogelijk om een game drive in een open safarivoertuig onder leiding van een gids te maken. De camps die in Etosha National Park zijn gelegen zijn: Dolomite, Okaukuejo, Halali, Namutoni en Onkoshi. Deze bieden game drives aan onder leiding van een gids en in een open safarivoertuigen. Dit geldt overigens ook voor diverse accommodaties die net buiten de gates van Etosha National Park zijn gevestigd.

De game drives maken gebruik van van hetzelfde wegennet die voor self drive safari's gebruikt kan worden. Er mag niet off-road gereden worden. Vanzelfsprekend is de kennis en de ervaring van de gids van grote toegevoegde waarde bij het opsporen van wildlife. Ook is het mogelijk om na zonsondergang een game drive te maken, iets wat niet is toegestaan voor een self drive safari. Een night drive vergroot de kans op het spotten van actieve roofdieren.

Bekijk alle Namibië Rondreizen

Andere Wildparken in Namibië:

Behalve Etosha National Park heeft Namibië vele andere prachtige wildparken zoals:

Neem vrijblijvend contact op