South Luangwa National Park

South Luangwa National Park

Zambia

Bekijk Zambia Reizen     Neem contact op

South Luangwa National Park

South Luangwa National Park

South Luangwa National Park in Zambia is volgens kenners een van de beste safariparken van heel Afrika. Het nationale park heeft zijn naam te danken aan de Luangwa rivier die door het park slingert.

De hoeveelheid wild dat in de buurt van de rivier en in de rivier zelf kan worden gespot is overweldigend. Dit levert onvergetelijke wildlife spektakels op, zowel overdag als 's nachts. Grote delen van South Luangwa National Park liggen geïsoleerd en vormen een wildernis weg van de massa. Dit wildpark is een must see voor elke safariliefhebber en is een absolute aanrader voor een safari reis door Zambia.

Bekijk alle Zambia Rondreizen

De Luangwa rivier

De Luangwa rivier slingert door South Luangwa National Park. Bijzonder is dat deze rivier ondanks zijn enorme lengte zo weinig is aangetast door de mens. Hier vindt u geen stuwmeren of commerciële landbouwgrond op de oevers.

Hierdoor zijn door de seizoenen heen de fluctuaties in waterniveaus duidelijk zichtbaar. Ieder jaar verandert de loop van de rivier. Als in het droge seizoen de waterstand van de rivier laag is, zijn de hoeveelheid nijlpaarden die bij elkaar worden gespot ongekend.

De steeds veranderende loop van de Luangwa rivier maakt dat camps en lodges gelegen op de oever aan het eind van het droge seizoen worden afgebroken en aan het begin weer worden opgebouwd. Soms heeft de hoge waterstand de oevers zo aangetast dat het camp zelfs op een andere plaats moeten worden opgebouwd.

South Luangwa National Park wordt Leopard Valley genoemd

South Luangwa National Park staat bekend vanwege de luipaarden en wordt niet voor niets ook wel Leopard Valley genoemd. Ook maakt u grote kans om wild dog, leeuw en hyena waar te nemen.

In dit national park komen vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor, behalve de neushoorn. Deze is hier door stroperij uitgestorven.

Daarnaast heeft het park een aantal bijzondere diersoorten zoals de Thornicrofts giraffe, Cookson wildebeest en Crawshays zebra. Door de waterrijke omgeving is South Luangwa National Park een paradijs voor vogelliefhebbers. Beroemd zijn de carmine bee-eaters die in de steile wand van de rivier nesten. In september en oktober vliegen deze knalroze gekleurde foto's af en aan. 

Bekijk alle Zambia Rondreizen

Activiteiten in South Luangwa National Park

Game drives in open safarivoertuig met ranger is in South Luangwa National Park vaak erg lonend. De combinatie van grote wildaantallen en kwalitatief zeer goede gidsen maken safari's in dit gebied succesvol en onvergetelijk. Night drives zijn game drives die na zonsondergang plaatsvinden. Dit vergroot de kans op het spotten van nachtdieren. Roofdieren als luipaarden en leeuwen worden actief. Misschien volgt u er wel een tijdens zijn jacht.

South Luangwa National Park heeft een beperkte infrastructuur. Dit komt onder andere door overstromingen in het natte seizoen en steeds veranderen loop van de Luangwa rivier. Dit wildpark is dan ook uitstekend geschikt voor wandelsafari's. Dit kunnen safari's zijn vanuit de lodge. Of maakt u liever een één- of meerdaagse walking safari tussen verschillende bush camps?

In sommige delen van het park zijn mountainbike safari's mogelijk. Deze avontuurlijke safari's kunnen worden gecombineerd met een game drive.

Door de ligging in het oosten van Zambia kan South Luangwa makkelijk worden gecombineerd met een strandvakantie aan Lake Malawi. Heerlijk om na een enerverende safari reis nog even te relaxen voordat u terug naar huis vliegt. In de Rondreis Zambia Malawi staat deze mogelijkheid beschreven.

Meest bekeken reizen met South Luangwa National Park:

12 dagen
Vanaf € 5.195,- p.p.
Rondreis Zambia MalawiRondreis Zambia Malawi
16 dagen
Vanaf € 3.280,- p.p.
Groepsreis Zambia MalawiGroepsreis Zambia Malawi
9 dagen
Vanaf € 3.395,- p.p.
Rondreis Zambia met privé gidsRondreis Zambia met privé gids

Bekijk alle Zambia Rondreizen    of     Neem vrijblijvend contact op

Andere Wildparken in Zambia:

Behalve South Luangwa National Park heeft Zambia verschillende andere prachtige wildparken zoals: