Groepsreis Zambia Malawi

Kleinschalige groepsreis

Zambia en Malawi

Verblijf in accommodaties

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Groepsreis Zambia Malawi

16 dagen | Vanaf € 3.380,- per persoon
 

Kleinschalige groepsreis met verblijf overwegend in accommodaties

Deze groepsreis Zambia Malawi is een prachtige combinatie van safari, natuur en strand. De maximale groepsgrootte is 12 personen.

Twee professionele gidsen begeleiden deze kleinschalige groepsreis. Ze zullen u met passie vertellen over het land, natuur, wilde dieren, cultuur en bevolking. De groepsreis is erg veelzijdig. In Zambia ligt de nadruk op wildlife en safari's.

De groep reist naar Lower Zambezi National Park en South Luangwa National Park, twee fantastische wildparken die bekend staan om de uitstekende kansen op wildlife te spotten.

De kleine groep laat Zambia vervolgens achter zich en reist naar Malawi. Hier staat een combinatie van landschap, natuur en safari centraal. De kleinschalige groepsreis wordt afgesloten aan Lake Malawi: heerlijk relaxen, zwemmen, snorkelen, kajakken en zonnen.

Reisprogramma Groepsreis Zambia Malawi:

Vraag Offerte aan

De groepsreis Zambia Malawi begint in Lusaka, Zambia. Vervolgens reist u in een kleine groep naar Lower Zambezi National Park. Hier gaat u op safari, wel dan wel heel bijzonder, namelijk in een kano! U peddelt met de stroom mee de Zambezi rivier af en gaat wild kamperen op een eiland midden in de rivier. Deze reis biedt veel afwisseling, ook in de soorten safari's die worden gemaakt.

Behalve de kanosafari op de Zambezi rivier, gaat u wild spotten tijdens game drives in een open safarivoertuig en met een lokale gids. In South Luangwa National Park wordt de game drive zelfs na zonsondergang verlengd tot een night drive. De ranger zoekt dan met een spotlight naar nachtdieren. Roofdieren, zoals leeuwen en luipaarden, gaan na zonsondergang op jacht. Met een beetje geluk ziet u actieve roofdieren tijdens de night drive.

Wandelsafari's en bootsafari's worden tijdens de groepsreis ook gemaakt. Zambia staat bekend om de uitstekende wandelsafari's. Hierbij gaat het niet alleen om het zien van grote zoogdieren. Juist de kleinere dieren, planten, bomen zijn tijdens een wandelsafari erg interessant. En natuurlijk worden sporen van wildlife ook bekeken. Voor de ultieme bootsafari moet u in Liwonde National Park zijn. Heerlijk relaxt vaart u over de Shire rivier terwijl olifanten op de oevers staan te drinken, nijlpaarden in het water liggen te knorren en u de roep van de fish eagle boven uw hoofd hoort.

Mount Mulanje is Malawi is een prachtig natuurgebied waar met gids wandelingen worden gemaakt. De groepsreis Zambia Malawi wordt afgesloten op een onbewoond eiland in Lake Malawi. Hier is het fijn om alle indrukken van de reis te laten bezinken. Wat zwemmen, snorkelen, kajakken en zonnen maken dat u uitgerust en fit weer naar huis vliegt.

Hoogtepunten Groepsreis Zambia Malawi:

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1: LUSAKA

De groepsreis Zambia Malawi begint op de luchthaven van Lusaka in Zambia. Hier staat een transfer voor u klaar naar de accommodatie. 's Middags ontmoet u de medereizigers. De gids geeft een briefing over de groepsreis door Zambia en Malawi.

Lusaka ligt in het centraal-zuidelijk deel van Zambia op een plateau op 1.280 meter hoogte. Lusaka is sinds 1935 de hoofdstad. Het is een typisch moderne Afrikaanse stad: druk, veel mensen en hectisch verkeer. Ondanks alle drukte is Lusaka ook een groene stad. Allerlei bomen zorgen in hun bloeitijd voor prachtige kleuren. Overal in de stad zijn de paars bloeiende Jacaranda's te zien. En ook de oranjerode Flamboyant Tree en de vele Oleanders zorgen voor een fris en vrolijk straatbeeld. Er zijn vele, gezellige restaurants in de stad, maar ze zijn niet zo makkelijk te vinden. Acacia Park en Arcades is goede plek om te beginnen. In the Showgrounds, bij Manda Hill, komen restaurants en bars 's avonds tot leven. Lusaka heeft vele levendige markten. Er wordt werkelijk van alles verkocht: van groente en fruit tot vis, tweedehands kleding, tabak, fietsonderdelen en gereedschap. Voor souvenirs kunt u beste naar Kabwata Cultural Village gaan.

DAG 2: KAFUE RIVER

Vandaag vertrekt de groep naar het laagland van de Zambezi vallei en de Kafue River. 's Avonds geniet u op het verhoogde deck van een prachtige zonsondergang. U overnacht in een accommodatie die gelegen is op de oevers van de Kafue River.

De Kafue River is de langste rivier die in z'n geheel in Zambia ligt. De rivier ontspringt op een plateau net ten zuiden van de grens met D.R. Kongo en mondt uiteindelijk uit in de Zambezi rivier. De Kafue River stroomt door Kafue National Park. Als zijrivier van de Zambezi rivier is de Kafue River ook belangrijk voor Lower Zambezi National Park. 

DAG 3-4: LOWER ZAMBEZI

De komende twee dagen staan in het teken van avontuur: verken Lower Zambezi per kano! U peddelt in een kano over de Zambezi rivier. Stroomafwaarts peddelt u eerst langs kleine dorpjes en een schitterend landschap met veel vogels. Daarna komt u in een gebied met nijlpaarden, krokodillen en veel ander wildlife. Er wordt één nacht wild gekampeerd op een eilandje in de Zambezi rivier. Aan het einde van de tweedaagse kanosafari over de Lower Zambezi wordt u in een motorboot terug gebracht naar de accommodatie die stroomopwaarts is gelegen.

Lower Zambezi National Park is het jongste nationale park van Zambia. De Zambezi rivier vormt de zuidkant van het park en eveneens de grens met Zimbabwe. Aan de overzijde van de rivier ligt aan de Zimbabwaanse kant het bekende Mana Pools National Park. Chiawa Game Management Area grenst aan de westzijde van Lower Zambezi National Park. Door afwezigheid van hekken is dit een enorm wildlife gebied. Grote kuddes buffels en olifanten worden regelmatig grazend op eilandjes in het midden van de rivier gezien, maar ook zwemmend in de rivier tussen Zimbabwe en Zambia. In Lower Zambezi National Park leven grote kuddes impala’s, maar ook kudu, waterbuck en zebra komen veel voor. Leeuw, luipaard en hyena zijn de belangrijkste roofdieren, en ook wild dogs kunnen worden gespot. In de rivier zijn altijd krokodillen en nijlpaarden aanwezig. Er komen hier circa 350 vogelsoorten voor.

DAG 5: PETAUKE

De groepsreis Zambia Malawi gaat via de Great East Road naar Petauke. U komt langs vele dorpjes. Petauke is klein plattelands plaatsje en is een stopover locatie tussen Lusaka en de nationale parken.

DAG 6-8: SOUTH LUANGWA NATIONAL PARK

De komende dagen staat South Luangwa Nationaal Park centraal. Dit gebied is een van Afrika’s mooiste en onaangetaste wildparken. Hier worden olifanten, nijlpaarden, leeuwen, luipaarden en vele andere wilde dieren regelmatig gespot. Zelfs vanuit het zwembad van de accommodatie worden olifanten en nijlpaarden vaak gezien!

U maakt een game walk en game drives. De game drives vinden plaats in een open safarivoertuig onder leiding van een lokale gids. Tijdens een night drive maakt u grote kans op het spoten van nachtdieren en actieve roofdieren.

South Luangwa National Park is volgens kenners een van de beste safariparken van heel Afrika. Het heeft zijn naam te danken aan de Luangwa rivier die door het park slingert. Als in het droge seizoen de waterstand van de rivier laag is, zijn de hoeveelheid nijlpaarden die bij elkaar worden gespot ongekend. South Luangwa National Park staat bekend vanwege de luipaarden en wordt niet voor niets ook wel Leopard Valley genoemd. Ook maakt u grote kans om wild dog, leeuw en hyena waar te nemen. In South Luangwa komen vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor, behalve de neushoorn. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers. Beroemd zijn de carmine bee-eaters die in de steile wand van de rivier nesten.

DAG 9: LILONGWE

De groepsreis verruilt Zambia voor Malawi. U verblijft in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi.

Lilongwe is de hoofdstad van Malawi en ligt op 1.050 meter hoogte. Lilongwe begon ooit als een klein vissersdorpje aan de gelijknamige rivier. Door de ligging aan de belangrijkste noord-zuid route in het land en de goede verbinding met Zambia, groeide Lilongwe uit tot de grootste stad van Malawi. Lilongwe heeft een oud en nieuw centrum. In Old Town vindt u lokale markten, tabaksveilingen, kleine winkels, cafés en restaurants. New Town is het financiële en zakelijke centrum. Hier bevindt zich ook het parlementsgebouw.

DAG 10-11: MOUNT MULANJE

De reis gaat verder door de theeplantages waar Malawi beroemd om is, alvorens bij de accommodatie bij Mount Mulanje aan te komen. Er wordt een wandeling onder leiding van een gids gemaakt om de beken, watervallen en torenhoge pieken van Mount Mulange te zien.

Mount Mulanje is een granieten bergmassief ten oosten van Blantyre. De berg bestaat uit een groot, mooi begroeid plateau op circa 2.000 meter hoogte. Er zijn twintig pieken van 2.500 meter of hoger. Sapitwa is met ruime 3.000 meter het hoogste punt. Niet alleen van Malawi maar van heel centraal Afrika. Op de vlaktes rondom Mount Mulanje liggen kleine, typisch Afrikaanse dorpjes en uitgestrekte theeplantages. Mount Mulanje is een populair onder wandelaars en klimmers. Er kunnen korte en meerdaagse wandelingen worden gemaakt. Populair is de hike naar een een natuurlijk zwembad in de rotsen met een waterval. De inspanningen worden beloond met een verfrissende duik.

DAG 12-13: LIWONDE NATIONAL PARK

Liwonde National Park is prachtig gelegen aan de Shire rivier en wordt gekenmerkt door oude baobabs en hoge palmbomen. U gaat het park verkennen tijdens een bootsafari en game drives. U verblijft op de campsite en moet zelf de tent opzetten en afbreken. 

Liwonde National Park heeft een betoverende ligging: deels aan Lake Malombe, aan de Shire rivier en met zicht op de vruchtbare heuvels van Zomba in de verte. In dit rustgevende park hoeft u wildlife en natuur met weinig andere reizigers te delen. Tijdens een bootsafari vaart u over de Shire rivier. Olifanten komen naar de oevers om te drinken of nemen een bad in het verkoelende water. Hoe bijzonder is het om een kudde olifanten te zien met palmbomen op de achtergrond. De sightings tijdens een bootsafari blijven niet beperkt to olifanten. Nijlpaarden, krokodillen, waterbucks, impala's, buffels, kudu's, sable antilopen en vele, kleurrijke vogelsoorten zullen u niet ontgaan. Een game drive brengt u verder landinwaarts. Dit vergroot de kans op het spotten van leeuwen, cheeta's en zwart neushoorns.

DAG 14-15: LAKE MALAWI

De groepsreis wordt vervolgd naar Lake Malawi. Met een boot gaat u naar een ongerept eiland, ongeveer 10 kilometer voor de kust. Dit is dé plek om heerlijk te relaxen aan het einde van de reis. Maar natuurlijk kunnen ook allerlei activiteiten worden ondernomen zoals kajakken en snorkelen.

Lake Malawi is zonder twijfel de grootste natuurlijke bezienswaardigheid van het land. Dit zoetwatermeer is 590 kilometer lang en beslaat circa 20% van het oppervlakte van Malawi. Wie aan Lake Malawi denkt, denkt aan tropische stranden. De goudgele stranden nodigen uit om heerlijk te relaxen. Zonnebaden kan worden afgewisselend met allerlei activiteiten. Snorkelen en duiken staat voor velen hoog op het to-do lijstje en dat is niet zonder reden: in dit grote zoetwater meer leven meer vissoorten dan in welk ander meer dan ook. Door de meer dan 700 soorten kleurrijke cichliden lijkt het alsof je in een groot aquarium zwemt. Voor vogelaars is het meer en omgeving een paradijs.

