Mana Pools National Park

Mana Pools National Park

Zimbabwe

Bekijk Zimbabwe Reizen    Neem contact op

Mana Pools National Park

Mana Pools National Park

Mana Pools National Park is door UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site. Het staat synoniem voor de machtige Zambezi rivier, olifanten, leeuwen en afgelegen wildernis.

Voor velen is Mana Pools National Park een van de mooiste wildparken. De combinatie van heel veel wildlife en relatief weinig reizigers maakt het park een must see voor safariliefhebbers

Meest bekeken reizen met Mana Pools National Park

De ligging van Mana Pools National Park

Mana Pools National Park is gelegen in het noordoosten van Zimbabwe. Het park ligt aan de Zambezi rivier die de grens vormt tussen Zimbabwe en Zambia. Aan de overkant van de Zambezi, in Zambia, ligt Lower Zambezi National Park. Wild kan zich vrij bewegen tussen beide landen. Het is prachtig om te zien hoe olifanten de rivier oversteken, zwemmend met soms alleen het laatste stukje van de slurf boven water. Mana Pools is absoluut een van de beste locaties voor een safari in Zimbabwe.

De betekenis van Mana Pools National Park

Na het regenseizoen ontstaan in Mana Pools grote meren waarvan een deel gedurende het jaar weer opdroogt. Vier (mana betekent vier in Shona) meren zijn permanent en trekken veel wild aan. Long pool met de vele krokodillen en nijlpaarden, is het grootste meer.

Wildlife in Mana Pools National Park

Mana Pools National Park staat bekend om de immense mannetjes olifanten. Een veel gezien beeld in Mana Pools is een olifant die op zijn achterpoten staat om zich uit te strekken om bij het lekkers te komen dat hoog in de bomen hangt.

Mana Pools heeft ook een groot aantal buffels, impala's, kudu's, elanden, waterbucks, zebra’s en bavianen. Met deze hoge aantallen prooidieren kunnen roofdieren niet uitblijven. In Mana Pools National Park heeft u grote kans op het spotten van luipaard, leeuw, hyena en cheeta. Ook behoort het park tot één van de beste locaties om wild dogs te spotten. De Zambezi-rivier is goed gevuld met krokodillen en nijlpaarden. Met ongeveer 450 vogelsoorten is dit ongerepete wildpark ook zeer interessant voor vogelliefhebbers.

Vraag vrijblijvende Offerte aan

Safari’s in Mana Pool National Park

Mana Pools National Park is het enige park in Zimbabwe waar toeristen vrij mogen rondlopen. Vanwege de grote aantallen wild, waaronder vele roofdieren, adviseren wij uitsluitend met professionele gidsen het park te voet te verkennen.

Deze zogeheten wandelsafari’s, onder leiding van een bewapende ranger, zijn spannend en avontuurlijk. Regelmatig gebeurt dat wildlife tot dichtbij kunnen worden benaderd. Dat geldt niet alleen voor antilopen maar ook voor olifanten en zelfs wilde honden.

De Zambezi rivier leent zich uitstekend voor kanosafari’s. Dit kan een activiteit zijn die door een lodge of tented camps als ochtend-, middag of hele dag safari wordt aangeboden. Ook is het mogelijk om een meerdaagse kanosafari te maken. U overnacht dan in tenten op de oevers van de rivier.

Game drives in een open safarivoertuig is absoluut de moeite waard in Mana Pools National Park. Er zijn tracks langs de rivier en verder landinwaarts. Het land stijgt dan langzaam en de vegetatie verandert, waardoor u er ander wildlife zult vinden dan op de floodplains bij de Zambezi rivier.

Bekijk alle Zimbabwe Rondreizen