Liwonde National Park

Liwonde National Park

Malawi

Bekijk Malawi Reizen     Neem contact op

Liwonde National Park

Liwonde National Park

Liwonde National Park ligt in het zuiden van Malawi. Samen met Majete Wildlife Reserve strijdt het om de titel "Mooiste park van Malawi".

Liwonde National Park en wildlife

Liwonde National Park is circa 54.800 hectare groot. De ligging van het park is betovered: deels aan Lake Malombe, aan de Shire rivier en met zicht op de vruchtbare heuvels van Zomba in de verte. De Shire rivier is de enige rivier die uit Lake Malawi stroomt. Het vormt de westelijke grens van het nationale park.

Deze continue waterbron is het leefgebied van krokodillen, nijlpaarden en vele vogelsoorten. De oevers van de rivier zijn moerasachtig en gaan over in open savanne afgewisseld met mopane, baobab en palmbomen. Liwonde National Park heeft een bijzondere schoonheid. Een rustgevende plek waar u wildlife en natuur met weinig andere reizigers hoeft te delen.

Bekijk onze rondreizen met Liwonde National Park:

12 dagen
Vanaf € 5.195,- p.p.
Rondreis Zambia MalawiRondreis Zambia Malawi
15 dagen
Vanaf € 3.295,- p.p.
Self drive Malawi ZuidSelf drive Malawi Zuid
16 dagen
Vanaf € 3.280,- p.p.
Groepsreis Zambia MalawiGroepsreis Zambia Malawi

Activiteiten in Liwonde National Park

In Liwonde National Park kunnen zowel game drives als bootsafari's worden gemaakt. Tijdens een bootsafari vaart u over de Shire rivier. Olifanten komen naar de oevers om te drinken of nemen een bad in het verkoelende water. Hoe bijzonder is het om een kudde olifanten te zien met palmbomen op de achtergrond. De sightings tijdens een bootsafari blijven niet beperkt to olifanten. Nijlpaarden, krokodillen, waterbucks, impala's, buffels, kudu's, sable antilopen en vele, kleurrijke vogelsoorten zullen u niet ontgaan.

Een game drive in Liwonde National Park kan u ook naar de Shire rivier brengen. Dit zal vaak worden gecombineerd met het verkennen van het park verder landinwaarts. Dit vergroot de kans op het spotten van leeuwen, cheeta's en zwart neushoorns.

Liwonde National Park en African Parks

Het management van het park is in handen van African Parks, een NGO gericht op conservation van wildlife. Sinds de ondersteuning van African Parcs zijn in Liwonde National Park de aantallen en diversiteit in wildlife spectaculair gestegen. Veel diersoorten zijn geherintroduceerd, stroperij is drastisch verminderd en rangers zijn opgeleid.

De laatste jaren zijn leeuwen, cheeta's, zwarte neushoorns en wild dogs teruggebracht in het park. Om natuurlijk evenwicht te herstellen heeft een van de grootste translocaties ooit plaatsvonden. Niet naar Liwonde maar juist uit Liwonde. Honderden olifanten zijn verplaatst naar Nkhotakota Wildlife Reserve verder noordwaarts in Malawi.

Bekijk alle Malawi Rondreizen

Video over Liwonde National Park

Bekijk deze prachtige video over Liwonde National Park. Deze hebben we gemaakt tijdens een van onze inkoopreizen door Malawi.