Mount Mulanje

Mount Mulanje

Malawi

Bekijk Malawi Reizen     Neem contact op

Mount Mulanje

Mount Mulanje

Mount Mulanje is een granieten bergmassief in het zuiden van Malawi. Het ligt ten oosten van Blantyre op ongeveer een uurtje rijden.

De berg bestaat uit een groot, mooi begroeid plateau op circa 2.000 meter hoogte. Er zijn twintig pieken van 2.500 meter of hoger. Sapitwa is met ruime 3.000 meter het hoogste punt. Niet alleen van Malawi maar van heel centraal Afrika. Mount Mulanje is een populair onder wandelaars en klimmers.

Door de lokale bevolking wordt Mount Mulanje het "eiland in de lucht" genoemd omdat de toppen van de berg vaak uitsteken boven de omringende wolken. Op de vlaktes rondom Mount Mulanje liggen kleine, typisch Afrikaanse dorpjes en uitgestrekte theeplantages.

Bekijk onze rondreizen met Mount Mulanje:

15 dagen
Vanaf € 3.295,- p.p.
Self drive Malawi ZuidSelf drive Malawi Zuid
16 dagen
Vanaf € 3.280,- p.p.
Groepsreis Zambia MalawiGroepsreis Zambia Malawi

Korte en meerdaagse wandeltochten Mount Mulanje

De Mountain Club of Malawi heeft meerdere wandelroutes uitgezet, korte en meerdaagse. Tijdens wandelingen kan worden genoten van de groene natuur, meren, watervallen, verbluffende vergezichten, vogels als buizerd en adelaar en dieren als klipspringer en rock hare.

Mulanje heeft vele wandelpaden. Voor een korte wandeltocht is de hike naar een natuurlijk zwembad in de rotsen populair. De moeilijkheidsgraad is matig en daardoor voor velen geschikt. De inspanningen worden beloond door het zicht op een prachtig rotsbad met waterval. Het heldere water nodigt uit voor duik. Absoluut verfrissend want het bergwater is behoorlijk koud.

Op het plateau staan berghutten waar overnacht kan worden. Ideaal voor meerdaagse trektochten. De meeste hutten zijn erg basic. Een veel gelopen route is startend op de westelijke flank, via Sapitwa piek en dan afdalend via de oostelijke flank. 

Veel wandelpaden hebben steile en gevaarlijke stukken. Deze berg mag absoluut niet worden onderschat. Dit komt ook tot uiting in de naam van het hoogste punt van Mount Mulanje: Sapitwa. Dit zou een samenvoeging zijn van 'musapite' en 'sapitidwa'  dat respectievelijk betekent 'ga daar niet heen' en 'de plek waar je niet kan komen'. Genoeg redenen om de avontuurlijke tochten altijd met goede gidsen te maken. Overigens is het voor meerdaagse tochten ook mogelijk om dragers en een kok in te huren.

Beste reistijd Mount Mulanje

De beste reistijd voor Mount Mulanje wandelingen is van half april tot september. Deze droge en koelere maanden zorgen voor een aangenaam wandel klimaat. Maar let wel op verraderlijke mist die vooral in mei, juni en juli kan voorkomen. In het regenseizoen kunnen paden modderig en glad worden. Soms zijn paden door overstroming zelfs ontoegankelijk.

Bekijk alle Malawi Rondreizen