Groeps rondreis Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana

Kleinschalige groepsreis

Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana

Verblijf in accommodaties

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Groeps rondreis Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana

16 dagen | Vanaf € 2.680,- per persoon
 

Kleinschalige groepsreis met verblijf in accommodaties

Deze groepsreis legt de nadruk op Zimbabwe en Botswana, maar begint bij Kruger National Park in Zuid-Afrika. Hier maakt u de eerste safari's van de reis.

Daarna gaat de kleine groep van maximaal 12 deelnemers verder naar Zimbabwe. Wat een bijzonder land is dit! Zo afwisselend qua natuur en landschap. Alleen het rijden door Zimbabwe maakt deze groepsreis al erg aantrekkelijk.

U maakt safari's in één van Zimbabwe's bekendste wildparken: Hwange National Park. Maar ook Matabos is een bestemming die deze kleinschalige groepsreis aandoet. Hier vindt u een combinatie van cultuur en wildlife. Natuurlijk mogen de indrukwekkende Victoria Falls niet ontbreken in deze groepsreis.

Het Botswana deel van deze groepsreis zal minstens net zoveel indruk bij u achterlaten. Safari's over de Chobe rivier en in de Okavango Delta zijn onvergetelijk.

Reisprogramma Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & Botswana:

Vraag Offerte aan

 • Great Zimbabwe laat u kennis maken met de eeuwenoude beschaving van Zimbabwe. Nog ouder zijn de rotstekingen van de San in Matobos National Park, dat ook bekend staat om wildlife, met name neushoorns
 • In Hwange National Park staan de safari's centraal
 • Een bezoek aan de indrukwekkende Victoria Falls mag natuurlijk niet ontbreken
 • De bootsafari op de Chobe rivier in Botswana is onvergetelijk. En tijdens een game drive in Chobe National Park maakt u grote kans op het spotten van olifant, buffel en luipaard
 • In  een mokoro de Okavango Delta verkennen en slapen in een comfortabele tent op een van de eilandjes met de geluiden van de bush om u heen. Dichter bij de natuur is niet mogelijk
 • De beste plek om neushoorns te spotten in Botswana is Khama Rhino Sanctuary. Ook de zeldzame zwarte neushoorn komt hier voor

De groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana zoals beschreven van Dag-tot-Dag is het programma van de accommodatie groepsreis. Deze route wordt ook uitgevoerd als een kampeer groepsreis. Bekijk het programma van de Kampeer groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana.

Hoogtepunten Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & Botswana:

Review van klanten over Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana:

Door Martiene Hof

Na wat rond zoeken op internet kwam ik in contact met Marja. Ik heb haar gemaild en vrijwel meteen daarna hadden we telefonisch contact! Ze begreep meteen mijn wensen wat betreft de reis!..Het was onze eerste groepsreis, maar wij raden het iedereen aan. Het is zo ontspannen dat je zelf niet hoeft te rijden, maar dat je alleen maar hoeft te genieten!..Twee geweldige reisleiders die weten waar ze het over hebben! We hadden een zeer gemengde groep uit verschillende landen. Dit maakte het nog leuker...We hebben heel veel gezien en beleefd! Prachtige natuur en geweldige landschappen. Vooral de Victoria Falls en de Okavango Delta hebben op ons zeer veel indruk gemaakt..Een geweldige ervaring.

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1-2: KRUGER NATIONAL PARK

De reis start om 6.30 uur in Johannesburg. U ontmoet mede-reizigers en de gidsen geven een briefing over de reis. Vervolgens is het vertrek naar het noordelijk deel van Kruger National Park waar u 's middags al de eerste safari maakt! U overnacht in Kruger Park zelf. De volgende dag maakt u een hele dag game drive door Kruger National Park op zoek naar wildlife. Laat in de middag wordt Kruger Park verlaten. U overnacht in een accommodatie net buiten het nationale park.

Kruger National Park ligt in het oosten van Zuid-Afrika en is een van de grootste nationale parken ter wereld. Van noord naar zuid bedraagt de afstand 325 kilometer, de gemiddelde breedte bedraagt 65 kilometer. Hiermee is Kruger National Park ongeveer zo groot als de helft van Nederland. Kruger National Park is een Big Five gebied. Maar naast de olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn valt er nog veel meer te spotten, zoals wilde hond, cheeta, zebra, giraffe, impala, nyala en vele andere antilopesoorten. Met maar liefst 500 vogelsoorten kunnen vogelliefhebbers hun hart ophalen. Het nationale park heeft een goede infrastructuur alhoewel er ook tracks zijn die alleen met een 4WD auto begaanbaar zijn.

DAG 3: GREAT ZIMBABWE

Via de grensovergang Beit Bridge verruilt u Zuid-Afrika voor Zimbabwe. U reist verder noordwaarts voor de overnachting. De volgende ochtend bezoekt u Great Zimbabwe Ruins. Een lokale gids vertelt tijdens een informatieve wandeling de historie van dit belangrijke gebied.

Great Zimbabwe Ruins is een ruïnestad gelegen in het zuidoosten van Zimbabwe. Great Enclosure is een van de best bewaarde ruïnes. Great Zimbabwe is gebouwd tussen de 13e en 15e eeuw door de Shona. Het was de hoofdstad van een machtig rijk dat zich uitstrekte tot in Zuid-Afrika en Mozambique. Archeologische vondsten wijzen op een eeuwenoude beschaving en internationale handel met onder andere China. De stenen muren zijn ruim 6 meter dik en 12 meter hoog en hebben zonder metselspecie de tand des tijds doorstaan! Aanvankelijk dachten westerlingen dat de plaatselijke bevolking niet tot dergelijke bouwwerken in staat waren. Opgravingen in de jaren dertig maakten echter onomstotelijk duidelijk dat het wel degelijk om een plaatselijke beschaving ging. Daarmee werd Great Zimbabwe een symbool van nationale trots.

DAG 4-5: MATOBO NATIONAL PARK

Via de stad Bulawayo reist u verder naar Matobo National Park.  ’s Middags geniet u van een sundowner met uitzicht op het park. De volgende ochtend bezoekt u World’s View en het graf van Cecil John Rhodes. Tijdens een game drive en walk verkent u het park en gaat u op zoek naar wild. Met wat geluk spot u neushoorns. Ook bekijkt u eeuwenoude rotstekeningen van de San.

Matobo National Park heeft een bijzonder landschap met vele granieten koppies en balancerende rotsformaties. Hier vindt u grotten met eeuwenoude rotstekeningen van de San. Het graf van Cecil John Rhodes, de grondlegger van Rhodesië (voormalig Zimbabwe), is te bezoeken. De locatie is door Rhodes zelf uitgekozen vanwege het onbeschrijfelijke uitzicht, dat hij View of the World noemde. Het nationale park staat bekend om haar zwarte neushoornpopulatie, maar er komen ook witte neushoorns voor. Het is eveneens het leefgebied van onder andere luipaard, zebra, gnoe, giraf, nijlpaard, krokodil en vele vogelsoorten waar onder black eagle.

DAG 6-7: HWANGE NATIONAL PARK

De reis gaat verder naar Hwange National Park. Tijdens een volle dag game drive gaat u in een open 4WD safari voertuig en onder leiding van een lokale gids op zoek naar wild.

Hwange National Park is het grootste wildreservaat van Zimbabwe. Het staat bekend vanwege de grote verscheidenheid en de enorme aantallen wild. De olifanten van Hwange zijn wereldberoemd en de populatie is één van de grootste ter wereld. Naast enorme kuddes olifanten en buffels maakt u grote kans op het spotten van sable antiloop, neushoorn, zebra, gnoe, gemsbok, kudu, leeuw, luipaard, hyena en wild dog. Hwange National Park heeft geen permanente natuurlijke waterbronnen. Wildlife is daarom afhankelijk van poelen waar het water wordt opgepompt. Het loont zich vaak om hier rustig te zitten en af te wachten welke dieren er komen en gaan.

DAG 8-9: VICTORIA FALLS

In Victoria Falls maakt u wandeling met gids langs de spectaculaire Victoria watervallen. Optionele activiteiten zijn onder andere rafting, zonsondergang cruise, bungeejumpen, helikoptervlucht over de watervallen. Sommige activiteiten zijn seizoensgebonden.

Het is mogelijk om de reis op dag 10 van de groepsreis om 8.00 uur in Victoria Falls te beëindigen. Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en prijs.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

DAG 10: CHOBE NATIONAL PARK

Vandaag steekt u de grens over naar Botswana. U reist naar Kasane waar de accommodatie op de oever van de Chobe rivier ligt. ’s Middags wordt een bootcruise over de Chobe rivier gemaakt op zoek naar dieren die aan de waterkant hun dorst komen lessen. Niet zelden gaat het dan om grote kuddes buffels of olifanten. Deze laatste steken vaak de rivier over naar een van de eilandjes. De zonsondergang is adembenemend mooi.

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 11: NATA

’s Ochtend wordt een game drive in Chobe National Park gemaakt. De reis wordt vervolgd door Kasane Forest Reserve naar Nata.

DAG 12-13: OKAVANGO DELTA

Met een 4WD open safari voertuig en mokoro (traditionele kano) gaat u de Okavango Delta in waar u wild gaat kamperen.U verblijft in een mini meru tent met twee kampeerbedden, matras, beddengoed en een en-suite chemisch toilet.Geniet u van de vele vogelsoorten in dit gebied. Ook maakt u kans moerasantilopen (lechwe), krokodillen, nijlpaarden en olifanten te zien. U gaat de adembenemend mooie natuur te voet ontdekken tijdens ochtend en middag guided walks.

De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Kristalhelder water verandert de droge Kalahari woestijn in een oase. De Okavango Delta is het leefgebied van nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Op de eilanden en vlaktes kan wildlife worden gespot zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, impala's, zebra's en andere antilopensoorten. De meest authientiek manier om de Okavango Delta te verkennen is een mokoro, een traditionele kano.

DAG 14: MAUN

In een open 4WD safari voertuig gaat u naar Maun. Optioneel kan vanuit Maun een vlucht in een klein vliegtuigje over de Okavango Delta worden gemaakt. Het is een spectaculair gezicht om de waterwegen en eilandjes vanuit de lucht te zien. Omdat er niet hoog wordt gevlogen kan met wat geluk zelfs wild worden gespot.

Maun ligt aan de Thamalakane River en ontleent haar naam aan de taal van de San, ook wel Bushmen genoemd. In deze taal, bekend vanwege de klikklanken, betekent Maun “de plaats van het riet”. Ondanks de groei van de laatste jaren blijft Maun haar dorpse en traditionele karakter behouden. Maar Maun is ook de uitvalsbasis voor vele safari’s naar de Okavango Delta en Moremi Game Reserve. Deze combinatie maakt dat in Maun riet, kleihutten, ezelskarren, hotels, guesthouses en safarivoertuigen naast elkaar bestaan.

Het is mogelijk om de reis op dag 15 van de groepsreis om 8.00 uur in Maun te beëindigen. Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en prijs.

DAG 15: KHAMA RHINO SANCTUARY

De reis gaat verder in zuidelijke richting. Via de open vlaktes van de Kalahari Desert komt u aan in Khama Rhino Sanctuary., een wildgebied opgericht ter bescherming van de neushoorn. 's Middags wordt een game drive door het reservaat gemaakt. Optioneel kan een night drive in een open safarivoertuig worden gemaakt. Tijdens deze game drive na zonsondergang wordt de kans vergroot op het spotten van nachtdieren en actieve roofdieren.

Khama Rhino Sanctuary is een wildreservaat van circa 8.600 hectare groot en grenst aan de vlaktes van de Kalahari. Khama Sanctuary Trust is opgericht om de neushoorn voor uitsterven te behoedenDe natuurlijk waterpoelen in het reservaat hebben een grote aantrekkingskracht op zwarte en witte neushoorns. Andere wildsoorten die hier voorkomen zijn onder andere zebra, gnoe, hartebeest, struisvogel, bruine hyena, luipaard, jakhals, steenbok en duiker.

DAG 16: JOHANNESBURG

U reist terug naar Johannesburg in Zuid-Afrika. De groepsreis eindigt om circa 17.00 uur.  

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen. 
 • De vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata (hebben dus geen minimum aantal deelnemers).
 • De overige data hebben een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is.
 • De data met * zijn reisdata met een Duits-sprekende gids.

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2024
06 jan 2024 - 21 jan 2024
13 jan 2024 - 28 jan 2024
03 feb 2024 - 18 feb 2024
10 feb 2024 - 25 feb 2024 *
24 feb 2024 - 10 mrt 2024
16 mrt 2024 - 31 mrt 2024 *
23 mrt 2024 - 07 apr 2024
06 apr 2024 - 21 apr 2024
13 apr 2024 - 28 apr 2024
27 apr 2024 - 12 mei 2024 *
04 mei 2024 - 19 mei 2024
11 mei 2024 - 26 mei 2024
18 mei 2024 - 02 jun 2024
01 jun 2024 - 16 jun 2024
08 jun 2024 - 23 jun 2024
15 jun 2024 - 30 jun 2024 *
22 jun 2024 - 07 jul 2024
29 jun 2024 - 14 jul 2024
06 jul 2024 - 21 jul 2024
13 jul 2024 - 28 jul 2024
20 jul 2024 - 04 aug 2024
27 jul 2024 - 11 aug 2024
03 aug 2024 - 18 aug 2024 *
10 aug 2024 - 25 aug 2024
17 aug 2024 - 01 sep 2024
24 aug 2024 - 08 sep 2024
31 aug 2024 - 15 sep 2024 *
07 sep 2024 - 22 sep 2024
14 sep 2024 - 29 sep 2024 *
21 sep 2024 - 06 okt 2024
28 sep 2024 - 13 okt 2024
05 okt 2024 - 20 okt 2024 *
12 okt 2024 - 27 okt 2024
19 okt 2024 - 03 nov 2024
26 okt 2024 - 10 nov 2024
02 nov 2024 - 17 nov 2024 *
09 nov 2024 - 24 nov 2024
16 nov 2024 - 01 dec 2024
23 nov 2024 - 08 dec 2024
14 dec 2024 - 29 dec 2024
Vertrekdata 2025
04 jan 2025 - 19 jan 2025
11 jan 2025 - 26 jan 2025
01 feb 2025 - 16 feb 2025
08 feb 2025 - 23 feb 2025 *
22 feb 2025 - 09 mrt 2025
15 mrt 2025 - 30 mrt 2025 *
22 mrt 2025 - 06 apr 2025
05 apr 2025 - 20 apr 2025
12 apr 2025 - 27 apr 2025
26 apr 2025 - 11 mei 2025 *
03 mei 2025 - 18 mei 2025
10 mei 2025 - 25 mei 2025
17 mei 2025 - 01 jun 2025
31 mei 2025 - 15 jun 2025
07 jun 2025 - 22 jun 2025
14 jun 2025 - 29 jun 2025 *
21 jun 2025 - 06 jul 2025
28 jun 2025 - 13 jul 2025
05 jul 2025 - 20 jul 2025
12 jul 2025 - 27 jul 2025
19 jul 2025 - 03 aug 2025
26 jul 2025 - 10 aug 2025
02 aug 2025 - 17 aug 2025 *
09 aug 2025 - 24 aug 2025
16 aug 2025 - 31 aug 2025
23 aug 2025 - 07 sep 2025
30 aug 2025 - 14 sep 2025 *
06 sep 2025 - 21 sep 2025
13 sep 2025 - 28 sep 2025 *
20 sep 2025 - 05 okt 2025
27 sep 2025 - 12 okt 2025
04 okt 2025 - 19 okt 2025 *
11 okt 2025 - 26 okt 2025
18 okt 2025 - 02 nov 2025
25 okt 2025 - 09 nov 2025
01 nov 2025 - 16 nov 2025 *
08 nov 2025 - 23 nov 2025
15 nov 2025 - 30 nov 2025
22 nov 2025 - 07 dec 2025
13 dec 2025 - 28 dec 2025

Bij de prijs van deze accommodatiereis zijn de transfers inbegrepen. We bieden u hiermee een korting van € 60,- per persoon.
2024: € 2.780,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting. De lokale betaling bedraagt USD 300 per persoon.
2025: € ,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting.
*** Vroegboekkorting 2025 *** Zolang de 2025-prijzen nog niet bij ons bekend zijn, bieden wij de groepsreis aan tegen 2024-prijzen! Informeer bij ons naar de status en voorwaarden.

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 670,- (2024) / € ,- (2025). Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de kamer mee te delen
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana:

Door Martiene Hof

Na wat rond zoeken op internet kwam ik in contact met Marja. Ik heb haar gemaild en vrijwel meteen daarna hadden we telefonisch contact! Ze begreep meteen mijn wensen wat betreft de reis!..Het was onze eerste groepsreis, maar wij raden het iedereen aan. Het is zo ontspannen dat je zelf niet hoeft te rijden, maar dat je alleen maar hoeft te genieten!..Twee geweldige reisleiders die weten waar ze het over hebben! We hadden een zeer gemengde groep uit verschillende landen. Dit maakte het nog leuker...We hebben heel veel gezien en beleefd! Prachtige natuur en geweldige landschappen. Vooral de Victoria Falls en de Okavango Delta hebben op ons zeer veel indruk gemaakt..Een geweldige ervaring.

 • transfer van luchthaven
 • 15 nachten avontuurlijke safari waarvan 11 nachten in (tented) lodges (tweepersoonskamers met en-suite badkamer), 1 nacht in een chalet waar twee slaapkamers één badkamer delen, 1 nacht met gemeenschappelijk sanitair en 2 nachten kamperen in een tweepersoonstent
 • kampeerbenodigdheden inclusief beddengoed voor wild kamperen in Okavango Delta
 • transfer naar luchthaven
 • 15x ontbijt, 13x lunch en 11x diner
 • activiteiten conform dag-tot-dag beschrijving
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door twee professionele Engelssprekende gidsen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • drankjes
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze kleinschalige reis heeft maximaal 12 deelnemers. De vertrekdata met gegarandeerd vertrek hebben geen minimum aantal deelnemers. Op andere vertrekdata is het minimum aantal deelnemers 4. 

Gidsen
De groepsreis wordt begeleid door 2 Engels-sprekende gidsen/chauffeurs.

Verblijf
Dit is een avontuurlijke reis met verblijf in accommodaties. Alleen in de Okavango Delta wordt gekampeerd. U verblijft twee nachten in een mini meru tent met twee kampeerbedden, matras, beddengoed en een en-suite chemisch toilet. Er is een bucket shower tent met warm water voor gemeenschappelijk gebruik.

Mate van participatie
Dit is een reis met beperkte participatie, hetgeen betekent dat u gevraagd wordt zelf uw bagage te dragen, 's ochtends te assisteren bij het inpakken van de safaritruck en bij toerbeurt de gids te assisteren bij het bereiden van een maaltijd, indien deze niet door de accommodatie wordt verzorgd.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen safari-wagen. De safari-truck heeft 12 vooruitkijkende zitplaatsen en 2 zitplaatsen voor chauffeur en gids.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan