Over ons

Fair Mundo Travel

Ons verhaal

+31 (0) 570 605 735

info@fairmundotravel.nl

Over ons

Leuk dat u onze website bezoekt! Misschien heeft u eerder van ons gehoord, hebben we elkaar ontmoet of bent u eerder met ons op reis geweest. Maar wie is Fair Mundo Travel nu eigenlijk en wat maakt ons zo bijzonder? We vertellen u graag ons verhaal.

Hoe het is begonnen….

Ik ben Marja Molenaar, oprichter van Fair Mundo Travel. Wij organiseren individuele maatwerkreizen en kleinschalige groepsreizen naar Botswana, Malawi, Namibië, OegandaZambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

Afrika is voor mij thuiskomen. Ik ken er de weg, voel me verbonden met de mensen en hou van de typisch Afrikaanse kleuren en geuren. Wildlife dat vrij rondloopt, eindeloze landschappen, verbluffende zonsondergangen en die sterrenhemel! Afrika laat een onvergetelijke indruk achter en roept me telkens weer terug.

Hoe het zo gekomen is? Na een aantal jaren als gediplomeerd verpleegkundige te hebben gewerkt, ben ik bedrijfskunde gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens een Marketing Master heb ik een scriptie geschreven over verre reizen en ben zo in toerisme beland. Toen wist ik het: dit is mijn branche, hier ligt mijn passie. Na mijn studie heb ik als Marketing Manager bij verschillende grote Nederlandse reisorganisaties gewerkt, zoals Oad Reizen, Arke en TUI. Tijdens het reizen is mijn liefde voor het Afrikaanse continent ontstaan.

In 2006 heb ik Fair Mundo Travel opgericht. Mijn ambitie om onvergetelijke reizen te combineren met het verbeteren van lokale omstandigheden kan ik nu helemaal waarmaken. Meerdere keren per jaar bezoeken we onze bestemmingen op zoek naar bijzondere locaties, om bestaande en nieuwe accommodaties te inspecteren en om speciale excursies en safari’s te ervaren. We zijn ervan overtuigd dat het zelf ervaren en beoordelen de enige manier is om in te spelen op uw wensen om zo uw droomreis optimaal te kunnen ontwerpen.

Voor mij is hiermee de cirkel rond: met zorg en aandacht de mooiste reizen organiseren waar u blij en gelukkig van wordt en die tegelijkertijd lokaal de bevolking, natuur en wildlife ten goede komen. U leert het land en de mensen echt kennen tijdens een Fair Mundo Travel reis door het prachtige Afrika.

Hoe we zorgen dat uw droomreis onvergetelijk wordt

We kennen de mensen, het land en de cultuur. We reizen zelf natuurlijk ook veel. Verschillende keren per jaar gaan we naar Afrika en zoeken we zelf de mooiste en beste accommodaties, activiteiten, safari's en gidsen uit. We geloven dat kwaliteit en passend advies alleen geleverd kunnen worden als je écht weet wat je aanbiedt en weet wat bij welke klant past.

Daarnaast werken we per land met lokale reisconsultants: ervaren travelprofessionals, experts die het land van A tot Z kennen omdat ze er zelf wonen, zijn opgegroeid, er rondreizen en gedegen ervaring hebben in de toeristische branche. Zij zijn onze ogen en oren op de bestemmingen en houden ons op de hoogte van het allerlaatste nieuws. 

Onze lokale reisconsultants zijn, naast het kantoor in Nederland, ook het aanspreekpunt tijdens uw reis mocht zich onverhoopt iets voordoen waar u ondersteuning bij nodig heeft. Zij bevinden zich dicht bij u in de buurt en kunnen u het beste adviseren of de passende actie ondernemen.

Doordat we onze bestemmingen zo goed kennen, kunnen we u uitstekend adviseren over uw Afrika-reis. Ons reisadvies is persoonlijk. We luisteren aandachtig naar uw specifieke wensen en vertalen deze naar een onvergetelijke reis. We denken met u mee en zoeken creatieve oplossingen. We zijn flexibel om zo het optimale voor u te realiseren. Uw reis wordt helemaal op maat gemaakt.

We staan ook voor een eerlijk reisadvies. Soms komen klanten met ideeën die moeilijk haalbaar zijn, bijvoorbeeld qua afstanden. Om te voorkomen dat er nauwelijks tijd is om iets te ondernemen, te genieten of te relaxen, mag u van ons verwachten dat we kritisch zijn en eerlijk aangeven wat wel en niet haalbaar is. Wij zijn immers een adviesorganisatie en gaan veel verder dan het eenvoudigweg boeken van accommodaties.

Hoe we zorgen dat uw reis duurzaam en fair is

Fair Mundo Travel betekent letterlijk Eerlijke Wereld Reizen. Duurzaamheid en fair trade zit in ons DNA. Want zorg voor natuur, wildlife en lokale bevolking was in 2006 de reden om Fair Mundo Travel op te richten. We weten allemaal dat toerisme positieve en negatieve effecten heeft op milieu, natuur, wildlife en lokale bevolking. Het is onze ambitie om geweldige reizen aan te bieden die de positieve impact van toerisme vergroten en de negatieve impact verkleinen.

We zorgen er voor dat uw reis zo duurzaam en fair mogelijk is. Dit betekent dat we onze partners, accommodaties en activiteiten selecteren op basis van hun duurzame karakter en dat we gerichte keuzes maken in onze samenwerkingen. Kleinschaligheid, eerlijke prijzen, integriteit en betrokkenheid bij de natuur en lokale bevolking staan centraal. Hoe dit in z'n werk gaat leest u op: Duurzame Reizen van Fair Mundo Travel 

Met reizen een positieve impact leveren, dat kan absoluut. In sommige reizen kunt u zelf de positieve gevolgen van toerisme ervaren. Bijvoorbeeld tijdens Eten bij locals of als u van gospel-muziek geniet tijdens een townshiptour. Of door een conservation project te bezoeken zoals AfriCat Foundation in Namibië, Painted Dog Conservation in Zimbabwe of anti-poaching unit van Conservation South Luangwa in Zambia. Ook kan een sociaal project worden bezocht die aansluit bij uw interesses, zoals een klein ziekenhuis, kleine boerderij, lokale voetbalclub of kunstenaars.

Maar dergelijke activiteiten zijn zeker geen must. Onze reizen zorgen er voor dat u op een verantwoorde manier op reis bent en dat inkomsten ten goede komen aan bescherming van natuur en wildlife en aan verbetering van de leefomstandigheden van de lokale communities. Uw reis met Fair Mundo Travel helpt; u maakt dus echt verschil!

Hoe nu verder

We hopen dat onze website u inspireert en we helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis naar Afrika. Vertel ons uw wensen en we gaan aan de slag. Lees hier over Hoe Wij Werken.

U kunt natuurlijk ook direct een offerte aanvragen:

Vraag Offerte aan

Of misschien zien we elkaar op een van de vakantiebeurzen waar we regelmatig te vinden zijn!

Wat klanten zeggen

Inmiddels hebben vele reizigers hun vakantie bij ons geboekt. Wilt u weten hoe het hen is vergaan? Lees dan onderstaande ervaringen en de vele andere reviews.

Heeft u vragen over een reis of mogelijkheden? Of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Neem contact met ons op

Door Hanke Plagmeijer

Voor de tweede keer Namibie klopten we als vanzelf weer bij Marja van Fair Mundo Travel aan. Dit keer naar het zuiden van Namibie en via de meest zuidelijke route langs de grens met Zuid-Afrika naar de westkust en het Erindi Park. Wat een geweldige reis. De organisatie was perfect, de gekozen route en lodges fantastisch. De grote kracht van Fair Mundo Travel is hun perfectie, enthousiasme en het goed luisteren naar de wensen van de reiziger, zodat er een prachtreis op maat ontstaat... Namibie heeft ons hart gestolen en we gaan zeker weer terug.

Door Marco de Kleine

Marja je hebt weer een geweldige vakantie voor ons geregeld. Dit is de 3e vakantie met Fair Mundo Travel en zeker niet de laatste. Dit keer een trip met relatief weinig km's rijden...Het begin in Kruger was mooi, ook goed om het park een keer in dit jaargetijde te zien. Daarna op naar Sabi Sand Wildtuin...Prachtig om in zo'n rustige omgeving zo dicht bij het wild te komen...'s Avonds alleen even oppassen voor de rondstruinende hyena's...Enne die cheeta's, waarom we naar Phinda wilden, nou dat is gelukt, super mooi!..Nu nog even die 10.000 foto's uitzoeken en dan op naar de volgende reis, met Fair Mundo Travel natuurijk.

Door Riëlle Philippens

Afrika avontuur met 2 gezinnen, (6 kinderen van 17, 15, 14, 12, 10 en 10 jaar). Qua voorbereiding hebben we onze wensen met Marja besproken en we kwamen uit bij Botswana...Marja heeft een reisschema opgesteld met variatie, genoeg safari en comfortabele verblijven en daarin onze wensen in gebracht. Vooraf ontvingen we onze reiswijzer met alle informatie over de accommodaties, reisafstanden, routes enz...Daarna door naar Botswana, waar we de parken Moremi, Chobe, Makgadikgadi Pans bezocht hebben...Het leuke van Fair Mundo is dat er ook wordt bijgedragen aan het verbeteren van de lokale leefomstandigheden en natuurbehoud...Voor ons een fantastische reis om nooit meer te vergeten