Selfdrive Namibie: Natuur, Cultuur en Safari

Selfdrive Namibie: Natuur, Cultuur en Safari

Sossusvlei, Swakopmund, Twyfelfontein, Himba, Etosha, San, Waterberg

Vraag Offerte aan     Neem contact op

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Selfdrive Namibië

18 dagen | Vanaf € 2.645,- per persoon
 

Sossusvlei, Swakopmund, Twyfelfontein, Damaraland, Etosha, San, Waterberg

Deze prachtige selfdrive Namibië laat u de veelzijdigheid van het land zien. In de eigen huurauto reist u langs vele hoogtepunten van Namibië, maar ook langs bijzondere, minder veel bezochte plekken.

Reisprogramma Selfdrive Namibië:

Vraag Offerte aan 

De selfdrive start in Windhoek. Vervolgens reist u zuidwaarts. Bij zonsopgang de kleuren van de duinen bij Sossusvlei zien veranderen van donker bruin en paars naar feloranje laat een onvergetelijke indruk achter.

Etosha National Park is een ander hoogtepunt van Namibië en de safari's zijn hier divers en afwisselend. Dit komt omdat het landschap varieert: van het midden tot het oosten staat de grote zoutpan centraal, terwijl in het westen er meer bush en savanne is. Deze diversiteit trekt een verscheidenheid aan wildlife aan.

Naast natuur en safari biedt deze selfdrive Namibië de gelegenheid om traditioneel levende volkeren te bezoeken. Bij ons geen toeristische, onrealistische bezoeken, maar juist een bezoek met een lokale gids die u alles kan vertellen over het hedendaagse leven en de rol van het verleden. Vergeet daarbij niet dat ook aan de Himba en aan de San de moderne ontwikkelingen niet zijn voorbij gegaan. Wees daarom niet verbaasd als u in de Spar van Opuwo in de rij voor de kassa staat met voor u een traditioneel geklede Himba-dame met een mobiele telefoon in de hand.

Hoogtepunten Selfdrive Namibië:

Review van klanten over Selfdrive Namibië:

Door Hanke Plagmeijer

Wij zijn bij Marja terechtgekomen via haar website en door haar persoonlijke benadering, enthousiasme en duidelijke liefde voor het land besloten wij bij Marja te boeken. Wij waren compleet onbekend met Namibie maar wat een enorme verrassing. Namibie bleek een oneindige aaneenschakeling te zijn van de meest mooie landschappen...De dieren in het prachtige Etosha Park waren ook goed te spotten zonder gids. De keren dat wij met een gids op pad gingen (Etosha en Sossusvlei) waren zeer leerzaam en aangenaam. Namibie was een openbaring en wij gaan zeker weer terug. 

Door Hermine Koning

Onze 20 daagse reis,perfect georganiseerd door Fair Mundo Travel, was fantastisch. Alles klopte van het begin tot het eind. Namibie is een prachtig land en is een absolute aanrader voor iedereen die van natuur houdt. Wij reisden in een paar weken van de rode zandduinen, via de kust (kayakken met zeehonden!) en daarna het droomlandschap van Spitzkoppe naar de wildparken. We waren in Etosha, Onguma en Erindi Game Reserve...Door de verscheidenheid van deze reis, lijkt of we veel langer zijn weggeweest.

Door Heleen de Josselin de Jong

We wilden graag zelf rijden, maar zonder evt. stress over accommodaties... De route was perfect...Eigenlijk is alles vooraf geregeld en hoefden we alleen nog te rijden en te genieten. En dat hebben we gedaan!..De mooie "Reiswijzer" van Fair Mundo Travel met routebeschrijving en veel informatie over o.a. onze verblijfplaatsen was onze belangrijkste leidraad...De natuur was overweldigend: de woestijn, de kust, de duinen, de bergen en de dieren.We hebben de ‘samenwerking' met Fair Mundo Travel (Marja!) als heel positief ervaren...De uitgangspunten m.b.t. duurzaamheid en betrokkenheid bij bevolking en cultuur vinden we een goede basis voor verantwoord en prettig reizen.

Vraag Offerte aan 

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1: WINDHOEK

Op de luchthaven van Windhoek staat de huurauto voor uw selfdrive reis klaar. Hierna rijdt u naar het guesthouse in Windhoek. 

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, maar verwacht geen grote metropool. Windhoek is een overzichtelijke stad waar typisch Afrikaanse kraampjes samengaan met moderne, elegante winkels.Independence Avenue is de hoofdstraat en de belangrijkste winkelstraat van Windhoek. Post Street Mall is een levendige open lucht centrum waar u langs Afrikaanse boetiekjes en restaurants struint. Groene parken en de botanische tuin nodigen uit tot een relaxte wandeling. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl. Die Alte Feste, was vroeger een fort maar is tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Windhoek is ook de naam van het Namibische biermerk. De brouwerij is net buiten Windhoek-stad gevestigd.

Vondelhof is een kleinschalig en gemoedelijk guesthouse. Het ligt op slechts vijf minuten lopen van het centrum van Windhoek met winkels, restaurants en bezienswaardigheden.  Er is een lounge en eetruimte. Aan het zwembad met overdekt terras kunt u heerlijk relaxen.

DAG 2-3: SOSSUSVLEI

Vandaag rijdt u naar de rode duinen van Sossusvlei. De route er naar toe is prachtig, met bergen, droge rivierbeddingen en uitgestrekte savannes. 's Middags en de volgende dag heeft de tijd om Sossusvlei, Deadvlei, Sesriem en de andere hoogtepunten in dit gebied te bekijken.

Sossusvlei is gelegen in het prachtige Namib-Naukluft National Park. Hier vindt u de iconische rode duinen waar Namibië zo bekend om is. Het landschap is zeer uitgestrekt en biedt eindeloze vergezichten, zeker als u de uitdaging aan gaat om een van de duinen te beklimmen. Naast Sossusvlei zijn er meerdere pannen te bezoeken zoals Hidden Vlei of Deadvlei. De laatste wordt met zijn oeroude versteende camelthorn bomen door sommigen voor interessanter en mooier gehouden dan Sossusvlei. Sesriem Canyon is zeker ook een bezoek waard.

Desert Camp is gelegen in een privé reservaat waar wilde dieren vrij rondopen. Het ligt op ongeveer vijf kilometer van de gate van Sossusvlei en biedt een spectaculair uitzicht over de Namib woestijn met de aangrenzende bergen. Ontbijt wordt geserveerd in een zusterlodge bij de ingang van Sossusvlei. Indien u dat wenst kunt u hier ook heerlijk dineren, maar zelf koken in de kitchenette van de chalet kan ook. Desert Camp heeft een bar met tv en een boma. Het zwembad zorgt voor verkoeling tijdens de warmste uren van de dag.

DAG 4-5: SWAKOPMUND

De weg naar Swakopmund laat u verder kennismaken met Namibië. Ook nu weer uitgestrektheid en bergpassen, maar tegeljkertijd ziet u het landschap tijdens uw reis veranderen.

Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaankust van Namibië, heeft een opvallend klimaat. De temperatuur is zelden lager dan 15 C en de regenval is vrijwel nul terwijl er negen maanden per jaar ochtendmist landinwaarts uitstrekt. Hierdoor kunnen specifieke planten en dieren overleven in de woestijn.Swakopmund is dé uitvalsbasis voor oceaanboottochten, kajakken, in een 4WD over de duinen, een vlucht over de duinen en nog veel meer. Het plaatsje heeft een gezellig centrum met leuke winkels en goede restaurants. Gelegen aan de kust mogen visspecialiteiten natuurlijk niet op de menukaart ontbreken.

Cornerstone Guesthouse ligt in Swakopmund op loopafstand van de oceaan met het lange zandstrand. Ook het centrum van Swakopmund met winkels, restaurants en bars, bevindt zich op loopafstand. Het guesthouse wordt door de eigenaren gerund. Het is een charmante accommodaties waar persoonlijke service hoog in het vaandel staat. Het is voorzien van een tuin, receptie en eetruimte.

DAG 6: TWYFELFONTEIN

De reis gaat naar Twyfelfontein waar de rotstekeningen van de San centraal staan.

Twylfelfontein is een prachtig natuurgebied en bekend vanwege de vele rotstekeningen van de San (Bushmen). Twyfelfontein is genoemd naar de bron die een boer hier aantrof toen hij de boerderij overnam. Hij vond de bron ‘twijfelachtig’, onbetrouwbaar. En dat terwijl de Damara de plek juist kennen als ‘springend water’ of ‘duurzame bron’. In de buurt van Twyfelfontein vindt u de Organ Pipes, rechtopstaande kolommen van doleriet, die in een kloof zijn gelegen. Iets verder ligt Burnt Mountain. In deze regio bevindt zich ook het Living museum of the Damara. De Damara zijn samen met de San de oudste bewoners van Namibië. Er worden verschillende activiteiten aangeboden die u inzicht geven in de cultuur, tradities en gewoontes van de Damara.

Twyfelfontein Country Lodge ligt in het dramatische, rotsachtige landschap van Damaraland, nabij Twyfelfontein. Het centrale gedeelte heeft een restaurant en bar. Het zwembad ligt tussen de rotsen. Twyfelfontein Country Lodge organiseert verschillende activiteiten. Tijdens een natuurrit door Damaraland gaat u op zoek naar de woestijnolifanten. Tijdens een natuurwandeling kan de gids u veel vertellen over het ontstaan van het landschap en de vele flora en fauna in de omgeving. Uiterst leerzaam en een mooie gelegenheid om het prachtige landschap van nabij te bekijken en te fotograferen. Ook is het mogelijk om Twijfelfontein kunt u onder leiding van een gids van de lodge te bezoeken, maar dat kunt u ook met de eigen huurauto doen.

DAG 7-8: PALMWAG

U reist door Damaraland met de bijzondere ronde rotsen, ook wel koppies genoemd. Palmwag staat bekend om de rhino tracking: per 4WD safarivoertuig en te voet worden de neushoorns opgespoord om ze van zo dicht te kunnen zien.

Palmwag is niet meer dan een gehucht in het noordwestelijke deel van Damaraland. Het ligt aan de Uniab rivier, aan de rand van de circa 550.000 hectare grote Palmwag concessie. Hier leeft de grootste, in het wild levende populatie zwarte neushoorns in Afrika! Ook grote kuddes Hartman’s bergzebra’s, giraffen, gemsbokken, springbokken en kudu’s komen hier voor. Bovendien maakt u kans de woestijnolifant te spotten. Natuurlijk hebben deze dieren een grote aantrekkingskracht op roofdieren. Hier leeft dan ook de grootste populatie leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s buiten Etosha National Park.

Palmwag Lodge is gelegen in een groene tuin met palmbomen in het droge landschap van Damaraland. De bar, het restaurant en de lounge met open haard zijn gezellige plaatsen om ervaringen te delen met de andere gasten.De lodge heeft twee zwembaden, waarvan één met ligbedden in de schaduw van grote palmbomen. Er worden verschillende activiteiten aangeboden zoals guided walks, game/scenic drive en Damaraland Wildife Excursion. Een rhino tracking waarbij in een open safarivoertuig en te voet de zeldzame zwarte neushoorn wordt opgespoord, is een onvergetelijke ervaring. Palmwag Lodge is een van de weinige locaties waar dit mogelijk is.

DAG 9-10: OPUWO

Vandaag trekt u naar het noorden van Namibië. Dit is het leefgebied van de Himba en Herero. 

Opuwo betekent letterlijk ‘eind van de weg’. Neem dit niet te letterlijk en zie Opuwo als de toegangspoort tot de regio Kaokoveld in het noordwesten van Namibië. Kaokoveld, het leefgebied van de OvaHimba, is een van de meest ongerepte gebieden in Namibië. In het noorden vormt de Kunene rivier de grens met Angola. Opuwo is de hoofdstad van deze regio en een goede uitvalsbasis om Epupa Falls te bezoeken of om kennis te maken met de cultuur van de Himba. Het straatbeeld van Opuwo wordt gekenmerkt door traditioneel geklede Himba en Herero-vrouwen in hun Victoriaanse jurken.

Opuwo Country Lodge is gelegen in Opuwo op een heuveltop. Deze ligging staat garant voor prachtige vergezichten over de valleien en bergen en schitterende zonsondergangen. Opuwo Country Lodge is onder andere voorzien van een curioshop, restaurant en bar. Er is een spa. Geniet verkoeling in het grote zwembad van het prachtige uitzicht.

DAG 11-12: ETOSHA NATIONAL PARK

Aan de westkant gaat u Etosha National Park in. U reist van west naar oost door Etosha. U verblijft in Etosha National Park zelf. De volgende dag is een hele dag safari met de eigen huurauto naar het volgende restcamp. Zo ziet u een groot deel van het nationale park.

Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. De naam Etosha is te vertalen als 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'. Het nationale park dankt zijn naam aan de enorme zoutpan in het hart van het park. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In Etosha National Park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook onder meer gemsbokken, gnoes, luipaarden, cheeta's, hyena's en leeuwen.

Dolomite Camp is gelegen in het westelijke gedeelte van het Etosha National Park. Het camp ligt op een heuveltop en biedt mooi uitzicht over de omliggende savanne. Hier leven grote groepen zebra’s, giraffen en antilopen zoals de bijzondere black-faced impala. Daarnaast komen hier ook de zwarte en de witte neushoorn voor die vooral bij de Klip-pan waterhole komen. Dolomite Camp bestaat uit een ruime receptie, lounge, bar, restaurant en zwembad. Vanaf de centrale lodge leidt een wandelpad naar de rietgedekte, comfortabele chalets. Dolomite Camp biedt game drives aan waarbij u in een open safari voertuig onder leiding van een gids wild gaat spotten.

Okaukuejo restcamp is het grootste camp in Etosha National Park met receptie, winkel, restaurant, bar, tankstation en zwembad. Het camp is perfect gelegen bij een grote waterpoel die ’s avonds is verlicht. Regelmatig komen hier zwarte neushoorns drinken, evenals olifanten en vele andere diersoorten. Okaukuejo restcamp biedt ochtend, middag en avond game drives aan waarbij u in een open safari voertuig onder leiding van een gids wild gaat spotten.

DAG 13: ONGUMA GAME RESERVE

U reist verder door Etosha National Park en maakt een safari met de eigen huurauto. U verlaat het park en de oostzijde en overnacht net buiten Etosha in een privé reservaat.

Onguma Game Reserve ligt slechts 10 kilometer van de oostelijke gate van Etosha National Park. Onguma Game Reserve is een 34.000 hectare groot privé reservaat dat aan Etosha grenst. Het reservaat heeft meer dan dertig verschillende diersoorten. Leeuwen worden vaak gezien en vaak gehoord. Er is een gezonde zwarte neushoorn en luipaard populatie en hyena's worden regelmatig gezien. Meer dan 300 vogelsoorten kunnen hier worden gespot. Dit reservaat heeft de grootste kolonie van white backed gieren in Namibië. Tijdens de zomermaanden wordt het een paradijs voor vogelaars omdat vele vogelsoorten migreren naar de wetlands in het reservaat.

Onguma Bush Camp is gelegen in een privé reservaat dat aan Etosha National Park grenst. Het is mooi gelegen met zicht op een grote waterpoel. Er zijn verschillende kamertypes van rondavels tot deluxe rooms en family rooms. Het zwembad biedt heerlijke verkoeling na een dag safari. Onguma Bush Camp heeft een bar en restaurant met terras dat uitzicht biedt op de waterpoel waar regelmatig wilde dieren hun dorst komen lessen. Het camp organiseert verschillende activiteiten: zonsondergang drive, bezoek hide en game drive.

DAG 14-15: BUSHMANLAND

In Bushmanland ontmoet u een stam van de San. Zij vertellen u graag over tradities, gewoontes en gebruiken van hun cultuur. Het is indrukwekkend om te ervaren hoe het verleden van invloed is op het hedendaagse leven van de San. Ondanks dat moderne ontwikkelingen niet aan hen voorbij gaan, blijven natuur en voorouders een grote rol spelen in het dagelijkse leven.

Bushmanland ligt in het noordoosten van Namibië en is het leefgebied van de San (Bushman), de oorspronkelijke bewoners van Namibië.  De San zijn jagers en verzamelaars, maar het is voor traditionele volken niet gemakkelijk om de eigen cultuur te laten overleven in de huidige maatschappij. Zo mogen de San in slechts enkele gebieden meer jagen. Bushmanland heeft een typische bushveld vegetatie met acacia, gras en bomen. In het oosten zijn enkele pannen die zich in de regentijd vullen met water. Hier komt wildlife naar toe om te drinken. Ook in het droge seizoen kunnen de dieren nog steeds wel water vinden.Maar de omstandigheden zijn te droog om hier grote kuddes dieren te zien. Een belangrijke reden om naar dit gebied te gaan is kennismaking met de eeuwenoude cultuur van de San.

Het kleinschalige San Bush Camp is gelegen op een zandduin en omgeven door Kalahari Desert vegetatie en savanne graslanden. Hier maakt u kennis met de eeuwenoude cultuur van de San. De San zijn jagers en verzamelaars en de oorspronkelijke bewoners van Afrika. Tijdens een bushwalk laten de San zien hoe er werd gejaagd en hoe het gif voor de pijlpunten werd gemaakt. U leert over hoe water wordt gevonden en vuur wordt gemaakt. De San tonen hoe zij pijlen en bogen  en sieraden maken. Rond het kampvuur voeren ze een van hun dansen op. San Bush Camp heeft een centrale eetruimte. Er is een klein zwembadje. De comfortabele safaritenten hebben een en-suite badkamer en zijn eenvoudig ingericht.

DAG 16-17: WATERBERG

Waterberg is een mooi natuurgebied voor een safari of een wandeling. Ook is het een fijne plek om juist even niets te doen en te relaxen aan het einde van de reis.

Het Waterberg Plateau is een rotsmassief in het midden van Namibië. Het plateau steekt tot 200 meter boven het landschap uit. Verscheidene bedreigde diersoorten zijn hiernaartoe overgeplaatst om hen tegen roofdieren en het stropen te beschermen. Wildlife, zoals witte en zwarte neushoorn, buffel, giraf, kudu en gnoe worden met name bovenop het plateau gezien. Ook zijn er zeldzame sightings van leeuw, luipaard en cheeta. Er zijn diverse wandelroutes. Sommige kunt u zelfstandig, zonder gids ondernemen. Games drives zijn eveneens mogelijk.

Waterberg Valley Lodge is gelegen in Waterberg Wilderness Reserve vlakbij Waterberg Plateau National Park. Waterberg Wilderness Reserve is een privé reservaat. Hier kunt u onder andere neushoorns, giraffen, zebra's, bavianen, tal van antilopen en vele vogelsoorten spotten.Door de verhoogde ligging kijkt de lodge uit over groene valleien en rode rotswanden. Waterberg Valley Lodge beschikt over een restaurant, bar en een zwembad. De comfortabele chalets zijn deels van canvas en deels van steen. Er worden diverse activiteiten aangeboden zoals Plateau wandeling, game drive met grote kans op het spotten van neushoorn, bush walk met sporen zoeken, culturele Herero tour, wandelroutes zonder gids.

DAG 18: WINDHOEK

U rijdt naar de luchthaven van Windhoek waar u de huurauto inlevert.

Vraag Offerte aan

Deze selfdrive reis heeft geen vaste reisdata en kan op elk gewenst moment starten. Bovendien is deze reis geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Vraag Offerte aan

Prijsindicatie vanaf
€ 2.645,- per persoon


Gebaseerd op laagseizoen bij twee samenreizende personen.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdatum, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten van uw reis weten. Neem contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Selfdrive Namibië:

Door Hanke Plagmeijer

Wij zijn bij Marja terechtgekomen via haar website en door haar persoonlijke benadering, enthousiasme en duidelijke liefde voor het land besloten wij bij Marja te boeken. Wij waren compleet onbekend met Namibie maar wat een enorme verrassing. Namibie bleek een oneindige aaneenschakeling te zijn van de meest mooie landschappen...De dieren in het prachtige Etosha Park waren ook goed te spotten zonder gids. De keren dat wij met een gids op pad gingen (Etosha en Sossusvlei) waren zeer leerzaam en aangenaam. Namibie was een openbaring en wij gaan zeker weer terug. 

Door Hermine Koning

Onze 20 daagse reis,perfect georganiseerd door Fair Mundo Travel, was fantastisch. Alles klopte van het begin tot het eind. Namibie is een prachtig land en is een absolute aanrader voor iedereen die van natuur houdt. Wij reisden in een paar weken van de rode zandduinen, via de kust (kayakken met zeehonden!) en daarna het droomlandschap van Spitzkoppe naar de wildparken. We waren in Etosha, Onguma en Erindi Game Reserve...Door de verscheidenheid van deze reis, lijkt of we veel langer zijn weggeweest.

Door Heleen de Josselin de Jong

We wilden graag zelf rijden, maar zonder evt. stress over accommodaties... De route was perfect...Eigenlijk is alles vooraf geregeld en hoefden we alleen nog te rijden en te genieten. En dat hebben we gedaan!..De mooie "Reiswijzer" van Fair Mundo Travel met routebeschrijving en veel informatie over o.a. onze verblijfplaatsen was onze belangrijkste leidraad...De natuur was overweldigend: de woestijn, de kust, de duinen, de bergen en de dieren.We hebben de ‘samenwerking' met Fair Mundo Travel (Marja!) als heel positief ervaren...De uitgangspunten m.b.t. duurzaamheid en betrokkenheid bij bevolking en cultuur vinden we een goede basis voor verantwoord en prettig reizen.

 • accommodaties, maaltijden, eventuele activiteiten en wegtransfers conform dag-tot-dag beschrijving
 • autohuur met ophaal- en inleveradres de luchthaven van Windhoek. Wij reserveren een auto in de categorie 7B (Renault Duster SUV 4x4 of gelijkwaardig: 4-deurs, 5 personen, 2 koffers). Vanzelfsprekend kan het autotype aan uw wensen worden aangepast
 • bij de autohuur is inbegrepen:
  • maximale verzekering met geen eigen risico
  • onbeperkt aantal kilometers
  • tweede bestuurder
  • contract fee
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen op reis
 • uitgebreide reisbescheiden met Nederlandstalige (bestemmings)informatie en alle ins en outs die het reizen op de bestemming vergemakkelijkt
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • extra's ten behoeve van de autohuur die uitsluitend lokaal kunnen worden betaald zoals one way en grensoverschrijding
 • brandstof voor huurauto
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan