Rondreizen Zambia

Zambia

Rondreizen

Bekijk Rondreizen Zambia     Neem contact op

Rondreizen Zambia

Bekijk alle rondreizen Zambia

Een rondreis Zambia betekent een reis ver weg van de gebaande paden. Hier vindt u geen massatoerisme, maar bijzondere bestemmingen en accommodaties waar kleinschaligheid en persoonlijke service voorop staat. 

Zambia is de bakermat van wandelsafari's, maar andere vormen van safari's zoals game drives, bootsafari's en kanosafari's brengen u zeker ook bij het vele wildlife in de grote wildparken. Tijdens een rondreis door Zambia is het ook mogelijk om kennis te maken met de lokale bevolking. En voor velen mogen de indrukwekkende Victoria Falls niet ontbreken in een rondreis.

Bekijk alle rondreizen Zambia

Meest Populaire rondreizen Zambia:

9 dagen
Vanaf € 6.495,- p.p.
Safari Zambia Kafue National ParkSafari Zambia Kafue National Park
16 dagen
Vanaf € 3.280,- p.p.
Groepsreis Zambia MalawiGroepsreis Zambia Malawi
9 dagen
Vanaf € 3.395,- p.p.
Rondreis Zambia met privé gidsRondreis Zambia met privé gids
12 dagen
Vanaf € 5.195,- p.p.
Rondreis Zambia MalawiRondreis Zambia Malawi

Rondreis Zambia: welke wildparken zijn een must see?

De wildparken in Zambia hebben een enorme grootte. Zelfs binnen hetzelfde wildpark kan het landschap en wildlife erg variëren. Daarom is het heel goed mogelijk om tijdens een rondreis Zambia op verschillende locaties binnen één wildpark te verblijven. Een combinatie van twee of meerdere wildparken behoort ook tot de mogelijkheden.

South Luangwa National Park is wellicht het bekendste wildpark van Zambia en mag voor velen niet ontbreken in een rondreis door Zambia. In dit wildpark kunnen game drives in een open safarivoertuig en wandel safari's worden gemaakt. South Luangwa National Park is wereldberoemd vanwege de grote kans op het spotten van luipaarden en wilde honden.

Zoals de naam als aangeeft, ligt Lower Zambezi National Park aan de Zambezi rivier. Deze ligging maakt het mogelijk om tijdens de rondreis naast game drives ook kano safari's en bootsafari's te maken.

Kafue National Park is een minder bekend wildpark en wordt niet zo vaak in een rondreis door Zambia opgenomen. Geheel onterecht wat ons betreft. Zeker de Busanga Plains in het noorden van het wildpark heeft ons hart gestolen.

Bekijk alle rondreizen Zambia

Mogelijkheden voor een rondreis Zambia

Zambia staat bekend om ongerepte wildernis en prachtige safariparken met heel veel wildlife. Door de diversiteit van de wildparken zijn er vele manieren om op safari te gaan, zoals te voet, in een open safarivoertuig, in een kano of boot. Sommige parken hebben een redelijk goede infrastructuur, in andere is het wegennet beperkt. Combinaties van game drives en wandelsafari's zijn dan een uitkomst.

Bovendien wordt de rondreis door Zambia zo een met afwisselende activiteiten. Landschappelijk verschillen de parken ook sterk, want eveneens bijdraagt aan de diversiteit van de reis. Behalve de wildparken en de immense Victoria Falls heeft Zambia ook bijzondere culturele hoogtepunten.

Een van de laatste grote tradities van Zuidelijk Afrika is Kuomboka dat "uit het water gaan" betekent. Er wordt de verhuizing van de Lozi koning gevierd van het natte Lealui dorp naar het drogere Limulunga dorp. Tijdens de ceremonie is veel traditionele dans en muziek. Het vindt eind maart/begin april plaats, afhankelijk van de waterstand van de Zambezi rivier.

Bekijk alle rondreizen Zambia

Vervoer tijdens individuele rondreizen Zambia

Tijdens een individuele rondreis in Zambia vindt het vervoer vaak via transfers plaats. Dit kunnen transfers tussen nationale parken of transfers binnen een park zijn. In het laatste geval wordt gesproken van een game drive transfer omdat de transfer naar de volgende accommodatie eigenlijk een safari is.

Een andere manier van vervoer is om gebruik te maken van een klein vliegtuigje of binnenlandse lijnvlucht. Wegens de beperkte infrastructuur in de nationale parken en de hoge prijzen van huurauto's leent Zambia zich minder goed voor self drives. Het is zeker wel mogelijk maar er wordt dan vaak voor gekozen om ook een aantal safari's met gids te maken. Alle individuele rondreizen maken we op maat, helemaal afgestemd op uw wensen.

Groeps rondreizen Zambia

In een kleine groep rondreizen door Zambia is een bijzondere ervaring. Er is een keuze uit accommodatiereizen en kampeerreizen. Sommige groepsrondreizen combineren het verblijf in accommodaties en op campsites.

Behalve safari's ook lekker relaxen op het strand? Wat te denken van een groepsrondreis door Zambia en Malawi, zodat u ook heerlijk kunt relaxen op de witte stranden van Lake Malawi?

Bekijk alle rondreizen Zambia