Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon

Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon

Namibié

Bekijk Namibië Reizen     Neem contact op

Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon

Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon

Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon zijn gelegen in het prachtige Namib-Naukluft National Park. Hier vindt u de iconische rode duinen waar Namibië zo bekend om is. Voor velen is Sossusvlei en omgeving een hoogtepunt die zeker niet mag ontbreken in een rondreis door Namibië.

Het landschap van Namib-Naukluft National Park is zeer uitgestrekt en biedt eindeloze vergezichten, zeker als u de uitdaging aan gaat om een van de duinen te beklimmen. Zonsopgang en zonsondergang zijn de beste momenten van de dag om de duinen te bekijken. Het kleurenspel door het veranderende zonlicht is dan fenomenaal.

Bekijk alle Namibië Rondreizen

Sossusvlei

Sossusvlei ligt ongeveer 65 kilometer van Sesriem gate. De weg is grotendeels geasfalteerd. De laatste kilometers gaan door diep zand en kunnen niet in een reguliere 2WD auto worden afgelegd. U kunt de auto parkeren en te voet verder gaan of een 4x4 shuttle nemen die tussen de parkeerplaats en de vijf kilometer verder gelegen Sossusvlei pendelt. Als u een 4x4 auto heeft en 4x4 kunt rijden dan kunt de sandtracks zelf trotseren, helemaal tot aan Sossusvlei.

Sossusvlei is een wittte kleipan omringd door rode duinen. Grenzend aan de oostkant van Sossusvlei ligt Big Mama met een hoge duintop die mooi zicht geeft op de pan van Sossusvlei.

Sporadisch, gemiddeld eens in de 10 jaar, zorgt regen voor water in de kleipan van Sossusvlei. Het water in de Tsauchab rivier verdwijnt snel maar het water in de pan kan langer blijven staan. Haast surrealstisch om te zien om gele waterlelies op het wateroppervlakte drijven.

Dune 45

Onderweg van de gate naar de parkeerplaats komt u al hoge duinen tegen. Dune 45 ligt, zoals de naam al aangeeft, 45 kilometer van Sesriem gate. Door de vorm is Dune 45 goed via de duinkam te beklimmen. Makkelijk is het niet, maar de moeite wordt beloond met een fantastisch uitzicht over het rode duinlandschap. Tip: rijd 's ochtends vroeg, na het openen van de gate, direct door naar Dune 45 en klim naar de top en zie de lucht de de duinen van kleur veranderen. Dit is een van de mooiste plekken voor een zonsopgang!

Deadvlei en Hidden Vlei

Naast Sossusvlei zijn er meerdere pannen te bezoeken zoals Hidden Vlei of Deadvlei. De laatste wordt met zijn oeroude versteende camelthorn bomen op een witte kleien bodem tegen een rode achtergrond door velen voor interessanter en mooier gehouden dan Sossusvlei. Big Daddy is de hoogste duin in het Sossusvlei-gebied. Big Daddy ligt tussen Sossusvlei en Deadvlei in. Met een hoogte van 325 meter is de beklimming een ware beproeving maar het uitzicht is onvergetelijk.

Sesriem Canyon

Sesriem Canyon ligt bij de entrance gate van de Namib-Naukluft National Park. De zandstenen canyon is ongeveer een kilometer lang. Het is door de jaren heen uitgeslepen door het water van de Tsauchab rivier. Meestal is de canyon droog waardoor het mogelijk is om af te dalen in de kloof en er te wandelen. Soms komt u verkoelende poeltjes met water tegen.

Wees in het regenseizoen overigens terughoudend met het afdalen in de canyon. Hevige regenval kan een plotselinge vloedgolf in de canyon teweeg brengen. Een leuk weetje is dat Sesriem afkomstig is uit de tijd van de Afrikaner Boeren. Zij kwamen hier met hun huifkarren en ossen om water uit de canyon te halen. Daarvoor werden de riemen van het ossentuig gebruikt. Er moesten zes riemen aan elkaar worden geknoopt om met een emmer water uit de canyon te halen.

Bekijk onze rondreizen met Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon:

of gebruik het filter op de Reizen pagina om de keuze te verfijnen

18 dagen
Vanaf € 2.645,- p.p.
Selfdrive NamibiëSelfdrive Namibië
19 dagen
Vanaf € 1.725,- p.p.
Namibië Rondreis in 4x4 met daktentNamibië Rondreis in 4x4 met daktent
19 dagen
Vanaf € 3.345,- p.p.
Rondreis Namibië BotswanaRondreis Namibië Botswana
19 dagen
Vanaf € 2.395,- p.p.
Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan andersRondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders
12 dagen
Vanaf € 3.975,- p.p.
Groepsreis Namibië op z'n MooistGroepsreis Namibië op z'n Mooist
15 dagen
Vanaf € 6.795,- p.p.
Rondreis Namibië met privéchauffeur/gidsRondreis Namibië met privéchauffeur/gids
20 dagen
Vanaf € 6.545,- p.p.
Luxe rondreis Namibië & BotswanaLuxe rondreis Namibië & Botswana
21 dagen
Vanaf € 3.560,- p.p.
Groepsreis Namibië, Botswana & Victoria FallsGroepsreis Namibië, Botswana & Victoria Falls
15 dagen
Vanaf € 2.120,- p.p.
Kampeer groepsreis Namibië & Victoria FallsKampeer groepsreis Namibië & Victoria Falls
15 dagen
Vanaf € 2.760,- p.p.
Groepsreis Namibië & Victoria FallsGroepsreis Namibië & Victoria Falls
15 dagen
Vanaf € 4.945,- p.p.
Luxe Groepsreis Namibie HighlightsLuxe Groepsreis Namibie Highlights