Hwange National Park

Hwange National Park

Zimbabwe

Bekijk Zimbabwe Reizen     Neem contact op

Hwange National Park

Hwange National Park

Hwange National Park is het grootste wildreservaat van Zimbabwe. Het staat bekend vanwege de grote verscheidenheid en de enorme aantallen wild.

Hwange National Park ligt in het westen van Zimbabwe, ten zuiden van Victoria Falls en grenst aan Botswana. Het wildpark is niet omheind. Hierdoor migreren de dieren tussen Chobe National ParkMoremi Game Reserve, beide gelegen in Botswana en Hwange National Park in Zimbabwe. 

Populaire reizen met Hwange National Park:

20 dagen
Vanaf € 5.895,- p.p.
Rondreis Namibië Botswana ZimbabweRondreis Namibië Botswana Zimbabwe
16 dagen
Vanaf € 2.680,- p.p.
Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & BotswanaGroepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & Botswana

Water in Hwange National Park

Hwange National Park is een Big Five reservaat. Naast grote kuddes olifanten en buffels maakt u kans op het spotten van veel ander groot en klein wild, zoals sable antiloop, neushoorn, zebra, gnoe, gemsbok, kudu, leeuw, luipaard, hyena en wild dog. Water is van levensbelang. Voor mens en dier. Niet voor niets staat in veel Afrikaanse landen een vis symbool voor het leven. Waar vis is, is water en dus leven.

Hwange National Park heeft geen rivieren die het hele haar zijn gevuld of permanente natuurlijke waterpoelen. Wildlife is daarom afhankelijk van poelen waar het water wordt opgepompt. Deze waterpoelen hebben een grote aantrekkingskracht op wildlife. Een aantal is voorzien van een hide waarin u op uw gemak wildlife kan spotten. Het loont zich vaak om hier rustig te zitten en af te wachten welke dieren er komen en gaan.

Landschap van Hwange National Park

Het landschap van Hwange National Park varieert enorm. Granieten heuvels, mopanebossen, doornige acacia's en lege rivierbeddingen vormen de habitat voor een grote verscheidenheid aan wildlife. Deze steedse veranderende omgeving leent zich uitstekend voor verschillende safari activiteiten.

Activiteiten in Hwange National Park

  • De infrastructuur in Hwange National Park varieert van slecht tot redelijk goed. Tijdens een self drive safari kunt u te maken krijgen met mul zand, gravelwegen en stukken (slecht) geasfalteerde wegen. Een goede 4x4 is absoluut aan te raden.
  • Safari's kunnen ook worden gemaakt in een open safarivoertuig onder leiding van een gids. De ervaren gids deelt zijn of haar expertise graag met u en zal alle moeite om de dieren op te sporen.
  • Wandelsafari's behoren ook tot de mogelijkheden in Hwange National Park, net als paardrij- en mountainbike safari's.
  • U hoeft niet altijd een safari te gaan maken om wildlife te spotten. Er zijn lodges met ondergrondse hides. U bent dicht bij het wild zonder hen te storen. Dit de ideale locatie voor het maken van sublieme foto's. Overigens zijn er ook lodges waar uw ontspannen siësta-tijd wordt verstoord door een olifant die op zijn gemak uit het zwembad gaat drinken.
  • Hwange National Park heeft een aantal observatie platforms. Deze verhoogde platforms geven goed zicht op de omgeving en vaak ook op een waterpoel. U kunt wildlife van ver zien aankomen. Zo maakt u grote kans om bij zonsondergang in verte grote kuddes olifanten te zien die naar de waterpoel komen drinken.

Bekijk alle Zimbabwe Rondreizen