Etosha National Park

Etosha National Park

Namibié

Etosha National Park

Etosha National Park

Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. De naam Etosha is te vertalen als 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'. Het nationale park dankt zijn naam aan de enorme zoutpan in het hart van het park.

Etosha Pan

De zoutpan, Etosha Pan, zijn de overblijfselen van een drooggevallen meer. In het regenseizoen kan de pan zich vullen met water. De oppervlakte spiegelt dan enorm. Door het water beginnen algen te groeien waar grote groepen falmingo's op af komen.

Als het water verdampt, komt Etosha Pan droog te liggen. Dan is de oppervlakte spierwit met vele schitteringen. Het witte zout slaat vervolgens neer op de dieren. Een bekend beeld van Etosha zijn de wit uitgeslagen olifanten.

Etosha Pan is van oost naar west ongeveer 110 kilometer lang en van noord naar zuid ongeveer 60 kilometer. Hiermee neemt de zoutpan circa een kwart van Etosha Park in beslag dat in totaal wel 23.000 km2 groot is.

Bekijk alle Namibië Rondreizen

Etosha Wildlife

Etosha National Park biedt niet alleen een enorme variatie aan wildlife, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. Dit komt onder andere doordat de zoutpan halverwege Etosha stopt. Het westelijk deel van het park is landschappelijk anders en trekt daarmee ook andere diersoorten aan. Bij zonsopgang en zonsondergang is de kans om veel dieren te zien het grootst.

In Etosha vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook onder meer gemsbokken, gnoes, luipaarden, cheeta's, hyena's en leeuwen. De lage begroeiing vergroot de kans om wild te spotten, zeker als u in de vroege ochtend of late middag bij een waterpoel gaat kijken.

Verken Etosha National Park tijdens een self drive safari

Etosha National Park leent zich uitstekend om met de eigen huurauto op safari te gaan. De infrastructuur bestaat uit gravelwegen die goed begaanbaar zijn. Routes en waterpoelen staan prima aangeven. Dit alles maakt een safari met de huurauto erg toegankelijk en aantrekkelijk. Een self drive safari kan worden gemaakt tussen zonsopgang en zonsondergang.

Tip voor self drive safari Etosha:
Zorg voor een hoog gelegen huurauto. Vanwege de goede gravelwegen is een 4x4 niet persé noodzakelijk, maar een hoger gelegen auto is de meerprijs zeker waard. U kunt zo namelijk veel makkelijker door en over de bush kijken en de dieren veel beter zien. Bovendien geven gravelwegen veel steenslag aan de onderkant van de auto en rijdt een hogergelegen auto daarom veel comfortabeler.

Maak een game drive safari in Etosha National Park met gids

Het is ook mogelijk om een game drive in een open safarivoertuig onder leiding van een gids te maken. De camps die in Etosha National Park zijn gelegen zijn: Dolomite, Okaukuejo, Halali, Namutoni en Onkoshi. Deze bieden game drives aan onder leiding van een gids en in een open safarivoertuigen. Dit geldt overigens ook voor diverse accommodaties die net buiten de gates van Etosha National Park zijn gevestigd.

De game drives maken gebruik van van hetzelfde wegennet die voor self drive safari's gebruikt kan worden. Er mag niet off-road gereden worden. Vanzelfsprekend is de kennis en de ervaring van de gids van grote toegevoegde waarde bij het opsporen van wildlife. Ook is het mogelijk om na zonsondergang een game drive te maken, iets wat niet is toegestaan voor een self drive safari. Een night drive vergroot de kans op het spotten van actieve roofdieren.

Bekijk onze rondreizen met Etosha National Park:

of gebruik het filter op de Reizen pagina om de keuze te verfijnen

18 dagen
Vanaf € 2.145,- p.p.
Selfdrive NamibiëSelfdrive Namibië
19 dagen
Vanaf € 3.215,- p.p.
Rondreis Namibië BotswanaRondreis Namibië Botswana
19 dagen
Vanaf € 1.985,- p.p.
Rondreis Zuid-Afrika & Namibië maar dan andersRondreis Zuid-Afrika & Namibië maar dan anders
20 dagen
Vanaf € 5.345,- p.p.
Luxe rondreis Namibië & BotswanaLuxe rondreis Namibië & Botswana
21 dagen
Vanaf € 3.380,- p.p.
Groepsreis Namibië, Botswana & Victoria FallsGroepsreis Namibië, Botswana & Victoria Falls
19 dagen
Vanaf € 1.185,- p.p.
Namibië Rondreis in 4x4 met daktentNamibië Rondreis in 4x4 met daktent
15 dagen
Vanaf € 5.985,- p.p.
Rondreis Namibië met privéchauffeur /gidsRondreis Namibië met privéchauffeur /gids
12 dagen
Vanaf € 2.885,- p.p.
Groepsreis Namibie HighlightsGroepsreis Namibie Highlights
15 dagen
Vanaf € 2.620,- p.p.
Groepsreis Victoria Falls & NamibiëGroepsreis Victoria Falls & Namibië
15 dagen
Vanaf € 1.980,- p.p.
Kampeer groepsreis Victoria Falls & NamibiëKampeer groepsreis Victoria Falls & Namibië