Lake Malawi

Lake Malawi

Malawi

Bekijk Malawi Reizen     Neem contact op

Lake Malawi

Lake Malawi

Lake Malawi is zonder twijfel de grootste natuurlijke bezienswaardigheid van Malawi. Dit zoetwatermeer is 590 kilometer lang en beslaat circa 20% van het oppervlakte van Malawi. Door de vele kleurrijke vissoorten, waarvan sommige alleen in Lake Malawi voorkomen, en het kristalheldere water is het een fantastische snorkel- en duikbestemming. Voor vogelaars is het meer en omgeving een paradijs.

Lake Malawi: Lake Nyassa en Lake of Stars

In de Great Rift Valley zijn miljoenen jaren geleden de drie grote meren van Afrika gevormd. Lake Malawi is het zuidelijkste meer. Driekwart van het meer ligt in Malawi. De oostelijke en noordelijke oevers liggen in Mozambique en Tanzania. Toen ontdekkingsreiziger David Livingstone het immense meer in 1859 zag, noemde hij het Lake Nyassa.Nyassa omdat zijn gidsen het meer nyassa noemden. Wat Livingstone niet wist is dat nyassa 'meer' betekent, waardoor hij het dus eigenlijk Meer Meer had genoemd. 

Bekijk onze rondreizen met Lake Malawi:

12 dagen
Vanaf € 5.195,- p.p.
Rondreis Zambia MalawiRondreis Zambia Malawi
15 dagen
Vanaf € 3.295,- p.p.
Self drive Malawi ZuidSelf drive Malawi Zuid
16 dagen
Vanaf € 3.280,- p.p.
Groepsreis Zambia MalawiGroepsreis Zambia Malawi

Lake Malawi wordt ook wel 'Lake of Stars' genoemd en dat is niet voor niets: 's nachts worden de ontelbare sterren aan de Afrikaanse sterrenhemel gereflecteerd in het wateroppervlak waardoor het hele meer lijkt op te lichten!

Ontmoet de lokale bevolking in een van de vissersdorpjes

Lake Malawi speelt door de visvangst een belangrijk rol in de economie van het land. Over de hele lengte van het meer liggen vissersdorpjes verspreid op de oevers. Hier kunt u zien hoe vissers hun netten repareren en aan het einde van de dag het meer op gaan om te vissen. De chambo vis komt alleen in Malawi voor en is een lokaal lekkernij. Verder wordt er veel usipa, kleine smalle visjes, gegeten. Jongens voetballen op het strand, terwijl dames er de was doen. Vanwege het lage aantal reizigers is een bezoek aan deze dorpjes erg authentiek.

Cape Maclear en Lake Malawi National Park

Cape Maclear, lokaal bekend als Chembe, is een levendig vissersdorp op Nankumba schiereiland in het zuiden van Lake Malawi. Het gebied rondom Cape Maclear is een national park en sinds1984 UNESCO World Heritage site. Lake Malawi National Park bestaat uit land, water en negen eilanden die voor de kust in het meer zijn gelegen. Dit deel van Lake Malawi staat bekend om de vele verschillende cichliden. Niet zo vreemd dat dit een populaire snorkel- en duiklocatie is.

Stranden van Lake Malawi

Wie aan Lake Malawi denkt, denkt aan tropische stranden. De goudgele stranden nodigen uit om heerlijk te relaxen, bijvoorbeeld na intensieve safari's door de rest van Malawi of door buurland Zambia. Lake Malawi kent lange uitgestrekte stranden, maar ook idyllische stranden in kleine baaitjes. Sommige accommodaties hebben een privé strand of soms zelfs een privé eiland.

Activiteiten

Relaxen en zonnebaden kunnen worden afgewisseld met allerlei activiteiten. Snorkelen en duiken staat voor velen hoog op het to-do lijstje en dat is niet zonder reden: in dit grote zoetwater meer leven meer vissoorten dan in welk ander meer dan ook. Door de meer dan 700 soorten kleurrijke cichliden lijkt het alsof je in een groot aquarium zwemt. Andere wateractiviteiten die mogelijk zijn: kajakken, zeilen, surfen en waterskiën.

Bekijk alle Malawi Rondreizen