Waarom Fair Mundo Travel

Waarom Fair Mundo Travel

14 redenen om met Fair Mundo Travel naar Afrika te gaan

+31 (0) 570 605 735

info@fairmundotravel.nl

14 redenen om uw Afrika reis door Fair Mundo Travel te laten organiseren

Al sinds 2006 zijn wij Afrika-specialist. Veel reizigers hebben in die jaren hun reis door Fair Mundo Travel laten ontwerpen en organiseren en zijn terugkomen met een onvergetelijke ervaring.

Niet voor niets komen klanten bij ons terug zodra ze nieuwe plannen hebben om nog een keer naar Afrika te gaan. Wij organiseren met zorg en aandacht de droomreis waar u gelukkig en blij van wordt. Tegelijkertijd zorgen we dat uw reis lokaal de bevolking, natuur en wildlife ten goede komt.

Welke voordelen heeft u als u met Fair Mundo Travel reist?

1. Persoonlijk contact en advies

In een persoonlijk gesprek bespreekt u uw wensen en ideeën. Wij luisteren aandachtig, stellen vragen, inspireren en adviseren. Zo ontstaat een reis die helemaal bij u past. Geen aan elkaar gekoppelde bouwstenen, maar advies op maat met een origineel en passend reisontwerp.

U houdt uw eigen contactpersoon die altijd op de hoogte is van hetgeen besproken en afgesproken is en die altijd op de hoogte is van de status van uw boeking en reis.

2. Snelle communicatie

U mag een snelle service van ons verwachten. Wij zijn goed bereikbaar en reageren snel op uw vragen. 

3. Expertise, ervaring en passie

Al sinds 2006 zijn wij Afrika specialist. We hebben ons hart verloren in Afrika. We bezoeken bestemmingen en accommodaties meerdere keren per jaar wat leidt tot een gedegen en brede expertise. Dit zetten we met enthousiasme in bij het ontwerpen en organiseren van uw reis.

Voor u heeft dat grote voordelen. Omdat we zelf de accommodaties hebben bezocht en beoordeeld, weten we precies welke het beste bij uw wensen passen. We kunnen u uit eigen ervaring vertellen waarom het ene wel een goede keuze is en het andere minder geschikt is. U weet zeker dat de reis, route, accommodaties en activiteiten die wij voor u organiseren helemaal aansluiten bij uw wensen. 

4. Kwaliteit en Kleinschalig

Kwaliteit en Kleinschalig staan bij ons voorop. Een reisprogramma moet gedegen in elkaar zitten. Het moet zorgen voor de perfecte balans tussen reistijd en tijd om te ondernemen of te relaxen. Voor een unieke beleving moeten locaties met zorg worden uitgezocht. Kleinschalige accommodaties op de mooiste plekken in de natuur geven u een intensere beleving dan grote, onpersoonlijke hotels. Met een reis van Fair Mundo Travel bent u verzekerd van Kwaliteit en Kleinschaligheid en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

5. Zorgvuldige organisatie van de reis

Een reis is vaak een uitdagende logistieke puzzel. Alle onderdelen moeten goed op elkaar aansluiten, alle aanbieders moeten worden geïnformeerd en gecheckt. Deze puzzel leggen we zorgvuldig voor u en hebben daarbij oog voor detail. Alles wordt tot in de puntjes uitgewerkt. U hoeft zich nergens druk om te druk, wij regelen alles voor u.

Zo is de kans het kleinst dat u tijdens de reis voor onaangename verrassingen komt te staan. En mocht er onverhoopt toch iets niet kloppen of als u tijdens uw reis hulp nodig heeft, dan kunt u terugvallen op ons en onze deskundige, lokale partners.

6. 100% CO2 compensatie van alle reisonderdelen

Van alle geboekte reisonderdelen wordt 100% van de CO2 uitstoot door ons gecompenseerd. Uw reis is CO2 neutraal. Lees alles over hoe wij CO2 uitstoot compenseren.

7. Duurzaam reizen

Wij organiseren duurzame reizen. Alle klanten dragen bij aan het verbeteren van lokale leefomstandigheden, natuurbehoud en wildlife conservation. U hoeft hier niets speciaals voor te doen of te laten. Lees alles over onze duurzame reizen.

8. Eerlijke handel

Duurzaam reizen houdt ook eerlijke handel in. Eerlijke lonen, eerlijke communicatie en daarmee ook: geen verborgen kosten. Er worden zoveel mogelijk kosten bij de reissom inbegrepen. U kunt gemakkelijk zien welke kosten wel en niet bij de reissom zijn inbegrepen. U komt niet voor onaangename verrassingen te staan.

9. Garantie en zekerheid: SGR en VvKR

Wij zijn lid van Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw (aan)betaling is veiliggesteld. Een gerust gevoel!

Ook zijn wij lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). Ons lidmaatschap van VvKR garandeert u dat wij een specialistische reisorganisatie zijn die gericht is op kleinschalige reizen

10. Uitgebreide informatie

Voorafgaand aan uw reis ontvangt u uitgebreid informatiepakket met reisbescheiden. Deze reisbescheiden bevatten natuurlijk vouchers en tickets van hetgeen wij voor u hebben geboekt. Maar ook uitgebreide, Nederlandstalige routebeschrijvingen, adresgegevens en noodnummers. Het informatiepakket bevat veel extra's, zoals Nederlandstalige informatie over de bestemmingen, accommodaties en activiteiten. En tips en adviezen over bijvoorbeeld kleding, cultuur en fooien

Alles is gebundeld in een handige app, die zowel online als offline te gebruiken is. Het is mogelijk om (delen van) de informatie uit te printen. Zo gaat u goed voorbereid op reis en heeft u tijdens de reis alles handig bij elkaar.

Welke extra voordelen zijn er als u met Fair Mundo Travel reis?

11. Lokale partners

Wij werken bewust met lokale partners. We selecteren partners die goed omgaan met hun werknemers en leveranciers, die de lokale economie steunen en die participeren in sociale of conservationprojecten. Zo komen opbrengsten van onze reizen op de juiste plek terecht, namelijk daar waar de reizen plaatsvinden.

Waar mogelijk maken we gebruik van partners die een fair trade of eco keurmerk hebben.

12. Lokale projecten

Doordat wij bewuste en duurzame keuzes maken in accommodaties en activiteiten draagt uw reis bij aan betere leefomstandigheden van de lokale gemeenschap, natuurbehoud en conservation. U ontvangt uitgebreide informatie bij uw reisbescheiden over hoe uw reis precies bijdraagt. 

Wij willen ook graag rechtstreeks iets betekenen en steunen daarom diverse projecten. Lees alles over de projecten.

13. Eerlijk loon

We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze partners op de bestemmingen een eerlijk loon verdienen. Zo kunnen zij in hun levensonderhoud voorzien, hun kinderen naar school laten gaan en gebruik maken van gezondheidszorg. Dit is namelijk op veel plekken in Afrika niet vanzelfsprekend. Doordat u een eerlijke keuze maakt, worden locals beter van uw reis. Wat een prettige gedachte dat uw droomreis een directe bijdrage levert.

14. Investeren in Afrika

Uw duurzame reis met Fair Mundo Travel is de meest directe investering die u kunt doen om de lokale economie, bevolking en natuur te steunen.

Bekijk alle Rondreizen

Reviews van klanten

Lees onderstaande ervaringen van klanten. Of bekijk andere reviews en lees wat klanten over ons vertellen.

Door Heleen de Josselin de Jong

We wilden graag zelf rijden, maar zonder evt. stress over accommodaties... De route was perfect...Eigenlijk is alles vooraf geregeld en hoefden we alleen nog te rijden en te genieten. En dat hebben we gedaan!..De mooie "Reiswijzer" van Fair Mundo Travel met routebeschrijving en veel informatie over o.a. onze verblijfplaatsen was onze belangrijkste leidraad...De natuur was overweldigend: de woestijn, de kust, de duinen, de bergen en de dieren.We hebben de ‘samenwerking' met Fair Mundo Travel (Marja!) als heel positief ervaren...De uitgangspunten m.b.t. duurzaamheid en betrokkenheid bij bevolking en cultuur vinden we een goede basis voor verantwoord en prettig reizen.

Door Kristien De Smet

We zijn net terug van een prachtige, self drive avontuur door Zuid-Afrika. Marja van Fair Mundo Travel heeft voor ons een schitterende, nauwkeurig be- en omschreven route uitgestippeld. Shindzela was het hoogtepunt met 4 vijfsterren safari's en Sam als vakkundige gids ... gewoon genieten van elk moment. We bevelen Fair Mundo Travel warm aan en kunnen genieten van herinneringen van een prachtige reis.

Door Hanke Plagmeijer

Voor de tweede keer Namibie klopten we als vanzelf weer bij Marja van Fair Mundo Travel aan. Dit keer naar het zuiden van Namibie en via de meest zuidelijke route langs de grens met Zuid-Afrika naar de westkust en het Erindi Park. Wat een geweldige reis. De organisatie was perfect, de gekozen route en lodges fantastisch. De grote kracht van Fair Mundo Travel is hun perfectie, enthousiasme en het goed luisteren naar de wensen van de reiziger, zodat er een prachtreis op maat ontstaat... Namibie heeft ons hart gestolen en we gaan zeker weer terug.

Vind Inspiratie voor uw reis