Kampeer groepsreis Victoria Falls en Namibie

Kampeerreis in kleine groep

Victoria Falls en Highlights van Namibie

Nu boeken

Marja Molenaar Kan ik u helpen?
Offerte aanvragen?
 • Algemeen
 • Dag-tot-dag
 • Extra reisinformatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief

Kampeer groepsreis Victoria Falls en Namibië

15 dagen | Vanaf € 1.980,- per persoon
 

Kampeerreis in een kleine, internationale groep

De kampeerreis begint bij de Victoria Falls in Zambia. De kleine groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers, terwijl er twee gekwalificeerde gidsen mee gaan. Na een bezoek aan de indrukwekkende Victoria watervallen worden de hightlights van Namibië ontdekt.

 • De Caprivi-strook van Namibië heeft grote wildparken met een diversiteit aan wildlife en slechts weinig bezoekers. Safari's in een safarivoertuig brengen u dichter bij de wilde dieren. Tijdens een bootsafari is de kans groot om nijlpaarden, krokodillen en vele vogels te spotten
 • Etosha National Park is het belangrijkste wildpark van Namibië. Verheugd u zich op uitgebreide safari's om op zoek te gaan naar een breed scala aan wildlife
 • Damaraland is lanschappelijk compleet anders met Brandberg en Spitzkoppe als hoogtepunten
 • De zeehondenkolonie bij Cape Cross kan niet worden gemist. Indrukwekkende hoeveelheden zeehonden liggen dicht op elkaar bij de kust en zwemmen in de Atlantische oceaan
 • Swakopmund is een stadje met een Duits karakter. Vanuit Swakopmund kunnen vele activiteiten worden ondernomen
 • Een ander hoogtepunte van Namibië zijn de rode duinen van Sossusvlei. Ook Deadvlei en Sesriem Canyon zijn zeker een bezoek waard
 • Windhoek is overzichtelijke hoofdstad van Namibië. Hier eindigt de groepsreis

De groepsreis zoals beschreven van Dag-tot-Dag is het programma van de kampeerreis, maar deze route wordt ook uitgevoerd als een groepsreis met verblijf in accommodaties. Bekijk het programma van de accommodatie Groepsreis Victoria Falls en Namibië.

Hoogtepunten Kampeer groepsreis Victoria Falls en Namibië:

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1-2: LIVINGSTONE (VICTORIA FALLS) 

Om circa 14.00 uur ontmoet u de gids en medereizigers en krijgt u een briefing over de reis. U heeft de rest van de dag en de volgende dag om de indrukwekkende Victoria Watervallen te verkennen.

Livingstone in Zambia is bekend vanwege de ligging bij de machtige Victoria Watervallen. Met een enorm geraas stort het water van de Zambezi-rivier zich in een diepe kloof. De kracht van het water zorgt voor nevelwolken die door lokale stammen ‘de rook die dondert' werd genoemd. Deze eeuwigdurende spray heeft rond de watervallen een smalle strook van dicht regenwoud doen ontstaan. Naast een bezoek aan de watervallen is er keuze uit een breed aanbod van (avontuurlijke) activiteiten.

DAG 3: MUDUMU NATIONAL PARK

De reis gaat westwaarts door Zambia en om vervolgens de grens met Namibië over te steken. U bevindt zich nu in de Caprivi- strook van Namibië, een smal stuk land tussen Angola en Botswana. U reist van oost naar west door de Caprivi. Tijdens een bootcruise verkent u de natuur en het wildlife op en langs de Kwando rivier.

Mudumu National Park is een gevarieerd wildgebied met de Kwando rivier als westelijke grens. Aan de overkant van de rivier, in Botswana, ligt het exclusieve Kwando Reserve. Mudumu National Park  is groen en heeft mopanebossen, met riet begroeide oevers en moerassen. In het park kunt u divers wild spotten zoals olifanten, kudu’s, sable antilopen, buffels, krokodillen en nijlpaarden.Ook is dit het leefgebied van vele vogelsoorten.

DAG 4: MAHANGO GAME RESERVE

De reis gaat verder westwaarts door de Caprivi. In Mahango Game Reserve wordt een game drive gemaakt. Dit biedt grote kans om olifanten en buffels te zien. Maar ook luipaarden, hyena's, leeuwen, wilde honden, sable antilopen, lechhwe's, tsessebe's en de zeldzame roan antilopen worden hier gespot.

Mahango Game Reserve strekt zich uit van Popa Falls tot de grens met Botswana. Het reservaat kent droge en moerasachtige delen die verschillende wildsoorten aantrekken en garant staan voor afwisselende safari's. Olifanten, buffels, kudu's en impala's worden regelmatig bij de rivierbedding gespot.Verwacht bij Popa Falls geen waterval. Het zijn mooie stroomversnellingen in de Kavango rivier, die zich verderop uitwaaiert in het kanalenstelsel van de Okavango Delta in Botswana.

DAG 5: RUNDU

Nadat u ’s ochtends heeft genoten van de natuur en de vele vogelsoorten gaat de reis verder langs de Kavango rivier naar Rundu. Onderweg passeert u authentieke Afrikaanse nederzettingen.

Rundu is gelegen in het noorden van Namibië aan de Kavango rivier die de grens vormt met Angola. Rundu staat bekend om het lokale houtsnijwerk.  Een bezoek aan een lokale markt met de vele maskers, kommen, lepels en ander werk, is leuk om te doen. Rundu dient vaak als tussenstop tussen de Caprivi-strook en Etosha National Park.

DAG 6-7 : ETOSHA NATIONAL PARK

De reis gaat verder naar Etosha National Park. Etosha is het grootste wildpark van Namibië en concentreert zich rond de zoutpan. Daarom wordt Etosha in de lokale taal great white place of dry water genoemd. In dit park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra's, neushoorns, impala's en jakhalzen, ook bijvoorbeeld gemsbokken, gnoes, luipaarden en leeuwen. Hier staat alles in het teken van wild spotten. U verblijft in twee verschillende campsite in het nationale park zelf. Zo ziet u een groot deel van Etosha. Tijdens uw verblijf in Etosha National Park maakt u ochtend en middag game drives. Het is mogelijk om een avond game drive te maken waardoor u kans maakt nachtdieren en actieve roofdieren te spotten (optioneel).

Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. De naam Etosha is te vertalen als 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'. Het nationale park dankt zijn naam aan de enorme zoutpan in het hart van het park. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In Etosha National Park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook onder meer gemsbokken, gnoes, luipaarden, cheeta's en leeuwen.

DAG 8: BRANDBERG

De reis gaat zuidwaarts door mooie, verlaten woestijnlandschappen. In de omgeving van de droge Ugab rivier leeft de zeldzame woestijnolifant. De Brandberg steekt met zijn 2.573 meter hoog boven het landschap uit en is Namibië’s hoogste berg. U bezoekt onder leiding van een lokale gids de bekende White Lady rotstekening van de San. Ook brengt u een bezoek aan het Versteende Woud (Petrified Forest).

Brandberg is gelegen in Damaraland in het noorden van Namibië. Met een hoogte van 2.573 meter is Brandberg de hoogste plek in Namibië. Dit is leefgebied van woestijnolifanten, zwarte neushoorns en soms ook zelfs leeuwen. Brandberg is vooral bekend vanwege de rotsschilderingen van de San. De eeuwenoude White Lady rotsschildering is erg bijzonder. Het is voor velen onderwerp van discussie: sommigen zien een medicijnman tijdens een rituele dans, terwijl anderen een jager zien. Ook de naam zaait onrust, want als u goed kijkt lijkt de Lady een man te zijn...

DAG 9: SPITZKOPPE

De reis gaat zuidwaarts naar Spitzkoppe. Deze hoge granieten heuvel steekt gril af tegen het woestijnlandschap. Het camp wordt opgezet aan de voet van deze koppies. Daarna is gelegenheid om de omgeving te verkennen en van de massieve rotsformaties te genieten. De campsite heeft basic sanitair.

Spitzkoppe wordt wel de Matterhorn van Afrika genoemd. De 1.784 hoge berg is van ver zichtbaar in het vrij vlakke landschap. Spitzkoppe is een ideaal gebied om avontuurlijke wandelingen langs, over en door de rotsformaties te maken. De rotsformaties hebben door winderosie ronde vormen. Ook zijn er bruggen en doorkijkjes. In het Spitzkoppe gebied zijn eeuwenoude rotstekeningen van de San te vinden. Een aantal is door vandalisme beschadigd, maar een wandeling naar de Bushman’s Paradise is absoluut de moeite waard. Het laatste deel is een klimtocht via een ladder.

DAG 10 - 11: SWAKOPMUND

Onderweg naar Swakopmund gaat u naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Indrukwekkend om zoveel zeehonden bij elkaar te zien. Wellicht ziet u ook de jakhalzen die rondom de kolonie zwerven, altijd op zoek naar een makkelijke prooi. In Swakopmund heeft u een dag vrij te besteden, bijvoorbeeld om het stadje te verkennen en de craft markt te bezoeken. Er zijn ook diverse optionele activiteiten mogelijk zoals sand boarding, zeekajaken, rondvlucht.

Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaankust van Namibië, heeft een opvallend klimaat. De temperatuur is zelden lager dan 15 C en de regenval is vrijwel nul terwijl er negen maanden per jaar ochtendmist landinwaarts uitstrekt. Hierdoor kunnen specifieke planten en dieren overleven in de woestijn.Swakopmund is dé uitvalsbasis voor oceaanboottochten, kajakken, in een 4WD over de duinen, een vlucht over de duinen en nog veel meer. Het plaatsje heeft een gezellig centrum met leuke winkels en goede restaurants. Gelegen aan de kust mogen visspecialiteiten natuurlijk niet op de menukaart ontbreken.

DAG 12 - 13: SOSSUSVLEI

Bij het verlaten van Swakopmund gaat u langs het Moon Landscape, dat uit een eindeloze reeks granieten heuvels bestaat. De reis wordt vervolgd naar de rode duinen van de Namib Desert. U maakt een wandeling naar Sossusvlei en verkent Sesriem Canyon. Geniet van een prachtige zonsondergang over de woestijn!

Sossusvlei is gelegen in het prachtige Namib-Naukluft National Park. Hier vindt u de iconische rode duinen waar Namibië zo bekend om is. Het landschap is zeer uitgestrekt en biedt eindeloze vergezichten, zeker als u de uitdaging aan gaat om een van de duinen te beklimmen. Naast Sossusvlei zijn er meerdere pannen te bezoeken zoals Hidden Vlei of Deadvlei. De laatste wordt met zijn oeroude versteende camelthorn bomen door sommigen voor interessanter en mooier gehouden dan Sossusvlei. Sesriem Canyon is zeker ook een bezoek waard.

DAG 14: WINDHOEK

Vandaag vertrekt u naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid Windhoek verkennen. 

De kleine hoofdstad van Namibië ligt op een hoogte van ongeveer 1.650 meter. Het centrum van Windhoek is een mengeling van Duitse koloniale gebouwen en in frisse pasteltinten geschilderde moderne gebouwen. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl. Die Alte Feste, was vroeger een fort maar is tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Het centrum heeft gezellige winkeltjes, markten, restaurants, bars en grote supermarkten. Windhoek is ook de naam van het Namibische biermerk. De brouwerij is net buiten Windhoek-stad gevestigd.

DAG 15: WINDHOEK

Na het ontbijt eindigt de groepsreis.

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen. 
 • De vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata (hebben dus geen minimum aantal deelnemers).
 • De overige data hebben een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is.
 • De data met * zijn reisdata met een Duits-sprekende gids. 
Vertrekdata 2019
20 jan 2019 - 03 feb 2019
17 feb 2019 - 03 mrt 2019 *
17 mrt 2019 - 31 mrt 2019
07 apr 2019 - 21 apr 2019
14 apr 2019 - 28 apr 2019
12 mei 2019 - 26 mei 2019
09 jun 2019 - 23 jun 2019
07 jul 2019 - 21 jul 2019
21 jul 2019 - 04 aug 2019
04 aug 2019 - 18 aug 2019
18 aug 2019 - 01 sep 2019 *
25 aug 2019 - 08 sep 2019
01 sep 2019 - 15 sep 2019 *
15 sep 2019 - 29 sep 2019
29 sep 2019 - 13 okt 2019
13 okt 2019 - 27 okt 2019
27 okt 2019 - 10 nov 2019 *
10 nov 2019 - 24 nov 2019 *
24 nov 2019 - 08 dec 2019
08 dec 2019 - 22 dec 2019 *
22 dec 2019 - 05 jan 2020
Vertrekdata 2020
19 jan 2020 - 02 feb 2020
16 feb 2020 - 01 mrt 2020 *
15 mrt 2020 - 29 mrt 2020
05 apr 2020 - 19 apr 2020
12 apr 2020 - 26 apr 2020
10 mei 2020 - 24 mei 2020
07 jun 2020 - 21 jun 2020
05 jul 2020 - 19 jul 2020
19 jul 2020 - 02 aug 2020
02 aug 2020 - 16 aug 2020
16 aug 2020 - 30 aug 2020 *
23 aug 2020 - 06 sep 2020
30 aug 2020 - 13 sep 2020 *
13 sep 2020 - 27 sep 2020
27 sep 2020 - 11 okt 2020
11 okt 2020 - 25 okt 2020
25 okt 2020 - 08 nov 2020 *
08 nov 2020 - 22 nov 2020 *
22 nov 2020 - 06 dec 2020
06 dec 2020 - 20 dec 2020 *
20 dec 2020 - 03 jan 2021

2019: € 1.980,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
2020: € 1.980,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 150,- (2019) / € 165,- (2020). Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de kamer mee te delen.
 • Er is geen lokale betaling van toepassing.
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening.
 • 14 nachten avontuurlijke safari waarvan 11 nachten op campsites met gemeenschappelijk sanitair en 3 nachten in accommodaties (tweepersoonskamer met en-suite badkamer)
 • 14x ontbijt, 11x lunch en 9x diner
 • activiteiten conform dag-tot-dag beschrijving
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door twee professionele Engelssprekende gidsen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • drankjes
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Aantal reizigers
Deze kleinschalige reis heeft maximaal 12 deelnemers. De vertrekdata met gegarandeerd vertrek hebben geen minimum aantal deelnemers. Op andere vertrekdata is het minimum aantal deelnemers 4. 

Gidsen
De groepsreis wordt begeleid door 2 Engels-sprekende gidsen/chauffeurs.

Verblijf
Dit is een avontuurlijke kampeerreis. Meestal is er gemeenschappelijk sanitair met warme douches en doorspoel toiletten. U kampeert in tweepersoons-koepeltenten (220 cm x 220 cm x 180 cm). Het campingmatras is van foam en 5 cm dik.

Mate van participatie
Dit is een participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken, assisteert bij in- en uitladen en bij het koken.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen safari-wagen. De safari-truck heeft 12 vooruitkijkende zitplaatsen en 2 zitplaatsen voor chauffeur en gids.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Op reis naar

Offerte aanvraag

Ontvang een vrijblijvende offerte op maat!

Offerte aanvraag

Contactgegevens

Fair Mundo Travel
Tesschenmacherstraat 43
7415 CS Deventer

0570 - 60 57 35
info@fairmundotravel.nl

Aangesloten bij

SGR VvKR

Reacties

Lees wat klanten over ons zeggen

Reacties bekijken