Safari Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Safari's

Bekijk Safari's Zuid-Afrika     Neem contact op

Safari Zuid-Afrika met Fair Mundo Travel

Safari's in Zuid-Afrika kennen ongekend veel mogelijkheden. Er zijn heel veel wildparken waar u onvergetelijke safari's zult beleven. Kom vroeg uit de veren, stap de jeep in en ga op zoek naar de Big Five en meer!

Bekijk alle Safari's Zuid-Afrika

Op safari gaan in Zuid-Afrika kan op verschillende manieren. Een favoriete manier om safari's te maken is in een open jeep. De safari wordt begeleid door een professionele gids die u veel kan vertellen over de wilde dieren en hun gedrag. U zult versteld staan hoe u, tijdens een dergelijke game drives, in korte tijd heel veel leert over de bush. Een andere manier van op safari gaan is met de eigen huurauto. Het is vaak lastiger om wildlife te vinden, maar de kick is des te groter als u zelf dieren vindt. Een combinatie van game drives en eigen safari's behoort in Zuid-Afrika zeker ook tot de mogelijkheden.

Populairste Safari's Zuid-Afrika

Wij hebben de populairste safari's naar Zuid-Afrika voor u geselecteerd. Onze individuele safari reizen naar Zuid-Afrika worden op maat gemaakt, helemaal aangepast aan uw wensen. Onze kleinschalige groepsreizen hebben een vaste route met vaste reisdata. Wilt u alle Safari reizen naar Zuid-Afrika zien? Bekijk hier dan alle Safari's Zuid-Afrika

19 dagen
Vanaf € 2.375,- p.p.
Safari Zuid-AfrikaSafari Zuid-Afrika
14 dagen
Vanaf € 4.495,- p.p.
Safari reis Zuid-Afrika met chauffeurSafari reis Zuid-Afrika met chauffeur
19 dagen
Vanaf € 2.395,- p.p.
Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan andersRondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders

Safari's in de Top 3 Mooiste Wildparken van Zuid-Afrika

Op safari gaan in Zuid-Afrika kan in vele, verschillende wildparken. Goed om te weten is dat niet alle regio's in Zuid-Afrika zich even goed lenen voor safari's. Zo zijn er weinig wildparken in de Westkaap die bovendien ook nog eens klein zijn, wat volgens ons afbreuk doet aan de echte safari-beleving. Safari's zijn er zeker wel mogelijk, maar de omstandigheden zijn niet ideaal, zeker niet voor de ervaren safariliefhebber.

Kunnen Kaapstad en de Kaapse Wijnlanden dan niet gecombineerd worden met uitstekende safari's? No worries, dat kan zeker wel. Geografisch liggen nationale parken in de Oostkaap en Noordkaap voor de hand. Maar ook andere safariparken zijn mogelijk. Deze kunnen in een rondreis door Zuid-Afrika worden opgenomen. Neem gerust contact met ons op voor een bijzondere, unieke reis op maat. Wij adviseren u graag.

Neem contact op

Gelukkig heeft Zuid-Afrika in veel regio's met fantastische wildparken voor indrukwekkende safari's. De Top 3 bepalen is niet makkelijk en verschilt zeker per persoon.1. Safari Kruger National Park, Zuid-Afrika

Safari's in Kruger National Park staan op het wensenlijstje van vrijwel alle safariliefhebbers. Kruger National Park behoort tot 's werelds bekendste safariparken. En dat is niet voor niets. Dit immense wildpark is ongeveer zo groot als de helft van Nederland! Het is het leefgebied van onder meer de Big Five: leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant. Maar safari's in Kruger National Park hebben veel meer te bieden: van klein tot groot wild en honderden vogelsoorten.

Kruger National Park leent zich uitstekend voor een safari met de eigen huurauto. Veel wegen zijn geasfalteerd en daarmee goed berijdbaar, ook voor een reguliere personenwagen. Overigens is dit voor sommigen ook een kritiekpuntje. De goede infrastructuur zorgt voor hoge bezoekersaantallen en doet volgens hen afbreuk aan het safarigevoel. 

Kruger National Park maakt samen met diverse privé reservaten, zoals Timbavati Game Reserve, onderdeel uit van Greater Kruger. Hier mogen geen safari's met de eigen huurauto worden gemaakt. Voor safari's gaat u op pad met een ranger, bijvoorbeeld tijdens een game drive in een open safarivoertuig of tijdens een wandelsafari.
2. Safari Kgalagadi Transfrontier Park, Zuid-Afrika

In het uiterste noordwesten van Zuid-Afrika tegen de grens met Namibië ligt Kgalagadi Transfrontier Park. Dit ruige en ongerepte wildpark is een samenvoeging van parken in Zuid-Afrika en Botswana.

Safari's zijn hier onvergetelijk. De zoektocht kan intensief zijn maar wordt vaak beloond met spectaculaire sightings, die u overigens niet hoeft te "delen" net hordes andere safarigangers. Verwacht hier geen file voor een leeuw.

Voor een self drive safari is een goed uitgeruste 4x4 voertuig een must. De infrastructuur bestaat voornamelijk uit gravelwegen en sandtracks. Ook is het mogelijk om een ochtend of middag game drive in een open jeep met ranger te maken. Vanwege de ligging is Kgalagadi Transfrontier Park goed te combineren met een rondreis Namibië. Bekijk onze Rondreis Namibië & Zuid-Afrika, maar dan anders.
3. Safari Madikwe Game Reserve, Zuid-Afrika

Op safari in Madikwe Game Reserve kan uitsluitend met een ranger. Een self drive safari is er niet toegestaan. Voor een safari onder leiding van een deskundige ranger heeft u de keuze uit een game drive en een wandelsafari.

Tijdens een ochtend- of middag game drive gaat u in een open jeep op zoek naar wildlife. Vanwege het ruige terrein en hoogteverschillen is voor een wandelsafari een goede conditie noodzakelijk. Wilt u graag game drives én self drive safari's maken? Dan adviseren wij een combinatie van Madikwe Game Reserve en Pilanesberg National Park.

Madikwe Game Reserve ligt in het noorden van Zuid-Afrika. Tijdens een safari maakt u niet alleen kans op het spotten van de Big Five. Dit reservaat staat bekend vanwege de grote kans op het spotten van wild dogs.


Behalve deze Top 3 zijn er ook andere top safariparken die het absoluut verdienen om genoemd te worden. Denk hierbij aan Addo Elephant Park, Hluhluwe-iMfolozi Park en Manyeleti Game Reserve.

Op Safari in Zuid-Afrika met Fair Mundo Travel

Wij zijn al sinds 2006 Safari specialist. Jaarlijks reizen we meerdere keren naar Zuid-Afrika om het land zelf te ervaren, unieke plekken te ontdekken en accommodaties en activiteiten te beoordelen. Wij zijn van mening dat om u goed te kunnen adviseren, we het land van haver tot gort moeten kennen. Alleen dan kunnen we uw wensen goed matchen met de mogelijkheden die Zuid-Afrika te bieden heeft.

Heeft u vragen over safari's Zuid-Afrika, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Neem contact op

Andere Mooie Safari Landen

Behalve een safari in Zuid-Afrika zijn er ook uitstekende safari mogelijkheden in andere landen. Wat dacht u van: