Zambia Victoria Falls

Zambia

De indrukwekkende Victoria Falls

Bekijk alle Zambia Reizen     Neem contact op

Zambia Bezienswaardigheden

Eén van Zambia's bekendste bezienswaardigheden zijn de machtige Victoria Falls. Deze Victoria Watervallen zijn te bewonderen vanuit het plaatsje Livingstone. Andere bezienswaardigheden zijn de ongerepte wildparken. Voor safariliefhebbers zijn de wildparken absolute hoogtepunten. Zambia biedt een breed scala aan safari mogelijkheden, van game drives tot wandelsafari's, kanosafari's, bootsafari's en ballonsafari's.

Bekijk onze rondreizen Zambia

We hebben de bezienswaardigheden in Zambia voor u ingedeeld in:

Zambia bezienswaardigheden: Nationale Wildparken en Privé Game Reserves

Belangrijke bezienswaardigheden in Zambia zijn ook ongerepte wildparken en game reserves. Hier treft u de ideale combinatie van veel wild en weinig toeristen. Game drives kunnen in vrijwel alle parken worden gemaakt. Sommige parken staan bekend speciale safari's. South Luangwa National Park bijvoorbeeld is uitermate geschikt voor wandelsafari's, terwijl Lower Zambezi National Park befaamd is om de kanosafari's en bootsafari's. En gaat u naar Kafue National Park? Dan is een hetelucht ballonsafari ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de reis.

Bekijk onze rondreizen Zambia

Zambia bezienswaardigheden: Nationale Natuurparken en Natuurreservaten

Wie Zambia zegt, zegt Victoria Falls. Op de grens met Zimbabwe stort de Zambezi rivier zich donderend 100 meter omlaag en creëert een enorme wolk aan nevel. Deze spray heeft omliggend een dicht regenwoud doen ontstaan. Natuurlijk zijn de Victoria Waterval een bezienswaardigheden op zich, maar ook de vele activiteiten die hier ondernomen kunnen worden, zijn een hoogtepunt tijdens een reis door Zambia.

Bekijk onze rondreizen Zambia

Zambia bezienswaardigheden: Steden en Plaatsen

Lusaka is de hoofdstad van Zambia. Het is een snelgroeiende stad. Hier treft u vele markten waar van allerlei spullen en etenswaren worden verkocht, maar ook nieuwe, moderne winkelcentra. Livingstone is gelegen in het zuidwesten van Zambia en is vernoemd naar de bekende ontdekkingsreiziger. Door de bezienswaardigheid Victoria Falls is Livingstone dé toeristische stad van het land.

Bekijk onze rondreizen Zambia