Safari Zimbabwe

Zimbabwe

Safari's

Bekijk Safari's Zimbabwe     Neem contact op

Safari Zimbabwe met Fair Mundo Travel

Safari's in Zimbabwe staan bekend om de ongerepte, ruige natuur. Afwisseling tussen uitgestrekte savannes, brede rivieren, hoge bergen en groene wildernis zorgt voor een divers habitat voor wildlife.

Bekijk alle Safari's Zimbabwe

Een safari reis door Zimbabwe kan dan ook erg gevarieerd zijn, zeker als verschillende nationale parken met elkaar worden gecombineerd. Zo kunt u op safari gaan in een eigen 4x4 huurauto, een game drive maken met gids in een open jeep, wandelsafari's en kanosafari's maken. Telkens ziet u wild in een andere situatie en omgeving, wat de kans op het spotten verschillende dier- en vogelsoorten sterk vergroot.

Combineer een safari in Zimbabwe met de indrukwekkende Victoria Falls. Hoor hoe het water met een enorme kracht naar beneden dendert en voel de nevel die tot hoog boven de watervallen te zien is. De Victoria Falls zijn een prachtig begin of afsluiting van uw safari reis.

Populairste Safari's Zimbabwe

Wij bieden zowel individuele safari reizen als kleinschalige groepsreizen naar Zimbabwe. Individuele reizen worden op maat gemaakt. Groepsreizen hebben vaste reisdata en reisduur. De meest populaire safari's Zimbabwe hebben we hieronder voor u geselecteerd. Wilt u alle Safari reizen naar Zimbabwe zien? Bekijk hier dan alle Safari's Zimbabwe

15 dagen
Vanaf € 4.350,- p.p.
Luxe groepsreis Botswana Namibië ZimbabweLuxe groepsreis Botswana Namibië Zimbabwe
16 dagen
Vanaf € 2.780,- p.p.
Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & BotswanaGroepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & Botswana

Safari's in de Top 3 Mooiste Wildparken van Zimbabwe

De safariparken in Zimbabwe zijn erg verschillend. Landschappelijk, maar ook qua typen safari's die ondernomen kunnen worden. Onze top 3 zou eigenlijk in één reis moeten worden opgenomen. Zo maakt u een safarireis die telkens weer andere ervaringen, sightings en wildlife laat zien.1. Safari Hwange National Park, Zimbabwe

Op safari door Hwange National Park is onvergetelijk. De goede ligging, niet ver van (de luchthaven van) Victoria Falls, en de redelijk goede gravelwegen maken Hwange een van de meest toegankelijke safariparken van Zimbabwe.

Een self drive safari is goed te doen, mits u over een goede 4x4 beschikt. Het is natuurlijk ongelooflijk kicken of zelf wildlife op te sporen en hun gedrag te observeren. Hwange National Park heeft verschillende waterpoelen waar wilde dieren komen drinken en baden. Een verhoogd platform biedt u uitstekend zicht op de waterpoel en omringende vlaktes, zodat wildlife al van ver kunt spotten.

Safari's met gids behoren ook tot de mogelijkheden. Tijdens een ochtend of middag game drive in een open safarivoertuig neemt de ranger u mee diep de bush in. Sommige lodges zijn gelegen in een privé reservaat in Hwange National Park. Hier mogen ook avond game drives worden gemaakt waardoor de kans wordt vergroot om actieve roofdieren en nachtdieren te spotten. Wandelsafari's laten u op een nadere manier kennis maken met de bush. Er is meer oog voor detail en u ervaart de bush intensiever dan tijdens een game drive.
2. Safari Mana Pools National Park, Zimbabwe

Safari's in Mana Pools zijn werkelijk uniek. De Zambezi rivier vormt door de noordgrens van het park. Aan de overkant ligt het Lower Zambezi National Park van Zambia. Samen vormt dit een immens wildlife gebied met een grote keuze uit safari activiteiten.

Mana Pools staat bekend om de onvergetelijke wandelsafari's. Loop achter de bewapende gids door de bush op zoek naar klein en groot wild. Fameus is het spotten van wild dogs tijdens een wandelsafari.

Typisch voor Mana Pools National Park zijn de kanosafari's. Peddel over de Zambezi rivier en zie wildlife op de oevers drinken of olifanten oversteken. Een kanosafari kan als activiteit van een lodge worden gemaakt. U kunt dan een hele dag of een paar uur gaan kanoën. Ook is het mogelijk om een meerdaagse kanosafari te maken. Er wordt dan veelal overnacht op een eilandje in de Zambezi rivier.

Game drives in Mana Pools National Park maken dat u dieper het park in kan gaan en wildlife kan spotten weg van de rivier.
3. Safari Matobo National Park, Zimbabwe

Safari's Matobo National Park zijn speciaal. Matobo is landschappelijk erg bijzonder. Vooral de ronde koppies springen in het oog en maken het een feest om door het park te rijden. Self drive safari's in Matobo National Park zijn goed mogelijk. We adviseren wel een goede 4x4 omdat het wegennet matig kan zijn.

Game drives met een gids in een open safarivoertuig behoren ook tot de mogelijkheden. Lodges binnen en buiten het park bieden deze mogelijkheid aan.

Speciaal is een rhino tracking safari waarbij u te voet op zoek gaat naar neushoorns. De safari start in een open jeep met een deskundige gids. Dan wordt een scout van Matobo National Park opgehaald.

Na het zoeken en volgen van sporen van neushoorns, gaat u te voet verder om dichtbij de neushoorns te kunnen komen. Dit is een onvergetelijke wandelsafari, want hoe indrukwekkend is het om oog in oog te staan met een diersoort die met uitsterven worden bedreigd!


Op Safari in Zimbabwe met Fair Mundo Travel

Sinds 2006 zijn wij Safari specialist. Onze safari reizen worden op maat gemaakt, helemaal afgestemd op uw wensen. Doordat wij verschillende keren per jaar naar Afrika reizen, kunnen we uw adviseren uit eigen ervaring. We hebben de mooiste Zimbabwe safari reizen voor u geselecteerd. Deze dienen ter inspiratie en geven u een idee van wat er zoal mogelijk is.

Heeft u vragen over safari's Zimbabwe, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Neem contact op

Andere Mooie Safari Landen

Behalve een safari in Zimbabwe zijn er ook uitstekende safari mogelijkheden in andere landen. Wat dacht u van: