Safari Zambia

Zambia

Safari's

Bekijk Safari's Zambia     Neem contact op

Safari Zambia met Fair Mundo Travel

Safari Zambia betekent reizen door uitgestrekte wildparken met heel veel wilde dieren. Op safari gaan in Zambia staat garant voor unieke en onvergetelijke ervaringen.

Zambia is als safariland nog niet erg bekend. Daarom is het de perfect bestemming voor natuur- en safariliefhebbers. Ook, of misschien wel, juist als u al meer van Afrika heeft gezien, een ervaren safari ganger bent en wilde dieren graag met zo weinig mogelijk andere reizigers wilt observeren, dan zijn safari's in Zambia een absolute aanrader.

Bekijk alle Safari's Zambia

Safari's in Zambia zijn sterk seizoensgebonden. De meeste wildparken in Zambia worden doorkruist door grote rivieren die in het regenseizoen buiten hun oevers treden. Zand- en gravelwegen komen onder water te staan. Veel accommodaties zijn daarom alleen in het droge seizoen geopend. De beste reisperiode voor safari's in Zambia is daarom van april/mei tot oktober/begin november.

Populairste Safari's Zambia

Zambia biedt fantastische safari mogelijkheden. We hebben de populairste safari's voor u op een rijtje gezet. Wij bieden individuele safari reizen naar Zambia aan. Deze reizen maken wij op maat, waarbij uw wensen centraal staan. Onze kleinschalige groepsreizen naar Zambia hebben een maximale groepsgrootte van 12 personen en hebben vaste vertrekdata en reisduur. Wilt u alle Safari reizen naar Zambia zien? Bekijk hier dan alle Safari's Zambia

9 dagen
Vanaf € 6.495,- p.p.
Safari Zambia Kafue National ParkSafari Zambia Kafue National Park
16 dagen
Vanaf € 3.280,- p.p.
Groepsreis Zambia MalawiGroepsreis Zambia Malawi

Safari's in de Top 3 Mooiste Wildparken van Zambia

De safariparken in Zambia liggen ver uit elkaar. Om deze afstanden te overbruggen worden binnenlandse vluchten vaak gecombineerd met kortere vluchtjes in een klein vliegtuigje, de zogeheten fly-in safari's.

Het is moeilijk om een keuze te maken uit de safariparken die Zambia rijk is. We hebben met moeite een top 3 samengesteld, maar doen daarmee andere wildparken eigenlijk te kort. Ook North Luangwa National Park, Luambe National Park, Liuwa Plain National Park, Kasanka National Park en Bangweulu Swamps zijn absoluut hoogtepunten en bezienswaardigheden van Zambia.

Bekijk alle Safariparken Zambia1. Safari South Luangwa National Park, Zambia

Safari's in South Luangwa National Park concentreren zich veelal rond de Luangwa rivier die door het wildpark slingert. Een groot deel van het park is niet toegankelijk via de weg. Deze ongerepte en onaangetaste natuur is een walhalla voor wilde dieren. Het wildpark staat bekend om de vele roofdieren en wordt niet voor niets Leopard Valley genoemd. Ook voor vogelaars is dit safaripark, met meer dan 450 soorten, een paradijs.

Vanwege het beperkte zandwegennet bestaan safari's in dit wildpark niet alleen uit game drives in een open safarivoertuig. South Luangwa National Park is de bakermat van de wandelsafari's. Ranger en natuurbeschermer Norman Car is de grondlegger van de wandelsafari op het Afrikaanse continent. Inmiddels zijn vele gidsen in zijn voetsporen gevolgd.

U kunt wandelsafari's maken van een paar uur tot een aantal dagen. In het laatste geval loopt van bush camp naar bush camp. Het mooie van wandelsafari's is dat u behalve het spotten van groot wild ook oog heeft voor kleine dieren. Reukzintuigen worden continu getriggerd door onvergtelijke geuren van de bush.

Self drive safari's in de eigen huurauto zijn ook mogelijk. Door de uitgestrektheid en beperkte wegennet van het safaripark is het spotten van wildlife niet eenvoudig. Een combinatie van self drive safari's en game drives onder leiding van safarigidsen kan dan uitkomst bieden.
2. Safari Lower Zambezi National Park, Zambia

Safari's in Lower Zambezi National Park zijn erg divers. De machtige Zambezi rivier is het hele jaar door een belangrijke waterbron. Het permanent aanwezige water heeft een enorme aantrekkingskracht op wilde dieren. Die komen naar de oevers om te drinken en te baden. De Zambezi rivier vormt de grens met buurland Zimbabwe.

Aan de overkant ligt Mana Pools National Park, één van Zimbabwe's belangrijkste safariparken. Samen met Lower Zambezi National Park vormt het een immens gebied waar wildlife vrij kan migreren. Mits ze de oversteek door een met krokodillen en nijlpaarden gevulde rivier durven te wagen natuurlijk.

De Zambezi rivier biedt uitstekende safari mogelijkheden. Tijdens bootsafari's kunt u een groot deel van de rivier en de oevers verkennen. Kanosafari's zijn voor de avonturiers, zeker als er wordt gekozen voor een meerdaagse safari met overnachten op een eilandje in de Zambezi. Game drives met gids in een open safarivoertuig gaat zowel over de oevers van de rivier als verder het binnenland in. Zo maakt u kennis met verschillende leefomgevingen en daarmee verschillend wildlife.
3. Safari Kafue National Park, Zambia

Kafue National Park is een wat minder bekend safaripark van Zambia. Eigenlijk vinden we dat onbegrijpelijk want Kafue National Park is juist één van onze favorieten. Een combinatie van uitgestrektheid, weinig andere reizigers en vele wilde dieren en vogelsoorten doet ons safarihart sneller kloppen.

Busanga Plains, in het noorden van Kafue National Park, laat een onuitwisbare indruk achter. Dit deel van het safaripark is maar een gedeelte van het jaar begaanbaar. De mogelijke safari activiteiten verschillen dan ook sterk per reisperiode. Zo staan in het begin van het droge seizoen de Busanga Plains nog grotendeels onder water. Bootsafari's en mokorosafari's in een traditionele kano staan dan centraal. Gedurende de maanden mei tot en met oktober vallen de vlaktes steeds verder droog en worden safari's met gids in een open jeep steeds belangrijker. Tijdens de laatste maanden van het droge seizoen zijn bootsafari's en mokorosafari's niet meer mogelijk. Alhoewel er dan nog steeds grote moerasachtige dele zijn waar veel watervogels en waterantilopen te vinden zijn.

Een absoluut hoogtepunt tijdens een verblijf op Busanga Plains is een ballonsafari. Het is zo indrukwekkend het landschap met de vele waterwegen van bovenaf te bewonderen. Een prachtige zonsopgang die de lucht van paars naar rood, oranje en geel kleurt. En niet te vergeten het zicht op de vele wilde dieren: leeuwen, nijlpaarden, fish eagles hoog in de boom en lechwe-antilopen overal waar je kijken kunt.

Kafue National Park is goed te combineren met andere safariparken in Zambia. Bovendien ligt een combinatie met de indrukwekkende Victoria Falls voor de hand.


Op Safari in Zambia met Fair Mundo Travel

Als sinds 2006 zijn wij Zambia-specialist. Met veel plezier delen wij onze passie voor dit prachtige safariland met u. Uit eigen ervaring kunnen we vertellen over de lodges, tented camps en safarimogelijkheden. Onze Zambia-voorbeeldreizen laten u zien wat er zoal mogelijk is en dienen ter inspiratie. We stellen de reizen op maat samen, helemaal afgestemd op uw wensen. Heeft u plannen voor een safari naar Zambia? Of wilt u weten of een Zambia reis bij u past? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Neem contact op

Andere Mooie Safari Landen

Behalve een safari in Zambia zijn er ook uitstekende safari mogelijkheden in andere landen. Wat dacht u van: