Safari Botswana

Botswana

Safari's

Bekijk Safari's Botswana     Neem contact op

Safari Botswana met Fair Mundo Travel

Safari's in Botswana laten u telkens weer verrassen. De wildparken en landschappen zijn zo enorm divers dat een safari in Botswana iedere keer andere hoogtepunten kent.

Een safari in Botswana zal u ook verrassen door de weinige andere reizigers. Hier ervaart u off-the-beaten-track safari's, ver weg van massa toerisme. Dit maakt een safari in Botswana exclusief en niet te vergelijken met safari's door andere landen in Afrika. U kunt ongestoord op zoek gaan naar wilde dieren. De safari mogelijkheden in Botswana zijn ongekend. Niet voor niets staat Botswana hoog op het lijstje bij ervaren safariliefhebbers.

Bekijk alle Safari's Botswana

Fair Mundo Travel organiseert met passie en plezier uw Safari door Botswana. Wij hebben talloze safari reizen door Botswana gemaakt, zijn er bekend, kennen er de weg. Hierdoor kunnen we u goed adviseren wat het beste bij uw wensen past. Denk bijvoorbeeld aan welke (combinatie van) wildparken, lodges en tented camps, safari activiteiten en welk seizoen. Neem contact met ons op voor advies: uw droomsafari naar Botswana begint nu!

Populairste Safari's Botswana

Botswana is het ideale land voor een safari reis. Wij hebben de populairste safari's voor u uitgezocht. Onze individuele safari reizen naar Botswana zijn maatwerkreizen. Afgestemd op uw wensen ontwerpen wij uw ideale safari reis. De kleinschalige groepsreizen bieden de gezelligheid van andere gelijkgestemde reizigers en het voordeel van reizen met een deskundige gids. Kleinschalige groepssafari's door Botswana hebben een vaste route en reisdata. Wilt u alle Safari reizen naar Botswana zien? Bekijk hier dan alle Safari's Botswana

11 dagen
Vanaf € 4.675,- p.p.
Fly-in safari Botswana & Victoria FallsFly-in safari Botswana & Victoria Falls
11 dagen
Vanaf € 1.990,- p.p.
Groeps kampeersafari Botswana HighlightsGroeps kampeersafari Botswana Highlights

Onze Top 3 Safari Hoogtepunten in Botswana

Botswana heeft vele wildparken die de safari's in dit land zo uniek maken. De wildparken zijn niet of nauwelijks omheind waardoor wild van het ene naar het andere gebied kan trekken. 

Hoe fantastisch om een kudde olifanten de rivier zien over steken of leeuwinnen op jacht, een hol met jonge wilde honden of een luipaard op een tak in een boom te zien. Zomaar een greep uit wat een Botswana safari u te bieden heeft1. Safari Okavango Delta, Botswana

De Okavango Delta in Botswana is een immens natuurgebied. De vele waterwegen met papyrus en waterlelies worden onderbroken door grote en kleine eilanden. Hier overheersen de geluiden van de natuur: knorrende nijlpaarden, luidruchtige bavianen, brullende leeuwen. De Okavango Delta heeft tientallen private game reserves. Deze privé reservaten zijn exclusief voor één of een beperkt aantal lodges en tented camps. De meeste safari accommodaties kunnen alleen in een klein vliegtuigje worden bereikt. Dit safaritype wordt een fly-in safari genoemd.

De belangrijkste safari activiteit in de Okavango Delta is de mokoro safari. In een traditionele kano die door de gids met een lange stok wordt voortgeduwd, glijdt u geruisloos door het water. Een mokoro safari wordt vaak gecombineerd met een wandelsafari op een van de eilanden. De bredere waterwegen kunnen tijdens een bootsafari worden verkend. Tijdens een jeepsafari op een van de grotere eilanden is het mogelijk om grote roofdieren te spotten.
2. Safari Chobe National Park, Botswana

Chobe National Park is één van de grootste wildparken van Botswana. Het meeste bekend is de Chobe rivier in het noorden van het park. Het vormt de grens met buurland Namibië. De Chobe rivier bevat altijd water en heeft daarom een enorme aantrekkingskracht op wilde dieren. Grote kuddes olifanten en buffels kunnen er worden gespot.

Safari's kunnen op verschillende manieren in Chobe National Park worden gemaakt. Spectaculair zijn de zonsondergang bootsafari's. In de loop van de middag ziet u wildlife naar de oevers van de rivier komen om te drinken. Olifanten nemen ook graag een bad en met wat geluk ziet u ze de rivier oversteken. Soms blijft alleen het topje van de slurf boven water! In deze setting de zon onder te zien gaan, de lucht van geel, oranje naar diep rood te zien kleuren is onvergetelijk.
In Chobe National Park kunnen ook game drives in een open safarivoertuig worden gemaakt. De gids vertelt u alles over de wilde dieren en hun leefomgeving. Alhoewel de infrastructuur van het nationale park uitdagend is, behoren self drive safari's ook tot de mogelijkheden. Een 4x4 huurauto is dan wel noodzakelijk.
3. Safari Moremi Game Reserve, Botswana

Moremi Game Reserve is een grote landtong in de Okavango Delta. Vanwege deze ligging is Moremi Game Reserve erg waterrijk. De toegankelijk van het reservaat is afhankelijk van de waterstand van de Okavango Delta. Moremi Game Reserve staat bekend om de grote diversiteit aan wilde dieren die kunnen worden gespot. Van roofdieren als leeuw, luipaard, cheeta en hyena tot giraf, zebra, olifant, nijlpaard, krokodil en vele antilopen- en vogelsoorten.

Moremi Game Reserve biedt een scala aan safari activiteiten. Tijdens een self drive safari kan het gebied in een 4x4 huurauto worden ontdekt. Dit avontuur is niet voor iedereen, goed voorbereid en goede 4x4 skills zijn een must. Verblijft in een lodge of tented camp dan zijn game drives met gids dé manier om op safari te gaan In Moremi Game Reserve. Aan de westkant van het reservaat om bootsafari's en mokoro safari's over de waterwegen van de Okavango Delta te maken.


Op Safari in Botswana met Fair Mundo Travel

Zoekt u een specialist en expert voor uw Botswana Safari? Dan bent u bij Fair Mundo Travel aan het goede adres. Al sinds 2006 organiseren wij safari reizen naar Botswana. We hebben de mooiste safari's voor u geselecteerd. Dit zijn voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie en laten u zien wat er zoal mogelijk is. We stellen de safari reis op maat samen, helemaal afgestemd op uw wensen.

Heeft u vragen over safari's Botswana, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Neem contact op

Andere Mooie Safari Landen

Behalve een safari in Botswana zijn er ook uitstekende safari mogelijkheden in andere landen. Wat dacht u van: