Safari Zimbabwe Mooiste Wildparken

Safari Zimbabwe door Mooiste Wildparken

Matabo National Park, Hwange National Park, Mana Pools National Park

Vraag Offerte aan     Neem contact op

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Safari Zimbabwe door Mooiste Wildparken

12 dagen | Vanaf € 6.985,- per persoon
 

Matobo NP, Hwange NP, Mana Pools NP

Tijdens deze Safari Zimbabwe reist u door de mooiste wildparken. Het is een relaxte reis met verblijf in prachtige accommodaties op bijzondere locaties. Wat te denken van een treehouse met zicht op een waterpoel of een chalet aan de Zambezi rivier?

Het vervoer tussen de accommodaties hebben we helemaal voor u geregeld. Transfers vinden plaats via de weg, in een vliegtuigje of in een nostaligische trein. U komt ontspannen aan en kan direct in de wildparken genieten van de onvergetelijk safari's die Zimbabwe te bieden heeft.

Daarbij kunt u kiezen uit een scala van safari activiteiten zoals game drives in een open safarivoertuig, wandelsafari's en kanosafari's. Of zit u liever comfortabel in een hide bij een waterpoel om zo wildlife van dichtbij te zien en te fotograferen? Alles natuurlijk begeleid door een gekwalificeerde gids.

Mocht u deze Safari Zimbabwe door de Mooiste Wildparken als self drive willen doen, neem dan contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met u.

Reisprogramma Safari Zimbabwe door Mooiste Wildparken

Wilt u ook de indrukwekkende Victoria Falls zien? Geen probleem: de reis kan eenvoudig worden uitgebreid met een verblijf in Victoria Falls.

Vraag Offerte aan

Op safari in Zimbabwe en dan de mooiste wildparken bezoeken! Een rondreis die hoog op het verlanglijstje staat van menig safariliefhebber. Hwange National Park en Mana Pools National Park zijn grote wildparken die bekend staan op de enorme hoeveelheden wilde dieren. Landschappelijk verschillende de parken sterk van elkaar en vormen daardoor andere habitats voor wildlife.

Mana Pools wordt gedomineerd door de Zambezi rivier, terwijl Hwange juist nauwelijks natuurlijke waterbronnen kent. Matabo National Park is beroemd vanwege de mogelijkheid tot rhino tracking, het te voet opsporen van neushoorns. Maar ook de eeuwenoude rotstekeningen van de San en het uitzonderlijke landschap met ronde koppies en prachtige vergezichten, maken Matobo een unieke bestemming. De combinatie van deze parken maakt dat deze rondreis terecht de titel heeft: Safari Zimbabwe door Mooiste Wildparken.

Hoogtepunten Safari Zimbabwe door Mooiste Wildparken:

Review van klanten over Safari Zimbabwe door Mooiste Wildparken:

Door Marian Schenk en Herman Slotboom

Op een middag wakker worden oog in oog met een olifant die een beetje nieuwsgierig naar ons stond te kijken, of moeder en dochter olifant die tot aan de restaurant tent kwamen en daar met slurf de blaadjes die op de tent gevallen waren, er af schudden om lekker op te eten. Een lunch die vertraagd werd omdat er een olifant op ons pad stond en bleef staan tot hij of zij het tijd vond om door te lopen. Een ondeugend aapje met reuze trek die zomaar een broodje stal van onze tafel en dan het ook nog kwijtraakte aan een andere dief. Tja, zomaar een greep uit de vele ervaringen met het "bush life" in Zimbabwe.

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1-3: MATOBO NATIONAL PARK

De Safari Zimbabwe door Mooiste Wildparken start op de luchthaven van Bulawayo in Zimbabwe. Hier staat een road transfer voor u klaar naar de accommodatie. Geniet van de locatie en het uitzicht van deze unieke lodge. U onderneemt verschillende safari activiteiten met een gids. Het absolute hoogtepunt zal de rhino tracking zijn: een game drive gecombineerd met een bush walk om neushoorns te spotten.

Matobo National Park heeft een bijzonder landschap met vele granieten koppies en balancerende rotsformaties. Hier vindt u grotten met eeuwenoude rotstekeningen van de San. Het graf van Cecil John Rhodes, de grondlegger van Rhodesië (voormalig Zimbabwe), is te bezoeken. De locatie is door Rhodes zelf uitgekozen vanwege het onbeschrijfelijke uitzicht, dat hij View of the World noemde. Het nationale park staat bekend om haar zwarte neushoornpopulatie, maar er komen ook witte neushoorns voor. Het is eveneens het leefgebied van onder andere luipaard, zebra, gnoe, giraf, nijlpaard, krokodil en vele vogelsoorten waar onder black eagle.

Big Cave Camp is prachtig gelegen, hoog op een ronde, granieten koppie, met een prachtig uitzicht op het privé reservaat en Matobo National Park. Het ligt op ongeveer 45 kilometer van Bulawayo. Het heeft een lounge, gezellige eetruimte, kleine bibliotheek en zwembad. De met kaarsen verlichte boma bevindt zich in de beschutting van de ronde rotsblokken en leent zich uitstekend voor verhalen rond het kampvuur.
Het camp biedt een breed scala aan activiteiten begeleid door gekwalificeerde gidsen zoals game drives in het nationale park, bezoek aan de rotstekeningen, bezoek aan het graf van Cecil Rhodes, bush walk om neushoorns te spotten en een bezoek aan een lokaal dorp. 

DAG 4-6: HWANGE NATIONAL PARK

De safari reis gaat verder naar het grootste wildpark van Zimbabwe. Een wegtransfer brengt u naar de lodge van waaruit veel safarimogelijkheden heeft. 

Hwange National Park is het grootste wildreservaat van Zimbabwe. Het staat bekend vanwege de grote verscheidenheid en de enorme aantallen wild. De olifanten van Hwange zijn wereldberoemd en de populatie is één van de grootste ter wereld. Naast enorme kuddes olifanten en buffels maakt u grote kans op het spotten van sable antiloop, neushoorn, zebra, gnoe, gemsbok, kudu, leeuw, luipaard, hyena en wild dog. Hwange National Park heeft geen permanente natuurlijke waterbronnen. Wildlife is daarom afhankelijk van poelen waar het water wordt opgepompt. Het loont zich vaak om hier rustig te zitten en af te wachten welke dieren er komen en gaan.

Bomani Tented Lodge is gelegen in een privé concessie grenzend aan het zuidoostelijk deel van Hwange National Park. Bomani Tented Lodge heeft een centraal deel van met open eetruimte, bar, lounge en plunge pool. De lodge heeft zicht op een waterpoel, die een grote aantrekkingskracht heeft op wildlife. ’s Avonds worden rond het open vuur van de boma de safari-belevenissen gedeeld. Met deskundige gidsen maakt u game drives in een open safarivoertuig. Ook kunt u wandelsafari's maken. Vlak bij de waterpoel is een hide gebouwd. Een ideale plek om wildlife van dichtbij te zien; en te fotograferen natuurlijk. De lodge is nauw betrokken bij de lokale gemeenschap. Hier zijn verschillende activiteiten op afgestemd zoals het bezoeken van een lokale school.

 

DAG 7-8: HWANGE NATIONAL PARK

De reis gaat verder naar een ander deel van Hwange National Park. Tijdens game drives in een open safarivoertuig zult u zien dat dit een heel ander deel van Hwange is met ander landschap en habitats voor wildlife. De transfer naar de accommodatie vindt wel op een heel bijzonder manier plaats, namelijk in een nostalgische trein!

Ivory Lodge is gelegen in een privé concessie bij Hwange National Park. In het privé reservaat van Ivory Lodge komt veel wildlife voor zoals grote kuddes olifanten en buffels. Ze brengen regelmatig een bezoek aan de waterpoel voor de lodge om te drinken en te badderen. Er is een hide vlak bij de waterpoel, zodat u de dieren van dichtbij kan bekijken. Het centrale deel van de Ivory Lodge heeft verschillende lounges en een boma, allen met uitzicht op de waterpoel. De lodge is voorzien van een eetruimte en zwembad. Safari's maakt u met gekwalificeerde gidsen in een open safarivoertuig.

 

UItbreiding: in deze rondreis Safari Zimbabwe vliegt u van Hwange naar Mana Pools. Het is ook mogelijk om van Hwange naar Victoria Falls te reizen en daarna naar Mana Pools te vliegen. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

DAG 9-11: MANA POOLS NATIONAL PARK

In een klein vliegtuigje gaat u naar Mana Pools National Park. Hier wordt u opgewacht voor een transfer naar de accommodatie. Dit is direct uw eerste safari en kennismaking met Mana Pools National Park. Geniet de komende dagen van dit fantastische wildpark. Een aanrader is de wandelsafari: wat een belevening op wildlife te voet te zien! Alhoewel...de kanosafari mag ook niet worden gemist: hoe bijzonder om wildlife naar de oevers te zien komen terwijl u zelf op water bent!

WAT IS EEN FLY-IN SAFARI?

Een fly-in safari is een fantastische beleving. In een klein vliegtuigje gaat u van de ene lodge of tented camp naar de andere. Een fly-in safari is ideaal als u moeilijk toegankelijke wildparken wilt bezoeken of in korte tijd grote afstanden wilt overbruggen. Doordat de vliegtuigjes niet hoog vliegen is alles op de grond goed te zien. U ziet landschappen veranderen. En met wat geluk kunt u zelfs wildlife spotten, zoals kuddes olifanten, buffels of giraffen. Er wordt gebruik gemaakt van een (kleine) luchthaven of landingsstrip. Na de landing wordt u naar de lodge of het tented camp gebracht en bent u klaar voor de safari activiteiten. Niet zelden maakt u 's ochtends een safari  in het ene reservaat en 's middags in een andere, met een totaal ander landschap en andere diersoorten.

Mana Pools National Park is gelegen in het noordoosten van Zimbabwe. Het park ligt aan de Zambezi rivier. Voor velen is Mana Pools National Park een van de mooiste wildparken. Het staat bekend om de immense mannetjes olifanten. Een veel gezien beeld is een olifant die op zijn achterpoten staat om zich uit te strekken om bij het lekkers te komen dat hoog in de bomen hangt. Mana Pools heeft ook een groot aantal buffels, impala's, kudu's, elanden, waterbucks, zebra’s en bavianen. Met deze hoge aantallen prooidieren kunnen roofdieren, als luipaard, leeuw, wilde hond en cheeta, niet uitblijven. De wandelsafari's in Mana Pools zijn fameus. En ook kanosafari's en game drives zijn hier onvergetelijk.

Vundu Camp ligt middenin Mana Pools National Park op de oevers van de Zambezi rivier in de schaduw van grote bomen. De lounge en eetruimte staan op een open, verhoogd platform en hebben daardoor prachtig zicht op de Zambezi rivier en de floodplains. Hoogtepunt tijdens uw verblijf is de grote kans op het spotten van wilde honden. Niet alleen tijdens een game drive in een open safarivoertuig, maar ook tijdens een wandelsafari. Ook maakt u kans op het spotten van de vele andere diersoorten die Mana Pools rijk is. Een kanosafari over de Zambezi rivier maakt het mogelijk om nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten van het water te zien.  

 
 
 
 

DAG 12: HARARE

In een klein vliegtuigje gaat u naar de luchthaven van Harare. 

Vraag Offerte aan

Deze safari heeft geen vaste reisdata. Belangrijk is dat Mana Pools van circa 1 april tot en met circa 1 december goed begaanbaar is. De reis zoals beschreven kan alleen in deze periode worden gemaakt. De overige locaties van deze reis zijn het hele jaar door te bezoeken.

De reis kan helemaal aan uw wensen worden aangepast. Deze reis dient vooral ter inspiratie om te laten zien wat zoal mogelijk is. Het kan worden gewijzigd, verlengd of verkort, kortom geheel op maat worden aangepast. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Vraag Offerte aan

Prijsindicatie vanaf
€ 6.985,- per persoon


Gebaseerd op laagseizoen bij twee samenreizende personen.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdatum, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten van uw reis weten. Neem contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Vraag Offerte aan

 • accommodaties, maaltijden, drankjes, activiteiten, park fees en wegtransfers conform dag-tot-dag beschrijving
 • transfer in nostaligische trein confirm dag-tot-dag beschrijving
 • air transfer in een klein vliegtuigje conform dag-tot-dag beschrijving
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen op reis
 • uitgebreide reisbescheiden met Nederlandstalige (bestemmings)informatie en alle ins en outs die het reizen op de bestemming vergemakkelijkt
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • overige vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan