Kafue National Park

Kafue National Park

Zambia

Bekijk Zambia Reizen     Neem contact op

Kafue National Park

Kafue National Park

Kafue National Park is met een oppervlakte van meer dan 22.500 km2 (ruim de helft van Nederland) het grootste nationale park van Zambia.

Kafue is ook het oudste park van Zambia. Desalniettemin is het nog relatief onontwikkeld. Hier vindt u een ongerepte wildernis, ver weg van het massatoerisme.

Bekijk alle Zambia Rondreizen

De beboste oevers, rotsformaties, drassige vlaktes en uitgestrekte savannes vormen het leefgebied voor een grote verscheidenheid aan wildlife en vogelsoorten. Grote roofdieren die in Kafue National Park voorkomen zijn onder andere leeuwen, luipaarden, wild dogs en cheeta’s. Kafue National Park is een van onze favoriete wildparken voor safari's in Zambia.

Noord Kafue National Park: Busanga Plains

Busanga Plains liggen in het uiterste noorden van Kafue National Park. In en na het regenseizoen komen de enorme vlaktes grotendeels onder water te staan. Busanga Plains zijn dan vrijwel onbereikbaar. Als de vlaktes beginnen op te drogen zijn de meeste camps en lodges in eerste instantie per boot bereikbaar. Gedurende de droge maanden verandert het landschap snel en worden grote delen van de vlaktes goed berijdbaar.

Busanga Plains zijn een paradijs voor safariliefhebbers. Hier zijn grote aantallen nijlpaarden, lechwe’s, puku’s, roan antilopen, sable antilopen, zebra’s, waterbucks, olifanten, buffels en vogels te zien. Ook leeuwen worden vaak gespot. De beroemde documentaire Swamp Lion van National Geographic is hier opgenomen. Busanga Plains is ook een uitstekend leefgebied voor cheeta’s en wild dogs is. 

Midden en Zuid Kafue National Park: Kafue-rivier, Lake Itezhi-Tezhi en Nanzhila Plains

In het midden van het park bevinden zich de meeste accommodaties. Deze liggen veelal op de oostelijke oever van de Kafue rivier, die de grens tussen het nationale park en de GMA vormt. Wat zuidelijker ligt Lake Itezhi-Tezhi, een grote stuwdam.

In het midden en zuiden zijn behalve game drives ook bootsafari’s en kanosafari’s mogelijk. In het zuiden van Kafue liggen de Nanzhila Plains. De uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met miombo, mopane en palmbomen. De Nanzhila rivier treedt in het regenseizoen buiten haar oevers. Het waterlandschap is het leefgebied van vele vogelsoorten.

Bekijk onze rondreizen met Kafue National Park:

9 dagen
Vanaf € 6.495,- p.p.
Safari Zambia Kafue National ParkSafari Zambia Kafue National Park

Bekijk alle Zambia Rondreizen    of     Neem vrijblijvend contact op

Andere Wildparken in Zambia:

Behalve Kafue National Park heeft Zambia verschillende andere prachtige wildparken zoals: