Kleinschalige vakantie

Kleinschalige vakantie

Persoonlijk, sfeervol en gastvrij

Neem contact met ons op

Kleinschalige vakantie met lokale sfeer

Een vakantie weg van de massa, in een kleinschalige accommodatie met een attente, vriendelijke eigenaar die u alles over de omgeving kan vertellen. Dat is wat wij graag aanbieden.

Tijdens een kleinschalige vakantie staat persoonlijke aandacht en service centraal. U bent geen nummer, maar echt een gast. Hier wordt het Afrikaanse gezegde "a small house will hold a hundred friends" waargemaakt. Een kleinschalige accommodatie heeft veel charme en een prettige ambiance. U wordt gastvrij ontvangen en voelt zich er direct thuis. De eigenaar en het personeel kennen de omgeving goed, vertellen graag over de mooiste plekken en geven u graag insiders tips.

Kleinschalige vakanties

7 dagen
Vanaf € 2.670,- p.p.
Luxe groeps kampeersafari BotswanaLuxe groeps kampeersafari Botswana
9 dagen
Vanaf € 6.495,- p.p.
Safari Zambia Kafue National ParkSafari Zambia Kafue National Park

Bekijk alle kleinschalige vakanties

Kleinschalige accommodaties

Tijdens een kleinschalige vakantie kunt u in verschillende accommodatietypen verblijven. Kleinschalig, gastvrij en sfeervol. Zo kunt u denken aan een boutique hotel, guesthouse, tented camp, chalet op een wine estate, safarilodge of mobiele safaritenten. We hebben de mooiste accommodaties voor u geselecteerd. In steden zoals Kaapstad, Johannesburg, Windhoek en Lilongwe, in wildparken als Timbavati Game Reserve, South Luangwa National Park, Okavango Delta en Hwange National Park en in natuurgebieden als de Kaapse Wijnlanden, Zomba Plateau en Spitzkoppe.

Voordelen kleinschalige vakanties

Behalve dat kleinschalige accommodaties zo prettig zijn om in te verblijven, heeft kleinschaligheid een ander, belangrijk voordeel. Kleinschaligheid spreidt de belasting op natuur en cultuur. Ervaring heeft geleerd dat kleinschalig toerisme beter is te combineren met natuurbehoud en verbetering van de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Toerisme heeft positieve en negatieve effecten op milieu, natuur en lokale bevolking. Aan de ene kant worden lokale natuur en cultuur verstoord en wordt het milieu vervuild. Aan de andere kant zorgt toerisme voor inkomsten op de bestemming waardoor geïnvesteerd kan worden in educatie, gezondheidszorg, werkgelegenheid en natuurbehoud. Daarom bieden wij duurzame reizen aan die positieve gevolgen van toerisme vergroten en de negatieve gevolgen verkleinen. Lees meer over onze kleinschalige en duurzame reizen.

Bent u ook in voor een kleinschalige vakantie?

Neem vrijblijvend contact met ons op

VvKR: Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties

Als kleinschalige reisorganisatie is Fair Mundo Travel aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties. De VvKR is een branchevereniging met meer dan 400 leden. Deze reisorganisaties zijn, net als Fair Mundo Travel, gericht op kleinschalige vakanties. Lees meer over de VvKR.