Zomba

Zomba

Zomba is gelegen in het zuiden van Malawi in de Shire vallei, aan de voet van het Zomba Plateau. 

Zomba Plateau

Het Zomba Plateau maakt deel uit van de Shire Highlands die bij Lake Malombe beginnen. Het heeft een wilde en afwisselende natuur met naaldbomen, tropische planten, riviertjes en watervallen. Het plateau is compleet anders dan de omgeving.

Door de hoge ligging op 2.087 meter boven zeeniveau is het er koeler. Het heeft zeldzame planten en is een oase van rust en schoonheid. Het plateau is via een geasfalteerde weg vanuit Zomba stad bereikbaar. Eenmaal bovenop het plateau wordt u getrakteerd op een spectaculair zicht die bij helder weer tot aan Lake Malawi kan reiken.

Bekijk onze rondreizen met Zomba

15 dagen
Vanaf € 3.295,- p.p.
Self drive Malawi ZuidSelf drive Malawi Zuid

Zomba stad

Zomba was de eerste hoofdstad van Malawi, destijds het Britse Centraal-Afrika. Het Britse koloniale verleden is terug te zien in de architectuur van zijn oudere gebouwen en huizen. Naast een bezoek aan het plateau is een bezoek aan deze bruisende stad zeker de moeite waard. 

Activiteiten in Zomba en omgeving

Deze groene omgeving van het Zomba Plateau leent zich voor vele activiteiten, zoals wandelen, paardrijden en mountainbiken. Er zijn wandelroutes naar en op het plateau met diverse zwaartes. 

Bent u nieuwsgierig naar de cultuur van Malawi? Bent u geïnteresseerd in het alledaagse leven? Dan is een diner bij en met een lokale familie zeker iets voor u. Ga samen naar de markt om ingrediënten te kopen en bereid samen een lokaal gerecht klaar. Ondertussen vertelt de familie over hun leven in Malawi.

Bekijk alle Malawi Rondreizen