Zambia vakantie Lower Zambezi South Luangwa

Zambia vakantie met verblijf in lodges en bush camps

Lower Zambezi en South Luangwa National Park

Vraag Offerte aan     Neem contact op

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Zambia vakantie met verblijf in lodges en bush camps

9 dagen | Vanaf € 4.875,- per persoon
 

Lower Zambezi National Park en South Luangwa National Park

Tijdens deze vakantie reist u naar twee belangrijke wildparken van Zambia: Lower Zambezi National Park en South Luangwa National Park.

De combinatie van beide parken zorgen voor grote afwisseling in de reis. Niet alleen landschappelijk is deze Zambia vakantie erg divers, ook de daarmee samenhangende safari's variëren sterk.

Reisprogramma Zambia vakantie Lower Zambezi National Park & South Luangwa National Park:

Vraag Offerte aan

In Lower Zambezi National Park heeft de Zambezi-rivier een grote aantrekkingskracht op wildlife. Natuurlijk kunnen de oevers verkend worden tijdens een game drive, maar met een bootsafari kan het wildlife vanaf het water worden gezien. Dieren komen naar de waterkant om te drinken of te baden. Bijzonder is als olifanten de rivier oversteken tussen Zambia en Zimbabwe.

Een avontuurlijke kanosafari maakt het spotten van wildlife extra speciaal. South Luangwa National Park staat bekend om de luipaarden en wild dogs, dieren die bij menig safariliefhebber hoog op het lijstje staan. In dit park kunnen prachtige game drives worden gemaakt. Ook leent het zich uitstekend voor wandelsafari's. Dit kan als ochtend of middag activiteit maar ook als safari tussen bush camps.

Verlenging

Deze Zambia vakantie kan op verschillende manieren worden verlengd, bijvoorbeeld met een verblijf in Kafue National Park of bij Lake Malawi. Ook is het mogelijk om een bezoek aan de Victoria Falls toe te voegen.

Hoogtepunten Zambia vakantie Lower Zambezi National Park & South Luangwa National Park:

Review van klanten over Zambia Vakantie Lower Zambezi National Park & South Luangwa National Park:

Door Robert Mousset

Na een aantal weken gewerkt te hebben in een ziekenhuis in Malawi, heb ik een fantastische reis door Zambia gemaakt. Door de lokale expertise en het persoonlijke contact met Marja, sloot deze reis precies aan bij mijn wensen. De accommodaties vormden de perfecte uitvalslocaties voor prachtige safari en brachten daarnaast veel ontspanning. Bij onverwachte situaties tijdens de reis...bood Fair Mundo Travel alle noodzakelijke ondersteuning. Veel dank Fair Mundo Travel voor het realiseren van mijn droomreis!

Door Ka Man

We hebben een 14-daagse rondreis gemaakt door twee parken in Zambia. Na een dag in Lusaka, zijn we gestart in Kafue National Park...De opbouw was perfect...We hebben tijdens de game drive en in de kampen prachtige momenten beleefd: vechtende hippos, jagende cheeta, een leeuwin die langs liep bij de lunch en daarna voor de ingang van onze tent ging liggen en olifant 1 meter naast mijn zoon's bed. In de 2e week zijn we naar South Luangwa National Park gevlogen...Wilde honden, een hyena en luipaard op 1 sighting, bavianen die een luipaard uit de boom wilden drijven. Zeer indrukkend!...We hebben wederom een prachtige reis gemaakt via Fair Mundo Travel, super bedankt!

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1-3: LOWER ZAMBEZI NATIONAL PARK

Op de luchthaven van Lusaka wordt u opgewacht voor een air transfer in een klein vliegtuigje naar de airstrip bij Lower Zambezi National Park (circa 30 minuten).  Vervolgens  brengt een korte road transfer u naar de accommodatie.  Met wat geluk spot u de eerste wilde dieren van deze reis.Tijdens u verblijft maakt u safari's onder leiding van een deskundige gids.

Lower Zambezi National Park is het jongste nationale park van Zambia. De Zambezi rivier vormt de zuidkant van het park en eveneens de grens met Zimbabwe. Aan de overzijde van de rivier ligt aan de Zimbabwaanse kant het bekende Mana Pools National Park. Chiawa Game Management Area grenst aan de westzijde van Lower Zambezi National Park. Door afwezigheid van hekken is dit een enorm wildlife gebied. Grote kuddes buffels en olifanten worden regelmatig grazend op eilandjes in het midden van de rivier gezien, maar ook zwemmend in de rivier tussen Zimbabwe en Zambia. In Lower Zambezi National Park leven grote kuddes impala’s, maar ook kudu, waterbuck en zebra komen veel voor. Leeuw, luipaard en hyena zijn de belangrijkste roofdieren, en ook wild dogs kunnen worden gespot. In de rivier zijn altijd krokodillen en nijlpaarden aanwezig. Er komen hier circa 350 vogelsoorten voor.

Baines River Camp is gelegen in Lower Zambezi National Park. Het camp is vernoemd naar de beroemde kunstenaar en ontdekkingsreiziger Thomas Baines.Het camp heeft een koloniale stijl en ligt prachtig op de oevers van de Zambezi rivier. Doordat het camp niet is omheind, kan wildlife in het camp komen. Olifanten komen regelmatig de smakelijke bush bij het zwembad proeven. Baines River Camp heeft een eetruimte, stijlvolle lounge met open haard voor kille avonden en ruim terras met zicht op de rivier. Er worden diverse activiteiten aangeboden zoals game drives in een open safarivoertuig, wandelsafari’s, bootsafari’s, zonsondergang bootcruises en kanosafari’s. Baines River Camp heeft verschillende kamertypen, alle met en-suite badkamer en privé veranda.

WAT IS EEN FLY-IN SAFARI?

Een fly-in safari is een fantastische beleving. In een klein vliegtuigje gaat u van de ene lodge of tented camp naar de andere. Een fly-in safari is ideaal als u moeilijk toegankelijke wildparken wilt bezoeken of in korte tijd grote afstanden wilt overbruggen. Doordat de vliegtuigjes niet hoog vliegen is alles op de grond goed te zien. U ziet landschappen veranderen. En met wat geluk kunt u zelfs wildlife spotten, zoals kuddes olifanten, buffels of giraffen. Er wordt gebruik gemaakt van een (kleine) luchthaven of landingsstrip. Na de landing wordt u naar de lodge of het tented camp gebracht en bent u klaar voor de safari activiteiten. Niet zelden maakt u 's ochtends een safari  in het ene reservaat en 's middags in een andere, met een totaal ander landschap en andere diersoorten.

DAG 4-5: SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK

Een air transfer brengt u naar Lusaka. Vervolgens vliegt u naar Mfuwe airport bij South Luangwa National Park. Hier staat een road transfer voor u klaar naar de accommodatie.Op deze luxe locatie kunt safari's maken, maar ook het lokale dorp bezoek of u laten verwennen tijdens een spa behandeling.

South Luangwa National Park is volgens kenners een van de beste safariparken van heel Afrika. Het heeft zijn naam te danken aan de Luangwa rivier die door het park slingert. Als in het droge seizoen de waterstand van de rivier laag is, zijn de hoeveelheid nijlpaarden die bij elkaar worden gespot ongekend. South Luangwa National Park staat bekend vanwege de luipaarden en wordt niet voor niets ook wel Leopard Valley genoemd. Ook maakt u grote kans om wild dog, leeuw en hyena waar te nemen. In South Luangwa komen vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor, behalve de neushoorn. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers. Beroemd zijn de carmine bee-eaters die in de steile wand van de rivier nesten.

Kafunta River Lodge is gelegen aan de Luangwa rivier en biedt een schitterend uitzicht op de rivier en het uitgestrekte landschap van South Luangwa National Park. De safarilodge heeft een ruime lounge en eetruimte die gebouwd zijn om een wilde mangoboom. De houten veranda en de hide bieden zicht over de uitgestrekte vlaktes en de nabij gelegen waterpoel die ’s avonds is verlicht. Er is een zwembad en hot tub. Kafunta River Lodge biedt diverse activiteiten aan. Onder leiding van een deskundige gids worden ochtend en middag game drives gemaakt in een open 4WD. De night drives vergroten de kans op het spotten van actieven roofdieren (waar onder de luipaard waar South Luangwa zo bekend om is) en nachtdieren. De walking safari’s worden begeleid door een gekwalificeerde gids en bewapende scout. Een spa behandeling of bezoek aan lokaal dorp behoort ook tot de mogelijkheden. De chalet heeft een rieten dak en is voorzien van en-suite badkamer. Vanaf de privé veranda kunnen olifanten regelmatig van dichtbij worden gezien.

DAG 6: SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK

Een game drive transfer brengt u naar het zuidelijk deel van South Luangwa National Park van waaruit safari's worden gemaakt.

Island Bush Camp is gelegen op de oevers van de Luangwa rivier in het zuiden van South Luangwa National Park. Het kleinsclaige, rustieke camp ligt ver weg van de gebaande paden waardoor u verzekerd bent van een pure  bush beleving. Het centrale deel van Island Bush Camp bestaat uit een lounge, eetruimte en bar. Het rieten dak is om de bomen heen gebouwd. Er is een boma waar ’s avonds rond het kampvuur ervaringen met andere safariliefhebbers worden gedeeld. Het bush camp beschikt over beperkte elektriciteit. Het camp wordt sfeervol verlicht met paraffine lampen. Walking safari’s worden ’s ochtends en ’s middags aangeboden en begeleid door een bewapende scout. Ook is het mogelijk om een walking safari tussen twee bush camps te maken. Het camp biedt eveneens game drives aan. Na zonsondergang wordt een spotlight gebruikt om nachtdieren te spotten. De chalet staat op een verhoogd platform en heeft daardoor goed utzicht op de rivier en bush. De en-suite badkamer is voorzien van toilet en bucket shower met warm water.

DAG 7-8: SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK

Op dag 7 maakt u een wandelsafari van Island Bush Camp naar Three Rivers Camp. De gids zal met u overleggen of u de hele afstand (circa 10 kilometer) wilt wandelen of dat het eerste deel een game drive zal worden gemaakt. Zo wordt de wandelsafari afgestemd op uw voorkeur en belangstelling en ook op lokale omstandigheden als wildlife en temperatuur. Op dag 8 kunt u safariactiviteiten vanuit Three Rivers Camp ondernemen. Heerlijk relaxen en genieten van het uitzicht vanuit het camp kan natuurlijk ook.

Three Rivers Camp in Zambia is gelegen op een fantastische locatie in het zuiden van South Luangwa National Park. Het luxe bush camp biedt zicht op de Luangwa rivier, terwijl rechts de monding van de Kapamba en links de Lusangazi rivier te zien zijn. De naam voor het camp was daarmee geen moeilijke keuze. Dit afgelegen deel van het nationale park staat garant voor een exclusieve safaribeleving. Hier komen weinig medereizigers terwijl er een uitstekende concentratie wildlife is. Three Rivers Camp heeft een elegante lounge, bar en eetruimte. De vuurplaats heeft een comfortabele zithoek. Centraal in het camp ligt een waterpoel. De safaritent staat op een verhoogd platform. De en-suite badkamer is voorzien van een binnen- en buitendouche. ’s Nachts wordt het hoge privé omgetoverd tot een romantische plek om te slapen onder de sterren. Three Rivers Camp biedt game drives en walking safari's aan. Beide eindigen vaak met een night drive om nachtdieren te spotten. Ook is het mogelijk om een walking safari tussen camps te maken.

DAG 9: LUSAKA

Een road transfer brengt u naar de luchthaven van Mfuwe van waaruit u naar Lusaka vliegt.

De reis kan desgewenst worden verlengd met bijvoorbeeld Lake Malawi, Victoria Falls of Kafue National Park.

Vraag Offerte aan

Deze Zambia safari heeft geen vaste reisdata en kan op elk gewenst moment van mei tot en met oktober starten. Bovendien kan deze reis aan uw wensen worden aangepast. Deze reis dient vooral ter inspiratie om te laten zien wat zoal mogelijk is. Het kan worden gewijzigd, verlengd of verkort, kortom geheel op maat worden aangepast. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Vraag Offerte aan

Prijsindicatie vanaf
€ 4.875,- per persoon


Gebaseerd op laagseizoen bij twee samenreizende personen.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdatum, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten van uw reis weten. Neem contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Zambia Vakantie Lower Zambezi National Park & South Luangwa National Park:

Door Robert Mousset

Na een aantal weken gewerkt te hebben in een ziekenhuis in Malawi, heb ik een fantastische reis door Zambia gemaakt. Door de lokale expertise en het persoonlijke contact met Marja, sloot deze reis precies aan bij mijn wensen. De accommodaties vormden de perfecte uitvalslocaties voor prachtige safari en brachten daarnaast veel ontspanning. Bij onverwachte situaties tijdens de reis...bood Fair Mundo Travel alle noodzakelijke ondersteuning. Veel dank Fair Mundo Travel voor het realiseren van mijn droomreis!

Door Ka Man

We hebben een 14-daagse rondreis gemaakt door twee parken in Zambia. Na een dag in Lusaka, zijn we gestart in Kafue National Park...De opbouw was perfect...We hebben tijdens de game drive en in de kampen prachtige momenten beleefd: vechtende hippos, jagende cheeta, een leeuwin die langs liep bij de lunch en daarna voor de ingang van onze tent ging liggen en olifant 1 meter naast mijn zoon's bed. In de 2e week zijn we naar South Luangwa National Park gevlogen...Wilde honden, een hyena en luipaard op 1 sighting, bavianen die een luipaard uit de boom wilden drijven. Zeer indrukkend!...We hebben wederom een prachtige reis gemaakt via Fair Mundo Travel, super bedankt!

 • accommodaties, maaltijden, drankjes, activiteiten, park fees en wegtransfers conform dag-tot-dag beschrijving
 • air transfers in een klein vliegtuigje conform dag-tot-dag beschrijving (Lower Zambezi National Park)
 • retourvlucht tussen Lusaka en Mfuwe (South Luangwa National Park)
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen op reis
 • uitgebreide reisbescheiden met Nederlandstalige (bestemmings)informatie en alle ins en outs die het reizen op de bestemming vergemakkelijkt
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • retourvluchten Lusaka
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan