Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve

Malawi

Bekijk Malawi Reizen     Neem contact op

Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve is het enige park in Malawi waar u de Big Five kunt spotten. Het ligt in de Lower Shire Valley in het zuidwesten van Malawi, ongeveer 380 kilometer ten zuiden van Lilongwe en 70 kilomter ten zuiden van Blantyre.

Het heuvelachtige reservaat is circa 70.000 hectare groot en wordt aan de oostkant begrenst door de Shire rivier. Dit ongerepte en soms ruige gebied is ideaal voor safariliefhebbers die ver weg van toeristenmassa willen genieten van rust, natuur, wildlife en vogels.

 

Bekijk onze rondreizen met Majete Wildlife Reserve:

15 dagen
Vanaf € 3.295,- p.p.
Self drive Malawi ZuidSelf drive Malawi Zuid

Majete Wildlife Reserve bestaat grotendeels uit bos, moeras en lagunes. De Shire rivier zorgt het hele jaar door voor voldoende water. Daardoor is het nationale park een uitstekend leefgebied voor olifanten, leeuwen, buffels, cheeta's, wild dogs, zwarte neushoorns en luipaarden. 

Majete heeft de grootste diversiteit aan antilopes van heel Malawi. Zo maakt u grote kans op het spotten van de majestueuze kudu, sable antilope, eland, nyala, waterbuck en Lichtenstein's hartebeest. Ook zebra's en giraffen komen hier voor. Met meer dan 300 vogelsoorten is Majete een paradijs voor vogelaars. Het water van de Shire rivier trekt niet alleen veel watervogels, ook veel nijlpaarden en krokodillen kunnen hier worden gespot.

Activiteiten in Majete Wildlife Reserve

In Majete heeft u de keuze uit verschillende safari activiteiten:

  • game drives
  • night drives
  • bootsafari's
  • bush walks
  • vogelsafari's
  • bezoek Kapichira Falls
  • safari met eigen huurauto
  • bezoek lokale gemeenschap

Geschiedenis van Majete Wildlife Reserve

Majete Wildlife Reserve is een conservation succesverhaal. Door stroperij was de wildstand in Majete drastisch verminderd en veel bomen werden gekapt voor houtskool. Er is veel veranderd sinds African Parks in 2003 het management overnam. African Parks begon meteen, in samenwerking met en betrokkenheid van de lokale gemeenschap, met het beveiligen van het park.

Veel dieren en diersoorten zijn geleidelijk aan geherintroduceerd, zoals neushoorns, olifanten, leeuwen, giraffen en cheeta's. In 2017 waren er zelfs zoveel olifanten dat kuddes zijn overgebracht naar Nkhotakota Wildlife Reserve. Samen met Liwonde National Park behoort Majete Wildlife Reserve nu tot de meest wildrijke safari parken van Malawi. Ook voor de lokale gemeenschap is Majete Wildlife Reserve een succes. Zo heeft het reservaat met honderden banen een grote bijdrage aan de lokale werkgelegenheid.

Bekijk alle Malawi Rondreizen