DAG 16: LILONGWE

De reis gaat naar Lilongwe, waar de groepsreis Zambia Malawi eindigt en u afscheid neemt van de gids en medereizigers. Een transfer brengt u naar de luchthaven van Lilongwe. 

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen. 
 • De vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata (hebben dus geen minimum aantal deelnemers).
 • De overige data hebben een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is.
 • De data met * zijn reisdata met een Duits-sprekende gids. 

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2024
23 mrt 2024 - 07 apr 2024
06 apr 2024 - 21 apr 2024 *
25 mei 2024 - 09 jun 2024
15 jun 2024 - 30 jun 2024
29 jun 2024 - 14 jul 2024 *
13 jul 2024 - 28 jul 2024
27 jul 2024 - 11 aug 2024
24 aug 2024 - 08 sep 2024
07 sep 2024 - 22 sep 2024 *
21 sep 2024 - 06 okt 2024
05 okt 2024 - 20 okt 2024
19 okt 2024 - 03 nov 2024 *
02 nov 2024 - 17 nov 2024
16 nov 2024 - 01 dec 2024
07 dec 2024 - 22 dec 2024
Vertrekdata 2025
22 mrt 2025 - 06 apr 2025
14 jun 2025 - 29 jun 2025
28 jun 2025 - 13 jul 2025 *
26 jul 2025 - 10 aug 2025
23 aug 2025 - 07 sep 2025
06 sep 2025 - 21 sep 2025 *
20 sep 2025 - 05 okt 2025
04 okt 2025 - 19 okt 2025
18 okt 2025 - 02 nov 2025 *
01 nov 2025 - 16 nov 2025

Bij de prijs van deze accommodatiereis zijn de transfers inbegrepen. We bieden u hiermee een korting van € 60,- per persoon.
2024: € 3.380,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting. De lokale betaling bedraagt USD 300 per persoon.
2025: € 3.650,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting. De lokale betaling bedraagt USD 300 per persoon.

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 915,- (2024) / € 780,- (2025). Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de kamer mee te delen.
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening.

Vraag Offerte aan

 • transfer van luchthaven
 • 15 nachten avontuurlijke safari waarvan 12 nachten in chalets, (tented) lodges en guesthouses (tweepersoonskamers met en-suite badkamer) en 3 nachten kamperen in een tweepersoonstent
 • kampeerbenodigdheden inclusief beddengoed voor wild kamperen in Okavango Delta
 • transfer naar luchthaven
 • 2023: 15x ontbijt, 14x lunch en 7x diner; 2024: 15x ontbijt, 14x lunch en 6x diner
 • activiteiten conform dag-tot-dag beschrijving
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door twee professionele Engelssprekende gidsen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • drankjes
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze kleinschalige reis heeft maximaal 12 deelnemers. De vertrekdata met gegarandeerd vertrek hebben geen minimum aantal deelnemers. Op andere vertrekdata is het minimum aantal deelnemers 4. 

Gidsen
De groepsreis wordt begeleid door 2 Engels-sprekende gidsen/chauffeurs.

Verblijf
Dit is een avontuurlijke reis met verblijf overwegend in accommodaties. Er wordt één nacht wild gekampeerd op een eiland in de Lower Zambezi en twee nachten in Liwonde National Park. Een upgrade naar een safaritent is op aanvraag.

Mate van participatie
Dit is een reis met beperkte participatie, hetgeen betekent dat u gevraagd wordt zelf uw bagage te dragen, 's ochtends te assisteren bij het inpakken van de safaritruck en bij toerbeurt de gids te assisteren bij het bereiden van een maaltijd, indien deze niet door de accommodatie wordt verzorgd. Op de locaties waar gekampeerd wordt moet u tent zelf opzetten en afbreken (eenvoudig)

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen safari-wagen. De safari-truck heeft 12 vooruitkijkende zitplaatsen en 2 zitplaatsen voor chauffeur en gids.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan