Addo Elephant Park

Addo Elephant Park

Zuid-Afrika

Bekijk Zuid-Afrika Reizen     Neem contact op

Addo Elephant Park

Addo Elephant Park

Addo Elephant Park is een malariavrij national park gelegen in de Oost-Kaap van Zuid-Afrika

In de jaren 30 van de twintigste eeuw is Addo Elephant Park opgericht om de op dat moment slechts elf levende olifanten te beschermen.

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen 

De populatie olifanten was drastisch verminderd door de grootschalige ivoorhandel in de negentiende eeuw. Later werden vele dieren gedood omdat zij door de lokale boeren als last werden ervaren: de olifanten deden zich vaak te goed aan de gewassen.

Bekijk onze rondreizen met Addo Elephant Park:

17 dagen
Vanaf € 2.450,- p.p.
Rondreis Zuid-Afrika: Johannesburg - KaapstadRondreis Zuid-Afrika: Johannesburg - Kaapstad

Addo Elephant Park: geen Big Five maar Big Seven

Addo Elephant Park is een Big Five reservaat. Naast de buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en natuurlijk de olifant is Addo het leefgebied van veel meer dieren zoals jackal, bat-eared fox, aardvark, aardwolf, hyena, eland, hartebeest, warthog, kudu, zebra en dung beetle. Maar het houdt niet op bij de Big Five. Addo Elephant Park is eigenlijk een Big Seven gebied omdat in het deel bij Colchester in de Indische Oceaan ook walvissen en haaien kunnen worden gespot.

Safari's in Addo Elephant Park

In Addo Elephant Park komen veel vogelsoorten voor zoals secretary bird, oxpecker, red bishop, struisvogel, black-headed heron, hamerkop en blue crane. Groot voordeel van Addo Elephant Park is dat het malariavrij is. Het wildpark leent zich uitstekend voor safari's met de huurauto. Er kunnen game drives onder leiding van een ranger worden geboekt. Al met al is Addo Elephant Park een prachtig wildgebied voor een onvergetelijke safari reis in Zuid-Afrika.

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen

Andere Wildparken in Zuid-Afrika:

Behalve Addo Elephant Park heeft Zuid-Afrika vele andere prachtige wildparken zoals:

Neem vrijblijvend contact op